_The Great_
Il Genio
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 5.955
- Поени од реакции
- 3.318
Заврши како заврши. Но ГоТ ќе биде една од најдобрите серии со тапа крај за долго време ми се чини. После ваква серија, се осеќам како да фали дел од мене, како празнина, налик депресија. Не знам дали е заради приврзување за ликовите, воодушевувањето со приказната или пак сооживувањето со настаните. Или пак reality kicks in во генеричениот живот каде што човек работи, јаде и спие ама без ГоТ. Како и да е. После секој крај на добра серија, филм или книга, го имам ова shitty feeling. И го мразам. Верувам не сум сам.
Истово сакав да го пишам, ваљда премногу се имам соживеано со цело ГоТ царство, со книгите и серијата која од премногу добри сцени, attention to detail, глума, музика, костимографија и се живо, дури и сфаќам дека одбивам да ја критикувам и покрај тоа што многу работи беа утнати и нелогични на крај. Па цел ден ги слушам Light of the Seven, The North Remembers, The Night King, Dragonstone, Khaleesi и осеќам некоја празнина, класика shitty feeling

Најинтересното на советот ми беше шо поголемиот дел на претставници (Aryn, Tully, Tarly) одсекогаш биле Stark supporters освен Greyjoy и Martellбило кој од Старковите да се посегнеше за да биде крал/кралица, ќе беа изгласани без око да му трепне
![]()
Тарли од увек беа поттрчковци на Тајвин, така да увек беа и против Старкови, али за другите си во право.
Ја сум ја читал само првата и впечатокот ми е генерално од серијата. Сите серии/филмови/книги од овој жанр завршувале со борба против главниот антагонист(пр. Најт Кинг), и од таму претпоставував дека и во ГоТ ќе биде истата формула употребена. Едноставно во серијата имаше премногу натприродни елементи и доколку решиш да ја тераш во друга насока имаш премногу нелогичности во приказната. Кога имаш лик како Најт Кинг како противник не е логички да мислиш на тронот, типот беше секунда одалечен од тоа сите зомбиња да ги напраи. Али серијата од секогаш терала на тоа да биде уникат, само ете овој пат на повеќето не им се свиѓа![]()
Се слагам, и јас мислам дека тука ја утнаа, финалето ќе беше многу поепско ако завршеше со последна и одлучувачка битка помеѓу Ice и Fire.
Последно уредено:
било кој од Старковите да се посегнеше за да биде крал/кралица, ќе беа изгласани без око да му трепне