GLADIATOR II (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Врв на филмов е глумата на актерите. Потоа иде музиката па сценариото па приказната.
Беше клише и тоа многу. Филмов мислев дека ќе има трагичен крај. Очекував ударот да биде трагичната точка, потоа очекував заебанцијата со други песни да биде точката, па мислев ќе умре од срцев удар на тапанот но не, заврши среќно. Поентата е ок но очекував повеќе, некаков поголем пресврт. Но за глумата, посебно ЏК Симонс, и тоа како заслужува Оскар.

Сеедно - одличен филм, но очекував сепак повеќе.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Ај уште малку. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Не знам како очекувавте покрај таков адреналин и страст во сите тие 110 минути, да нема таков крај? Баш заврши со истата страст што ја носеше цело време, а и ако се оди низ призмата дека треба да крвариш за да го добиеш она за кое сонуваш, ако е поставен така филмот, така и се прикажува стартната поента.

Еве ви и од мене едно клише - еден ден сакам да имам ваков син, макар и пијанист бил. :icon_lol:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Врв на филмов е глумата на актерите. Потоа иде музиката па сценариото па приказната.
Беше клише и тоа многу. Филмов мислев дека ќе има трагичен крај. Очекував ударот да биде трагичната точка, потоа очекував заебанцијата со други песни да биде точката, па мислев ќе умре од срцев удар на тапанот но не, заврши среќно. Поентата е ок но очекував повеќе, некаков поголем пресврт. Но за глумата, посебно ЏК Симонс, и тоа како заслужува Оскар.

Сеедно - одличен филм, но очекував сепак повеќе.
Зошто среќните краеви да се клише, ќе беше клише и ако умреше или останеше инвалид по сообраќајката. Мислам дека филмот пренесува убава енергија баш заради крајот, крајот е црешата на тортата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Зошто среќните краеви да се клише, ќе беше клише и ако умреше или останеше инвалид по сообраќајката. Мислам дека филмот пренесува убава енергија баш заради крајот, крајот е црешата на тортата.
Ke bese Million$ Baby. :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Заради клишињата(?) низ целиот филм, очекував таков клише крај. :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Whiplash e одлична драма. Горе-долу сте напишале се, па ќе мора да повторувам. Еве Ио наведе прв и едини дека Телер потсеќа на Кјузак, само што го видов истото го помислив. Првите неколку минути не ми делуваше момаков за солиден избор за улогата, во текот на филмот се промени тоа, таман си беше. Симонс ѕвер!
Неколку работи. Однесувањето на професорот мислам дека беше доведено до нереална екстремност, пример шамарањето. Ниеден суртук на факултет не би го дозволил ова, поверојатно е дека некоја чинела од глава ќе му здрви на профата :D Но ајде целта било да се зголеми драматичноста, до негде го вади што после сообраќајката конечно и му рипна малиов. За сцената со вечерата, ок беше од аспект дека покажува кои вредности се ценети во општеството, не ок беше што многу нагла промена на ликот на младиов тапанар, од повлечено момче до курчатор.
Јас не сум разочаран и покрај тоа што очекував нешто повеќе, вајда данокот од хајпот е тоа, практично 90% што кажаа нешто за филмов сеуште не можеа да се освестат од импресии, јас не сум до таа мера, но дека пробуди емоции е несомнено.
Него мене не ми се разбуди толку желба за тропање, повеќе да си ја вратам гитарата од кај брат ми, зашто и таму фаќа прашина, да ја приклучам во појачалцето и да ја стиснам дисторзијата на педалата. Две години не сум го правел ова. Не бев нешто добар, сега сум веројатно многу полош :anco:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
... I will stop being so polite. :LOL:
Не зафркавај. :LOL:
Сценава од погоре едно 5-6 пати ја враќав зошто се прснав од смеење на неа. :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Главниот лик во филмот беше little cunt. Требало посимпатичен да го направат, некако ептен гладен за слава ми беше мене а и не In the good kind.

А инаку во вака слаба оскаровска година, сега за сега најдобар од овие 5-6 за најдобар филм што се номинирани а што ги имам гледано.

едит: Инаку нешто што ми падна во око за време на credits-от на филмот е што Jason Reitman е executive producer на филмов. (y) Добар режисер, криво ми е што последниве години филмовиве не му добиваат номинации за оскар. Ова онака релативно оф-топик да си кажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom