GTA IV

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Ne mozit gta iv na vista sp 2 osven na sp1 ,mozis to da go sredis preku regedit.KE ojs vo start,run,pisi regedit.Koga ke ti izlezit regedit ke ojs vo tretoto po red HKEY_LOCAL_MACHINE setne vo SYSTEM ,CurrentControlSet vo control i ke baras Windows ,ke kliknis vo windows i ke najs CSDVersion.Klikni dva pati na csdversion i ke ti izlezit tamu brojot 200 i preprajgo vo 100 i ok.Pa setne restart i gotovo i igraj gta.

И со ова може да си го преебе цел компјутер. :)

Ај ке пробам ова што велиш ти.Фала многу.Позз
Читај поопширно тука.

Член од
5 април 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
марко414 Фала многу ,ке пробам некако да го решам проблемот.jovce. пробав тоа ти што велиш и не работи.:toe:Позз

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
ќе ја биде ли на ова AMD athlon(tm) 64X2 dual core processor 4400+ 2.31 Ghz 1 gg of ram ge force 9400 gt

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
^^
Ке ја биде... Само рамот малце али нема везе и ја на 1 гига ја возам

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Проблеми и вакви прашања ќе постирате во "Помош и совети".

Секој нареден офтопик од овој вид ќе биде бришен.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Реков ја дека има WS10 проблем, но некако Играва ми се багна и не може сеа да ме бркаат Џандари дали на некого му се десило ова и ако знае да каже.
И дали некој ја игра со пач 1.0.3 играва за да каже дали му работи или не.

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Реков ја дека има WS10 проблем, но некако Играва ми се багна и не може сеа да ме бркаат Џандари дали на некого му се десило ова и ако знае да каже.
И дали некој ја игра со пач 1.0.3 играва за да каже дали му работи или не.
Јас го инсталирав пачот и сеа не се пушта.:jaj:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ако е проблемот да неможеш да се логираш у социал клаб само вклучи го и пиши пасворд и јусернејм и ако пишуе логин феилд само минимазирај го и вклучи ја гта. Така беше и кај мене, немоеше да се пушти од коа инсталирав 1.0.3.0 али по некое време се попраи само:pos2: И сакав да прашам дали некој ја има оригинал играва, да можеме заедно мултиплеер да играме :) Ако некој ја има оригинал нека ми го каже games for windows live addy па да можам да ве стаам у френдс

И Henry14 пробај да ја реинсталираш играта, би требало да се попраи

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Ако е проблемот да неможеш да се логираш у социал клаб само вклучи го и пиши пасворд и јусернејм и ако пишуе логин феилд само минимазирај го и вклучи ја гта. Така беше и кај мене, немоеше да се пушти од коа инсталирав 1.0.3.0 али по некое време се попраи само:pos2: И сакав да прашам дали некој ја има оригинал играва, да можеме заедно мултиплеер да играме :) Ако некој ја има оригинал нека ми го каже games for windows live addy па да можам да ве стаам у френдс

И Henry14 пробај да ја реинсталираш играта, би требало да се попраи
Можам да се логирам и после ми вика фатал ерор и да ја реинсталирам - тоа и ќе го направам:toe:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Епа коа го вика тоа фатал ерор не стискај нишо, само пуштија играта. Така работеше кај мене

2 секунди ти седи тоа прозорчето кај шо има да стиснеш play и после се појавува тоа фатал ерор. Cтисни play и би требало да се пушти..

Абе кај ја има да се купи оригинал? Овие клошариве југотон со месеци не ја носат.....

Не сум сигурен дека ја има у Македонија, а ако ја земаш од југотон ке те кошта 60 евра... Ја најдов еден дечко на интернет кој нарачува игри од странство и стигаат отприлика 2 недели од нарачката. Ја ја нарачав од него и ми стигна за едно 10дена и цената беше 40евра (2400денари). Еве ти имејл па прашај го шо како. dmihajlovik@yahoo.com

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Аман бе луѓе каков фатал еррор? Кажете што пишува, дајте слика, неможеме ние да погодуваме што ви е проблемот.

Еве ви ги можните еррори што може да ви се појават:

RMN20 - Windows Vista: Need to have Service Pack 1 or higher to proceed.
RMN30 - Windows XP 64 / Server 2003: Need to have Service Pack 2 or higher to proceed.
RMN40 - Windows XP: Need to have Service Pack 3 or higher to proceed.
DD3D50 - D3D Error - DirectX 9 video card required
TEXP110 - D3D Error - Failed to create texture - Please restart the game
DWIN20 - D3D Error - Failed to query memory. Please re-start the game.
DD3D10 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D10 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D30 - D3D Error - Please re-boot your system
DWIN30 - D3D Error - Please re-boot your system
DD3D20 - D3D Error - Please re-install the game and/or re-install DirectX
DWIN10 - D3D Error - Please restart the game
DD3D60 - D3D Error - Shader Model 3.0 or higher is required
DD3D70 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
GPUP10 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP20 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP30 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
TEXP80 - D3D Error - Unable to retrieve D3D Device. Please re-boot your system
DD3D40 - D3D Error - Unable to retrieve device capabilities. Please install latest video card driver and/or re-install DirectX
TEXP10 - D3D Error - Unable to retrieve device capabilities. Please install latest video card driver and/or re-install DirectX
DD3D80 - D3D reset failed - Please restart the game.
STRB10 - Failed to delete file - Please re-boot your system
RMN10 - Failed to read file - Please re-boot your system
STRM10 - Failed to read file - Please re-boot your system
STRM20 - Failed to read file - Please re-boot your system
BNDL10 - Failed to write file – Please re-boot your system
STBF10 - Failed to write file – Please re-boot your system
VOIC10 - Fatal voice chat error - Please restart the game
RESC10 - Out of video memory - Please re-boot your system
BA10 - Out of virtual memory - Please re-boot your system
EA10 - Out of virtual memory - Please re-boot your system
TEXP60 - Unable to create color render target - Please re-install DirectX and/or install the latest video card driver.
TEXP70 - Unable to create depth render target - Please re-install DirectX and/or install the latest video card driver.
AE10 - Insufficient Memory to Start Game - Please close some applications and restart the game
PC10 - Unable to retrieve D3D Device - Please reboot your machine or reinstall your display driver
TF10 - Unable to write to disk - Please restart the game
WS20 - InitWinSock failed - Please re-boot your system and/or re-install the game
WS30 - InitWinSock failed - Please re-boot your system and/or re-install the game

Еве ви и линк за WS10 ерророт посебен линк.

Ако и тоа не ви успее пробајте го кракот на Fedor, според мене најдобар бидејќи не ми правеше никакви проблеми.

Ако и така нејќе земете прогуглајте сами малце, барајте поконкретно за ерророт кој ви се појавува.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ја ти кажав шо знам Henry14 и истово шо ти го кажав работеше кај мене. Ако и тоа не ти успеe, прогуглај малце као шо вика марче, и ке најдеш:pos2:

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Ја средив пак го инсталирав вториот пачи и сеа е ок.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Кај у Македонија ја има да се купи и колку пари е?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Јави се во Југотон, ама ќе те кошта не помалце од 50евра. Јас ја нарачав преку еден дечко што нарачува игри од странство (Англија), и од него ја купив. 2400 денари ме кошташе. Еве ти имејл од него, па договори се: dmihajlovik@yahoo.com
И број од југотон: 3 239 860

Kajgana Shop

На врв Bottom