Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Роберт Баратеон, Ренли Баратеон, Станис Баратеон, Џофри Баратеон, Нед Старк, Кетлин Старк, Роб Старк, Џон Сноу, Тајвин Ланистер, Оберин Мартел, Лиса Арин. Сето ова изумре во период од 4 години. Значи апсолутни лидери во Вестерос, пандан на сегашните 1% во светов наш што ги викаме. Еј, ебаната лоза на Баратеон замина, готово, не постојат повеќе. Исто и Старк мање више. Антички лози, илјадници години. Кур ме боли за Сноу во принцип, ме нервира што во интерес да биди wow и реално со тоа што умираат главни батки, се прави обратен ефект, апла многу изумреа за да биди реално.

На толку илјадници години постоење на кралски семејства, и од толку ликови на почетокот од серијата, сега во 3-4 години, баш од кога го следиме дејството си ебаа матер 80% од најбитните актери во Вестерос. Ако отсекогаш имало толку cunning, превари и убиства, а логично е да имало, мислам дека најреално беше дејството и првата епизода да почни со две племиња од по 4 луѓе.

Не ми се допаѓа што не го покажаа Литлфингер, интересни беа со Варис кога работеа во позадина ама сега им е моментот за поофанзивно, не се знае ни кој јади ни кој пие, Red Keep брои едвај 5 мина, од нив 3ца сакати или стари, вредноста на титулата member of the small council е помножена со 0, нека ви текни каква беше ситуацијата кога Нед дојде, се знаеше ред и дисциплина, не се менуваа членовите на council-от на 2 минути како ќе му текни, имаше стриктна хиерархија, едноставно имаш осет дека машинеријата работи како што треба, сеа сето ми е некако намерно бедосано во интерес на некоја крајна визија на Мартин. Ми фалат рецимо дешавки ко турнирот во 1 сезона. Да ти ебам кралот 10 годишен и да ги ебам тие околу него кои не знаат да истепаат 100 сељаци по пижами.

Сеуште е најјака серија моментално ама веќе преку кур, ич не очекувам некоја разврска која ќе задоволи на глобално ниво. Притоа не мислам да не задоволи нас фановите со хепи ендинг, туку да има некоја симбиоза и сето да не испадни дека е уствари рандом шит. Се нервирам.

Сеуште е најјака серија моментално ама веќе преку кур, ич не очекувам некоја разврска која ќе задоволи на глобално ниво. Притоа не мислам да не задоволи нас фановите со хепи ендинг, туку да има некоја симбиоза и сето да не испадни дека е уствари рандом шит. Се нервирам.
Исто и мене ми личи дека ако продужат вака ќе се разочараме до крај.
Мада не сме само ние шо не ни се сфиѓа како се одвиваат работите - и на Мартин му е така.
Овие фрки и недоследности и недоволно објаснети моменти се поради тоа што серијата е “базирана“ на книгите - а не директна копија.

Бонус:

Martin says he just came up with a big, revealing twist on a long-time character that he never previously considered. ”This is going to drive your readers crazy,” he teases, “but I love it. I’m still weighing whether to go that direction or not. It’s a great twist. It’s easy to do things that are shocking or unexpected, but they have to grow out of characters. They have to grow out of situations. Otherwise, it’s just being shocking for being shocking. But this is something that seems very organic and natural, and I could see how it would happen. And with the various three, four characters involved… it all makes sense. But it’s nothing I’ve ever thought of before. And it’s nothing they can do in the show, because the show has already—on this particular character—made a couple decisions that will preclude it, where in my case I have not made those decisions.”

Можеби вукот го снашла истата судбина како и Џон само што не ни го прикажаа тоа оти сите пари во стилот на Грујо со спомениците ги изеде Калиси со змејовите. Исто така ако се прикажеше тоа ќе се одземеше факторот изненадување за судбината на Џон ете јас имав среќа 5 години да не го дознаам тоа.

п.с. волкот на Арја беше наубав

tumblr_nq07m4Wa861qa1xovo3_400.gif

Не знам стварно која му е поентата на Мартин да ги испоубие сите главни ликови кои се двигатели на настаните и да ги остави овие споредните кои и да ги има и да ги нема никој не би заприметил..
Кој курац од grey worm, Мисандеј, Сем и Гили, копилињата од Ноќната стража и ред други кои не придонесуваат во конкретната разврска на приказната.. Клучни ликови беа Тајвин, Станис и Џон..
Ако мисли дека така ќари на публицитет гадно се заебал, нека оди да игра видео игри и нека убива колку сака ако тоа му ја полни душата.. Ако веќе создаваш приказна и фиктивно реален свет тогаш држи се до него, дај му повеќе простор на ликовите да се доближат до гледачите, создади им мисии во кои будно ќе ги следат и остави да се развиваат понатака..
Ич ама ич не ми е WOW SO HARDCORE тоа што пола ликови ги испоуби, само залудно трошење на време кога не придонеле ништо во главната поента.
И една забелешка за ликот на Даенерис која што ја во воочив сите пет сезони, само неа ништо не и се дешава што би и го загрозило животот.. Па апла е веќе јасно дека таја е поентата во приказната, сите четири сезони си стои недопрена додека останатите гинат како мрави.
Изреволтирана сум в крај пошто мислам дека упропастуваат добар плот за публицитет и хајп кај обожавателите, за да си ги наполнат џебовите наместо да ни прикажат вистинска medieval драма која ќе биде подигната на пиедестал поради квалитетот на содржината и ликовите а не поради тоа што убиле главен лик во последна епизода.

Мене ми е највише да не фрлаат глупости што нема да знаат да ги завршат на крај или ќе ги објаснат многу лошо. Нешто како поларните мечки во Лост.
Прво шо ми текува е Арја и екскурзијата у Бравос. У наредната сезона мора да се потрудат да ја поедностават The Many-Faced God сектата и верувањата, цела сезона потрошија а се поголем заплет имаше без добри објаснувања, тука имаат поларна мечка(делумно).

стилот на Грујо со спомениците ги изеде Калиси

Кога веќе спомна...

11430130_10206280939437622_8953759430176732220_o.jpg

Само мене новиве статуи што се поставени на мостот кај Холидеј Ин ми личат на статуата (харпата) од Meereen?

Има некој со Таргеријенска крв у нашиве Ланистери? :cautious:

Можеби вукот го снашла истата судбина како и Џон само што не ни го прикажаа тоа оти сите пари во стилот на Грујо со спомениците ги изеде Калиси со змејовите. Исто така ако се прикажеше тоа ќе се одземеше факторот изненадување за судбината на Џон ете јас имав среќа 5 години да не го дознаам тоа.

п.с. волкот на Арја беше наубав

tumblr_nq07m4Wa861qa1xovo3_400.gif

Vakvo isto kuce sakame da zememe ama legla ima samo vo Anglija, kutreto bilo 1000 dolari, sea transport plus ogin i pol...

11406818_983058411727907_9212196002089725929_n.jpg

She is gonna bring back him to live!

Каков е тој свет во кој Сем и Гили се уште живи? :tapp:

Ако ѕидот го чува магија од белите шетачи и ако таа магија опстојува со единството и слогата меѓу браќата, а ништо од тоа повеќе не постои, многу веројатно во сезона 6 да го видиме паѓањето на ѕидот. Веќе во глава ги замислувам сцените... Совршенство!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom