GTA IV

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mozit gta iv na vista sp 2 osven na sp1 ,mozis to da go sredis preku regedit.KE ojs vo start,run,pisi regedit.Koga ke ti izlezit regedit ke ojs vo tretoto po red HKEY_LOCAL_MACHINE setne vo SYSTEM ,CurrentControlSet vo control i ke baras Windows ,ke kliknis vo windows i ke najs CSDVersion.Klikni dva pati na csdversion i ke ti izlezit tamu brojot 200 i preprajgo vo 100 i ok.Pa setne restart i gotovo i igraj gta.

И со ова може да си го преебе цел компјутер. :)

Ај ке пробам ова што велиш ти.Фала многу.Позз

Читај поопширно тука.

марко414 Фала многу ,ке пробам некако да го решам проблемот.jovce. пробав тоа ти што велиш и не работи.:toe:Позз

ќе ја биде ли на ова AMD athlon(tm) 64X2 dual core processor 4400+ 2.31 Ghz 1 gg of ram ge force 9400 gt

^^
Ке ја биде... Само рамот малце али нема везе и ја на 1 гига ја возам

Проблеми и вакви прашања ќе постирате во "Помош и совети".

Секој нареден офтопик од овој вид ќе биде бришен.

Реков ја дека има WS10 проблем, но некако Играва ми се багна и не може сеа да ме бркаат Џандари дали на некого му се десило ова и ако знае да каже.
И дали некој ја игра со пач 1.0.3 играва за да каже дали му работи или не.

Реков ја дека има WS10 проблем, но некако Играва ми се багна и не може сеа да ме бркаат Џандари дали на некого му се десило ова и ако знае да каже.
И дали некој ја игра со пач 1.0.3 играва за да каже дали му работи или не.
Јас го инсталирав пачот и сеа не се пушта.:jaj:

Ако е проблемот да неможеш да се логираш у социал клаб само вклучи го и пиши пасворд и јусернејм и ако пишуе логин феилд само минимазирај го и вклучи ја гта. Така беше и кај мене, немоеше да се пушти од коа инсталирав 1.0.3.0 али по некое време се попраи само:pos2: И сакав да прашам дали некој ја има оригинал играва, да можеме заедно мултиплеер да играме :) Ако некој ја има оригинал нека ми го каже games for windows live addy па да можам да ве стаам у френдс

И Henry14 пробај да ја реинсталираш играта, би требало да се попраи

Ако е проблемот да неможеш да се логираш у социал клаб само вклучи го и пиши пасворд и јусернејм и ако пишуе логин феилд само минимазирај го и вклучи ја гта. Така беше и кај мене, немоеше да се пушти од коа инсталирав 1.0.3.0 али по некое време се попраи само:pos2: И сакав да прашам дали некој ја има оригинал играва, да можеме заедно мултиплеер да играме :) Ако некој ја има оригинал нека ми го каже games for windows live addy па да можам да ве стаам у френдс

И Henry14 пробај да ја реинсталираш играта, би требало да се попраи
Можам да се логирам и после ми вика фатал ерор и да ја реинсталирам - тоа и ќе го направам:toe:

Епа коа го вика тоа фатал ерор не стискај нишо, само пуштија играта. Така работеше кај мене

2 секунди ти седи тоа прозорчето кај шо има да стиснеш play и после се појавува тоа фатал ерор. Cтисни play и би требало да се пушти..

Абе кај ја има да се купи оригинал? Овие клошариве југотон со месеци не ја носат.....

Не сум сигурен дека ја има у Македонија, а ако ја земаш од југотон ке те кошта 60 евра... Ја најдов еден дечко на интернет кој нарачува игри од странство и стигаат отприлика 2 недели од нарачката. Ја ја нарачав од него и ми стигна за едно 10дена и цената беше 40евра (2400денари). Еве ти имејл па прашај го шо како. dmihajlovik@yahoo.com

Аман бе луѓе каков фатал еррор? Кажете што пишува, дајте слика, неможеме ние да погодуваме што ви е проблемот.

Еве ви ги можните еррори што може да ви се појават:

RMN20 - Windows Vista: Need to have Service Pack 1 or higher to proceed.
RMN30 - Windows XP 64 / Server 2003: Need to have Service Pack 2 or higher to proceed.
RMN40 - Windows XP: Need to have Service Pack 3 or higher to proceed.
DD3D50 - D3D Error - DirectX 9 video card required
TEXP110 - D3D Error - Failed to create texture - Please restart the game
DWIN20 - D3D Error - Failed to query memory. Please re-start the game.
DD3D10 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D10 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D30 - D3D Error - Please re-boot your system
DWIN30 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D20 - D3D Error - Please re-install the game and/or re-install DirectX
DWIN10 - D3D Error - Please restart the game
DD3D60 - D3D Error - Shader Model 3.0 or higher is required
DD3D70 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
GPUP10 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP20 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP30 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP80 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
DD3D40 - D3D Error - Unable to retrieve device capabilities. Please install latest video card driver and/or re-install DirectX
TEXP10 - D3D Error - Unable to retrieve device capabilities. Please install latest video card driver and/or re-install DirectX
DD3D80 - D3D reset failed - Please restart the game.
STRB10 - Failed to delete file - Please re-boot your system
RMN10 - Failed to read file - Please re-boot your system
STRM10 - Failed to read file - Please re-boot your system
STRM20 - Failed to read file - Please re-boot your system
BNDL10 - Failed to write file – Please re-boot your system
STBF10 - Failed to write file – Please re-boot your system
VOIC10 - Fatal voice chat error - Please restart the game
RESC10 - Out of video memory - Please re-boot your system
BA10 - Out of virtual memory - Please re-boot your system
EA10 - Out of virtual memory - Please re-boot your system
TEXP60 - Unable to create color render target - Please re-install DirectX and/or install the latest video card driver.
TEXP70 - Unable to create depth render target - Please re-install DirectX and/or install the latest video card driver.
AE10 - Insufficient Memory to Start Game - Please close some applications and restart the game
PC10 - Unable to retrieve D3D Device - Please reboot your machine or reinstall your display driver
TF10 - Unable to write to disk - Please restart the game
WS20 - InitWinSock failed - Please re-boot your system and/or re-install the game
WS30 - InitWinSock failed - Please re-boot your system and/or re-install the game

Еве ви и линк за WS10 ерророт посебен линк.

Ако и тоа не ви успее пробајте го кракот на Fedor, според мене најдобар бидејќи не ми правеше никакви проблеми.

Ако и така нејќе земете прогуглајте сами малце, барајте поконкретно за ерророт кој ви се појавува.

Ја ти кажав шо знам Henry14 и истово шо ти го кажав работеше кај мене. Ако и тоа не ти успеe, прогуглај малце као шо вика марче, и ке најдеш:pos2:

Ја средив пак го инсталирав вториот пачи и сеа е ок.

Кај у Македонија ја има да се купи и колку пари е?

Јави се во Југотон, ама ќе те кошта не помалце од 50евра. Јас ја нарачав преку еден дечко што нарачува игри од странство (Англија), и од него ја купив. 2400 денари ме кошташе. Еве ти имејл од него, па договори се: dmihajlovik@yahoo.com
И број од југотон: 3 239 860

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom