Google AdSense (официјална тема)

S

staycalm

Гостин
Ќе ти стои засекогаш уште две такви твојот канал ќе биде избришан во иднина гледај да не правиш видеа за такви работи.
Знам дека бришат за 3 запознат сум со јутјуб, ама проблемот ми е пошо се расчитав тогаш и прочитав дека имаат ставено дека после 6 месеци се трга страјкот. а секако мене не ми е важен акаунтот кога нема монетизација.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Знам дека бришат за 3 запознат сум со јутјуб, ама проблемот ми е пошо се расчитав тогаш и прочитав дека имаат ставено дека после 6 месеци се трга страјкот. а секако мене не ми е важен акаунтот кога нема монетизација.
Јас колку што знам тоа ти го кажав искрено јас не сум имал такво нешто до сега така да многу, многу и не сум баш запознаен...

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Здраво имам google ads на youtube е сега дали се зимаат пари само со кликање реклами или и со view на некој клик ?
и како да знаам колку ми плакаат од клик ?

Член од
9 јуни 2014
Мислења
43
Поени од реакции
20
Имам сајт со реклами од AdSense, ме интересира кои други начини освен социјалните мрежи ги користите за да добивата traffic на сајтот?

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Здраво имам google ads на youtube е сега дали се зимаат пари само со кликање реклами или и со view на некој клик ?
и како да знаам колку ми плакаат од клик ?
Од клик не зимаш туку од рекламите кои ти одат на видеата е сега за Европска унија, сад на 1,000 гледаност зимаш до 1-2$ од македонија - балкан само 0.5...[DOUBLEPOST=1403303524][/DOUBLEPOST].

Последно уредено:
Член од
9 јуни 2014
Мислења
43
Поени од реакции
20
Ме интересира дали рекламите е подобро да се стават преку шорткод, или преку вордпрес плагин?
И дали clickfraud е добар плагин за заштита од злонамерни кликања или користите некој друг?

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Вака сега ме има и погоре но да прашам уште нешто имам гоогле адс од 1 месецов до сега ми нема пишано тотал еарнинг дали е некој проблем од кај мене имам се на се гледаност 3000 а кликови 8 треба ли нешто да направам или дека се малце кликовите не дава ништо ?

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Вака сега ме има и погоре но да прашам уште нешто имам гоогле адс од 1 месецов до сега ми нема пишано тотал еарнинг дали е некој проблем од кај мене имам се на се гледаност 3000 а кликови 8 треба ли нешто да направам или дека се малце кликовите не дава ништо ?
Мислам дека многу малку имаш гледаност затоа не ти дава ништо доколку се работи за јутјуб видеа...

Член од
9 јуни 2014
Мислења
43
Поени од реакции
20
Дали и колку се зема од 1000 импресии од AdSense на веб сајт?

Член од
10 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво, би сакал да ги прашам оние кои користат адсенсе.

Изминативе три месеци направив 70 евра на мојот добро посетуван блог, со македонска содржина, за да ми се јавуваат рекламите поставив специјален код да излегуваат англиски реклами (en).

Ме интересира дали доколку ги земам сега парите, а по два месеци ме блокираат дали Гугл би ги барал тие пари назад со оглед дека мојот сајт е со целосно македонска содржина?

S

staycalm

Гостин

Изминативе три месеци направив 70 евра на мојот добро посетуван блог, со македонска содржина, за да ми се јавуваат рекламите поставив специјален код да излегуваат англиски реклами (en).

Ме интересира дали доколку ги земам сега парите, а по два месеци ме блокираат дали Гугл би ги барал тие пари назад со оглед дека мојот сајт е со целосно македонска содржина?
Уф, не верувам, ама некој што го има „преживеано“ тоа нека си каже што како, јас од јутјуб направив доста пари од едно видео, и на крај ми го избришаа од Microsoft пошо не им се свиѓаше :D И никој не ми бараше назад пари, али ова твоето е друг случај

Член од
10 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Уф, не верувам, ама некој што го има „преживеано“ тоа нека си каже што како, јас од јутјуб направив доста пари од едно видео, и на крај ми го избришаа од Microsoft пошо не им се свиѓаше :D И никој не ми бараше назад пари, али ова твоето е друг случај
Само прашувам, значи не ми е блокиран Adsensot, Меѓутоа ме интересира дали некој ете што земал долги години пари со сајт со македонска содржина, го блокирале, дали потоа нешто бараат назад освен нормално оние пари кои што си ги заработил во тековниот месец и всушност лежат на сметката на Adsense.

B

blagoja1

Гостин

Другарче батко Гугл заработува од твоите кликови, ако бидеш блокиран тогаш тоа е поради туѓа желба не на гугл адсенс. Биди безгајле ако немаш некаков екстремно лош прекршок и голема сума пари добиено од против законски метод не те задеваат... не им е ним дојдено до твоите 70€ ;)

Член од
16 февруари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дечки ми треба помош се пријавив за AdSense реклами на Блогер, ама не одобрија поради Unsupported Language. Како може да ставам AdSense?

Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
Дечки ми треба помош се пријавив за AdSense реклами на Блогер, ама не одобрија поради Unsupported Language. Како може да ставам AdSense?
Направи на англиски јазик блог и ќе ти прифатат и после можеш да ставиш на кој блог или сајт сакаш. За Македонија треба да го додадеш ова: google_language ="en" треба под google_ad_height во нов ред. Е сега не е дозволено променување на кодот ама има еден куп така што работат со години, и јас прашував некои луѓе што се разбираат премногу во адсенс и ми рекоа дека не блокираат заради тоа. Има доста сајтови во Македонија во последно време со Адсенс: interesno.com.mk , sky.mk , topki.mk , има уште можеби но не ми текнува, порано и Таратур имаше но сега ги нема

Kajgana Shop

На врв Bottom