Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Малце е поголемо ама е интересно да се читнит.
5VNnqjw.jpg
John Snow=Lady Stoneheart confirmed

Лелееее пред минута ја изгледав, ми се испотија рацеве. Епизодава беше фантастична, Е ОВА е Гејм оф ФАКИНГ ТРОУНС! Можеби бев еден од тие што бајаги критикуваа, али епизодава дефинитивно ја извади сезонава. Фак, да се смирам некоја минута и ќе пишам еден recap за епизодава, не знам ни од кај да почнам, али ај таман да прочитам што сте испишале досега па ќе се адаптирам. УФ!
ФОКИНГ* ;)

Гендри ваљда е единствениот Баратеон за кој знаеме дека е се уште жив.
Ама Гендри не е Баратеон, копиле непризнаено од никој. И не знаеме дали е жив, замина на отворено море со кајче, без храна и вода, со никакво пловечко искуство. :D

Ама Гендри не е Баратеон, копиле непризнаено од никој. И не знаеме дали е жив, замина на отворено море со кајче, без храна и вода, со никакво пловечко искуство. :D

Да, имаш право. Единствениот claim што би го имал за тронот сам ќе го тврди.

Then, there's Melisandre too.

Да, имаш право. Единствениот claim што би го имал за тронот сам ќе го тврди.

Then, there's Melisandre too.

Кога Нед Старк имаше потврда од самиот крал и пак му ја искинаа потврдата/писмото што очекуваш од некое копиле, па и ова вештеркава? Ама најискрено, смешно е да се помисли на тоа. :D

Единствено што очекувам и кој има шанси да седни на тронот е Даенерис, само треба претходно да ги убеди некако дотраките да војуваат за неа и со сите сили да нападни и да го освои тронот.

Томен си е Баратеон. Барем на хартија.
Туку мене ме копка да не се случило нешто со него. Не бил излезен од царЦките одаи откога ја затворија и мајка му, ни јадел ни ништо, така барем рече Кајбрн. Ќе биде интересно ако го најдат и него обесен или сл.
Џофри го отруја, фала богови, Марсела исто најверојатно, што ќе остане од Серси ако после „покајанието“ ги изгуби и сите свои деца?

Иронично, моментално има двајца што го држат името Баратеон. Томен и Гендри. Томен е признат како Баратеон, ама сите знаеме дека не е. А Гендри не е признат како Баратеон, а сите знаеме дека е. Fuck this shit :D

А чекајте, Серси нели е Баратеон? :cautious: Барем најлегално таа треба да е :D

Свеќата на Санса, беше дека сеуште има Старкови на северот и е време сите фамилии да се обединат и да ги вратат истите не позиција т.е во борба против Болтони. мое мислење, Рикон е сеуште на север, би требало кај Амбери фамилијата да е, а и тој расте, дека он ќе биде послдниот Старк, кој ќе го собере целиот Север, помогнат од страна на Бран, кој од местото каде што е отиден може да контролира речиси се.

Гендри е копиле, али е копиле со кралска крв, за разлика од моменталниот крал кој е инцесоидно копиле. А тоа го прави повеќе Баратеон од Џофри, Томен и Мирсила заедно. :D

А за трон, далеку е од тронот. Само што сега откако си призна Серси може да ги придобие жителите на Кингс. И со интензитетот на пресвртниците што се дешаваат во серијава, не би ме зачудило да биде претендент за тронот кога некој јак лик (како Литлфингр, Вaрис... ) би го поддржал и советувал. Еве на пример добитна комбинација (со пропусти се разбира) - Литлфингр дознава за него кој е и што е, го зема под своја заштита (тајно) и го жени со Санса, живеат на северот и бара право на тронот како син и престолонаследник на Роберт Баратеон. Би било уан хел оф а пакт.

Мелисандре ако го оживее Џон, дури и да победат во битката против WWs, не верувам дека ќе е заинтересиран за владее со Вестерос и да кова агенди за тронот, така да останува Денерис и Гендри кои имаат "rightful claim" за истиот. They could fucking marry each other and spare the bloodshed if either were smart. А за Мелисандре мислам дека и иде во прилог да има на тронот барем некој кој е поврзан со таа линија, а само она е сведок дека Гендри има благородна крв.

Што имаш напишано до сега? :)

Три sci-fi акции, и една авантура. All drafting stages. Y?

Се мислам дека Литлфингер знае кој е Генрди, заборавено ми е, ама не ли беше замешан и он у истрагата на Нед у прва сезона?

Иначе, кога ја шишнаа Серси, одма си помислив, јеботе, како си личат...

short-hair-5.jpg

Мене повеќе ми личеше на Милена Дравиќ во „Битката за Неретва“

3.jpg

4.jpg

:D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom