Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Blasphemy!не обрнав внимание на овие два сегменти, ми ѕвонеа на моб...
Филм се гледа со исклучен мобилен Блонди. Тежок минус.
Blasphemy!не обрнав внимание на овие два сегменти, ми ѕвонеа на моб...
слично и кај мене, само со оваа рецензијаБраво за рецензентов: http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=121015154446&id=16&prilog=0&setIzdanie=23635
Како да ми влегол во мозокот и ги извадил од него сите впечатоци кои ги имав за време и по гледањето на ова претенциозно и егоцетрично парче ѓубре.
Браво за рецензентов: http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=121015154446&id=16&prilog=0&setIzdanie=23635
Како да ми влегол во мозокот и ги извадил од него сите впечатоци кои ги имав за време и по гледањето на ова претенциозно и егоцетрично парче ѓубре. Ако Ио имаше сличен став за едно ремек дело како Blue is the Warmest Color, се прашувам каков ли би му бил ставот за Love. Веројатно само ќе ја зголеми оценката за првиот, зашто подолу од најслаба за вториот не може да даде.
Леле ама површни рецензии. Детево од синема мк, демек компетентно да збори за љубов и како таа треба да изгледа, пак како да го гледал само за да може да пишува за најконтраверзниот филм годинава. Воопшто не ја сфаќаат поентата дечките и само читаме за екплицитноста и филмови со слични тематики, у стил као еве знаеме и стари филмови, не збориме на памет, ги фативме сите референци у филмот. 9 ипол недели ако е квалитетна еротска драма што има да понуди повеќе ќе си го сечам и ќе го донирам за следниот филм на Ное. А Blue is the warmest color aко е ремек дело.. ретко се погодувавме со Ио, ама штом сме истомисленици за нешто - сигурно е така. Дури на девојка ми која е би не ѝ се допадна. Дај не зезај... Едино не би се бунел за 3д моментот, не го гледав така и не знам која му била намерата или како воопшто го искористил 3д-то, освен за moneyshot-oт.слично и кај мене, само со оваа рецензија
А Blue is the Warmest Color ми е далеку од ремек дело(освен у споредба со Љубов), али ок филм, 3/5 за мој вкус
Епа не знам дали е компетентен да збори за љубов, или можда има некој тест па добиваш сертификат. Важно поентите и главните работи ми се слични ко и у рецензијата на детето... у ниеден момент не видов/почувствуев било шо поврзано со љубов, а тоа божем е главната цел на филмов, да не зборам за приказната и ликоите, со ништо не се поврзав, затоа и ми беше ултра досаден... едино шо имаше некои убаи кадри, затоа доби 3/10 место 2 или 1...Леле ама површни рецензии. Детево од синема мк, демек компетентно да збори за љубов и како таа треба да изгледа, пак како да го гледал само за да може да пишува за најконтраверзниот филм годинава. Воопшто не ја сфаќаат поентата дечките и само читаме за екплицитноста и филмови со слични тематики, у стил као еве знаеме и стари филмови, не збориме на памет, ги фативме сите референци у филмот. 9 ипол недели ако е квалитетна еротска драма што има да понуди повеќе ќе си го сечам и ќе го донирам за следниот филм на Ное. А Blue is the warmest color aко е ремек дело.. ретко се погодувавме со Ио, ама штом сме истомисленици за нешто - сигурно е така. Дури на девојка ми која е би не ѝ се допадна. Дај не зезај... Едино не би се бунел за 3д моментот, не го гледав така и не знам која му била намерата или како воопшто го искористил 3д-то, освен за moneyshot-oт.
Пишете нешто ваше, искрено познавајќи ве, се вреѓате со муабетиве демек рецензииве кажале се што вие мислите.
Јас ако имав мислење како „претенциозно и егоцентрично парче ѓубре“ за некој ААА наслов, тоа го разглабав до детал со енормни рецензии.
Ќе ги префрлам мислењата тука ако не е проблем.
Еве вака wot-е: јас во филмот го видов само Гаспар, и ништо друго. Пред да го гледам, затоа што знаев за што се работи, прочитав еден куп интервјуа, и со Гаспар, и со актерот (поим немам како се викаше), и во секое од нив он напоменуваше која му била поентата да сними таков филм. И почнува филмот. Го гледам, го гледам, и на неколку места, од устата на Марфи излегуваат истите реплики кои веќе ги бев прочитал во интервјуата на Ное. Сфатив дека Марфи не може да се нарече ни алтер-его на Ное, туку Е Ное самиот. Не беа само репликите - синот си го крсти Гаспар (не знаеш каков facepalm си лупнав на тоа), па уште кога слушнав како се вика ебачот на Електра, Ное - тоа беше капак на сѐ. Ное, Ное, Ное насекаде... Затоа пишав дека е егоцентричен.Леле ама површни рецензии. Детево од синема мк, демек компетентно да збори за љубов и како таа треба да изгледа, пак како да го гледал само за да може да пишува за најконтраверзниот филм годинава. Воопшто не ја сфаќаат поентата дечките и само читаме за екплицитноста и филмови со слични тематики, у стил као еве знаеме и стари филмови, не збориме на памет, ги фативме сите референци у филмот. 9 ипол недели ако е квалитетна еротска драма што има да понуди повеќе ќе си го сечам и ќе го донирам за следниот филм на Ное. А Blue is the warmest color aко е ремек дело.. ретко се погодувавме со Ио, ама штом сме истомисленици за нешто - сигурно е така. Дури на девојка ми која е би не ѝ се допадна. Дај не зезај... Едино не би се бунел за 3д моментот, не го гледав така и не знам која му била намерата или како воопшто го искористил 3д-то, освен за moneyshot-oт.
Пишете нешто ваше, искрено познавајќи ве, се вреѓате со муабетиве демек рецензииве кажале се што вие мислите.
Јас ако имав мислење како „претенциозно и егоцентрично парче ѓубре“ за некој ААА наслов, тоа го разглабав до детал со енормни рецензии.
Ќе ги префрлам мислењата тука ако не е проблем.
Де бе па ти, го мислев како комплимент. Не за согласувањето, туку како вие да сте ги пишувале, а ве знам дека не сте ни блиску лоши ко дечкиве.Епа не знам дали е компетентен да збори за љубов, или можда има некој тест па добиваш сертификат. Важно поентите и главните работи ми се слични ко и у рецензијата на детето... у ниеден момент не видов/почувствуев било шо поврзано со љубов, а тоа божем е главната цел на филмов, да не зборам за приказната и ликоите, со ништо не се поврзав, затоа и ми беше ултра досаден... едино шо имаше некои убаи кадри, затоа доби 3/10 место 2 или 1...
А, и начинот/тонот на нарацијата премногу ме нервираше, не можев да го слушам.
"ретко се погодувавме со Ио, ама штом сме истомисленици за нешто - сигурно е така."
И не знам зошо би се вреѓал ако се согласам со нечие мислење
Jaс како највечи фан на Ное многу одамна не изгледав ниту едно интервју, не знаев кој е кастот... само знаев за постерот и дека ќе нема цензура. Не знам зашо толку си навлегол пред гледање на филмот, што до некоја мера си си го уништил сам. Но, сепак не мислам дека е тој случајот. Муабетов ме потсети на @Anon у темата за GoT мислам, кога хејташе една јака епизода само затоа што покажале пенис. За разлика од другите негови филмови, овој ми е најмалку шокантен, бидејќи е нормален несимулиран секс, што би го ставил во паралела со првиот бакнеж меѓу црнец и бела жена на екран, кога ги цензурираа бакнежите во уметноста. Овој е пионер. Ги руши границите за понатаму. Во Enter the Void имаше сцена со ејакулација од перспектива на вагината, во Irreverssible имаше едно од најгрдите силувања на платно... ама затоа е сега една од најкултните сцени нели? Секогаш ќе има луѓе на кои ова ќе им е премногу, ќе искочат од театар неколку стотици можеби на сцената, ама on the long run како се памти сцената? Култна. И не само затоа што шокира, туку затоа што пренесува нешто најблиску до реално на екран. Дали мислиш ако таа сцена беше цензурирана со класичните холивудски кадри, користеќи бади дабл ќе го имаше истиот статус денес? Истиот статус филмот? Не. Ама сепак одговори ако сакаш.Еве вака wot-е: јас во филмот го видов само Гаспар, и ништо друго. Пред да го гледам, затоа што знаев за што се работи, прочитав еден куп интервјуа, и со Гаспар, и со актерот (поим немам како се викаше), и во секое од нив он напоменуваше која му била поентата да сними таков филм. И почнува филмот. Го гледам, го гледам, и на неколку места, од устата на Марфи излегуваат истите реплики кои веќе ги бев прочитал во интервјуата на Ное. Сфатив дека Марфи не може да се нарече ни алтер-его на Ное, туку Е Ное самиот. Не беа само репликите - синот си го крсти Гаспар (не знаеш каков facepalm си лупнав на тоа), па уште кога слушнав како се вика ебачот на Електра, Ное - тоа беше капак на сѐ. Ное, Ное, Ное насекаде... Затоа пишав дека е егоцентричен.
За претенциозен - и врапчињата знаат: секој филм му е направен за да шокира. Се прашувам што ќе биде следно: некој перверзен поп како силува детенце од 10 години, и со камерата снимена пенетрацијата? Мислам бљак. Ми се повраќа од тоа што сексот кај него не само што не прикажа никакви емоции, туку и беше искористен како средство за да шокира, а не да направи на некому да му биде убаво. На фејсбук го нареков порнич со оправдание, но овој не е ни тоа. Порничите се прават за да ни биде убаво, овој не прави да ми е убаво, барем не мене.
Ете зошто.
Ајде, тогаш од друга перспектива: и во Blue is the Warmest Color имаше експлицитен секс, па за мене беше одличен. Ај, да не речеш дека таму немало курови - и во Antichrist, In the Realm of the Senses и Intimacy имаше екцплицитен секс, курови, ејакулации, дури и СЕЧЕЊЕ НА КУР, па ни еден од нив не ми беше толку површен и лош колку Love. Јас пробував да најдам нешто, макар и ситница за која би се фатил и би го бранел филмот како што го правиш тоа ти. Не успеав. Освен сексот, таму нема ништо друго. Не отскокнува ни глумата, ни кинематографијата, ни музиката, ни ништо од вообичаеното. Едно време се загледав во светлото, мислев дека сигурно има некаква логика што на моменти собата на Марфи е осветлена, а друг пат затемнета и со црвеникаво светло. И таму не најдов никаква логика каква што лесно се наоѓа во филм на Кишловски, на пример. Веројатно само така им дошло. Сериозно, јас не најдов ништо што отскокнува во филмот. Мене ми беше екстремно досаден, неинтересен, неубав...Де бе па ти, го мислев како комплимент. Не за согласувањето, туку како вие да сте ги пишувале, а ве знам дека не сте ни блиску лоши ко дечкиве.
Jaс како највечи фан на Ное многу одамна не изгледав ниту едно интервју, не знаев кој е кастот... само знаев за постерот и дека ќе нема цензура. Не знам зашо толку си навлегол пред гледање на филмот, што до некоја мера си си го уништил сам. Но, сепак не мислам дека е тој случајот. Муабетов ме потсети на @Anon у темата за GoT мислам, кога хејташе една јака епизода само затоа што покажале пенис. За разлика од другите негови филмови, овој ми е најмалку шокантен, бидејќи е нормален несимулиран секс, што би го ставил во паралела со првиот бакнеж меѓу црнец и бела жена на екран, кога ги цензурираа бакнежите во уметноста. Овој е пионер. Ги руши границите за понатаму. Во Enter the Void имаше сцена со ејакулација од перспектива на вагината, во Irreverssible имаше едно од најгрдите силувања на платно... ама затоа е сега една од најкултните сцени нели? Секогаш ќе има луѓе на кои ова ќе им е премногу, ќе искочат од театар неколку стотици можеби на сцената, ама on the long run како се памти сцената? Култна. И не само затоа што шокира, туку затоа што пренесува нешто најблиску до реално на екран. Дали мислиш ако таа сцена беше цензурирана со класичните холивудски кадри, користеќи бади дабл ќе го имаше истиот статус денес? Истиот статус филмот? Не. Ама сепак одговори ако сакаш.
Ное прави филмови од љубов, негови визии, нешто како Јодоровски. Тоа дека го прави само за да шокира, да добие на публицитет, воопшто не е случајот. Нека се преваспитаат врапчињата. Тоа дека е егоцентричен во филмот беа баш интересени моменти, бидејќи не претставува фикција во филмот, сака да претстави нешто што нему му се случило, мене, секој втор-трет што ќе го гледа филмот. Сексот во филмот воопшто не е табу, според мене (можеби не во толкава застапеност) треба да биде редовно така прикажан кога има секс сцени. Затоа постојат класификации нели? Pg 13, rated R, 18+...
Навистина не знам зашо сте згрозени од НОРМАЛЕН секс. Мака ми е што тој ви го поебал цел филм и секое чувство што сака да го пренесе Ное.
Мислам секој што се ставил таму надвор бил некад изневерен, се има дерено у такси, имал фантазии за тројка, бил опседнат со некој/а или сакал да го стави у се шо мрда. И тоа само како споредни моменти, близината што Ное ја прикажа у филмот, интимноста (не мислејќи тука на сексот) во ниту еден друг не сум почувствувал, приметил. Ти си само згрозен, не го оценуваш филмот. Треба објективност, мене не ми се дигна 3 дена после Српски Филм, ама филмот има толку многу други квалитетни елементи...