Google AdSense (официјална тема)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.503
Јас како што знам нема никаков проблем да ставаш youtube видеа со адсенсе, но сите страни што ги знам имаат опис на видеата.

Член од
24 април 2015
Мислења
30
Поени од реакции
3
Fala na odgovorite moze li da mi dadete primer kako treba da izgleda treba da stavam ime na toj sto go stavil videoto ili samo na primer deka e od youyube[DOUBLEPOST=1443987052][/DOUBLEPOST]Fala na odgovorite moze li da mi dadete primer kako treba da izgleda treba da stavam ime na toj sto go stavil videoto ili samo na primer deka e od youyube

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Имам YouTube канал кој е поврзан со Адсенс.
Од гледаност и реклами, собрав околу 75 евра што е минимум за да повлечеш.
Е сега плаќањето го направив да биде преку чек (пошто сум торлак и не ми се замараше да идам до банка за IBAN број и слично).
Е сега чекот ми стигна фино лепо на врата, и на него ми е посочена банка во Енглеска за да ми го исплатат.
Дали е можно некако да средам и да ми го исплатат тука, или очигледно се заебав нешто? :D
Се разбира некој?

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Здраво, сакам да прашам како оди аплицирањето за Google Adsense доколку имаш свој сајт, дали треба да имаш првен некоја минимална бројка, дали нешто друго е во прашање, некој подетално ако сака да објасни.. :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Здраво, сакам да прашам како оди аплицирањето за Google Adsense доколку имаш свој сајт, дали треба да имаш првен некоја минимална бројка, дали нешто друго е во прашање, некој подетално ако сака да објасни.. :)
Генерално сите викаат да почекаш месец дена, да поставиш 10-15 постови па да аплицираш. Јас на времето си отворив блог на блогспот, напишав три текстови и после 5 дена откако го отворив блогот аплицирав и ми одобрија. Нема правила ама во принцип одобруваат лесно и брзо.

Член од
20 февруари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво дечки, имам едно прашање... регистриран сум на google adsense некое време собрав некоја пара и ми пратија чек... но проблемот е што неможам да го исплатам во банкиве низ прилеп.. бев во NLB ми рекоја дека не исплаќале чекови од google поради многу лажни чекови и имале забрана... во Sparkasse ми рекоја да сум барал по други банки... појдов во Alpha Bank... и таму добив одговор дека морам прво да отворам девизна сметка кај нив па да депозирам 60 евра на сметка ... да платам 500 денари за проверката на чекот кој траел 2 месеци... и ако е се во ред уште 150 денари за да ми ги исплатат парите, ако е се во ред. а во случај да не е во ред ќе ги повлечеле тие 60 евра... не стасав денес да ги проверам останатите банки... сепак ако во некој случај некој знае каде би можел да го исплатам без одолговлекувања од 2 месеци би било добро... :D

Член од
5 август 2013
Мислења
26
Поени од реакции
2
Дечки имам македонска веб страна со по 2-3000 посети дневно е сега со адсенсе немам работен до сега дали ќе можам да ставам андсенсе на македонска веб страна и ако можам колку би се заработувало од тие посети дневно со оглед на тоа дека сите посети ми се од МК.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.408
Дечки имам македонска веб страна со по 2-3000 посети дневно е сега со адсенсе немам работен до сега дали ќе можам да ставам андсенсе на македонска веб страна и ако можам колку би се заработувало од тие посети дневно со оглед на тоа дека сите посети ми се од МК.
мислам дека можеш, али тешко е да се каже колку би заработувал од причина што тие во главно исплаќаат од клик , а посебно кога се од МК ......

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Комерцијална банка најмалку зима провизија.
Kolku zima provizija komercijalna .....bev vo tutunska porano bese koga menuvav cekovi platam 250 den cekam 1 mesec za proverka na cek i gotova rabota sega mi veli 600 den i 1% od sumata gi pokacile cenite ubi boze ne se isplati kaj niv da menjas cek
Vie odite preku wire transver ???? kolku vi odzema ??? dali se povece isplati preku wire ??

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Kolku zima provizija komercijalna .....bev vo tutunska porano bese koga menuvav cekovi platam 250 den cekam 1 mesec za proverka na cek i gotova rabota sega mi veli 600 den i 1% od sumata gi pokacile cenite ubi boze ne se isplati kaj niv da menjas cek
Vie odite preku wire transver ???? kolku vi odzema ??? dali se povece isplati preku wire ??
Јас одам преку спонзор, гугул им ги префрла нив па тие на мене преку вестрн унион.

Инаку не зима комерцијална банка провизија голема. Ама на крај ќе мораш данок да платиш тоа е финтата.

Член од
26 јануари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите
Пред 5 дена аплицирав за adsense и рекламите ги ставив преку нивниот plugin. Кога ќе влезам на Home на adsense ми покажува: "While your account is under review, we'll only serve blank ads on your site. After the review is complete, you'll receive an email from us. If your application is successful, we'll start serving real ads on your site." Ме интересира дали е нормално после 5 дена уште да не ми е одобрен adsense или нешто сум утнал затоа што не сум го ставил кодот од рекламите рачно на сајтот?

Член од
20 февруари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Јас одам преку спонзор, гугул им ги префрла нив па тие на мене преку вестрн унион.

Инаку не зима комерцијална банка провизија голема. Ама на крај ќе мораш данок да платиш тоа е финтата.
Кажи ги страните од спонзорите ако не е проблем... зошто моментално исплатите од AdSense Ми се дирекно на банка оти морав така... (со чекови беше проблем за исплати и многу чекање...), но ќе имам проблем со даноци...

Член од
12 јануари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Здраво, ќе може ли некој да ми помогне со насоки или сугестија како да ставам Adsense на мојот сајт кој е на македонски јазик. Во последно време приметувам дека повеќе македонски сајтови имаат реклами од AdSense, a знам дека они не подржуваат македонски. Сепак решив да си ја испробам среќата , но ме одбија баш поради таа причина. Ако има некој да ми помогне ќе бидам многу благодарен. Прочитав негде погоре во темава дека има опција да се направи блог на англиски, па потоа кодовите да се стават на било кој друг сајт... Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom