За темава можам само да кажам дека, да ја прочитав, никогаш немаше да ја гледам серијава. Се сте раскажале. Дај припазете малку, знам дека завршена е прва сезона но многу малку луѓе ја имаат гледано, оставете ги да ја изгледаат раат. Понатаму користете спојлери.
Прво што ми сметаше во серијава е пропагандата, се разбира дека е американска и дека е „нивна страна од вистината“ но тоа не значи дека мораме да ја џвакаме. Секогаш кога снимаат нешто за некој „херој“ кој се враќа дома си викам, да победеа германците во WWII сега сите ќе разбиравме Дојч и ќе гледавме серија за некој јунак по име Ханс или Фриц, како се враќа од херојски подвиг бранејќи ја својата татковина некаде џенем...
Ама решив поради мојата љубов од тинејџерските денови, Claire Danes, да видам што е и како е. Башка Psyside ме убедуваше, и кога сум тука да прашам:
Сега знам која серија ми е следна за гледање!
Мојот т.н. живот? Пак? Сериозно?
Иначе Claire растури во серијава, за последните две епизоди

.
Се согласувам и со Болиглава, фалат твистови, шок моменти... барем кога гледаш од недела во недела. Јас ја спукав набрзина така да не е проблем. Не е серија која ќе те размрда, ама го држи нивото, стабилна е и кога ќе почнеш да ја гледаш, знаеш што да очекуваш.
P.S.
Што не кажавте дека Queen Anna е во серијава бе? Не ми недостига "V" повеќе