Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
А што ќе се деси со Марџери и нејзиниот брат, сега кога Серси ќе им влезе со The Mountain на Sparrows? Колатерална штета? Или Серси толку ја замразе таа свештеничката што сеа Марџери ќе ја гледа како сестрата што никогаш ја немала? хахаха

This means House Baratheon is no more? :confused:,
Кој бе?
Сеа ќе видиш, кај и да е коа ќе пристигне Гендри у КингсЛендинг, од 900-те километра веслање, со само малку вода и храна и ич искуство на вода.[DOUBLEPOST=1434454209][/DOUBLEPOST]
А што ќе се деси со Марџери и нејзиниот брат, сега кога Серси ќе им влезе со The Mountain на Sparrows? Колатерална штета? Или Серси толку ја замразе таа свештеничката што сеа Марџери ќе ја гледа како сестрата што никогаш ја немала? хахаха
Незаокружената рамка од приказната за Тајрелс е само една од жртвите на не-знам-да-пишувам-сценарио-коа-Џорџ-не-е-есо-мене способностите на творците на серијава.

Малце е поголемо ама е интересно да се читнит.
5VNnqjw.jpg

Религијата не е моќ. Моќта е моќ! Шо би рекла Серсеи...
Сигурно не гледаше кон замокот дека конечно ќе си го виде Томен.
Следната сезона има да поебе све живо у Кингс Лендинг, со Планината како засилување, па кога ќе и кажат за ќерка ѝ.. овој токмакот што го макне Џејми ќе биде опенинг на сезоната! Хантинг сезоната, да се разбереме, не 6-та!

Тоа беше климаксот за мене во епизодата, сцената со Серси не беше ништо визуелно дистрбинг али кое гадно чувство го створи значи... цело време бев накострешен, воглавно дека и неќев ништо да и се деси а многу ствари насочуваа дека ќе и се. Обично колку и да е непредвидлива серијата, ликовите имаат зацртано некој карактер, шаблон и помалку или повеќе се знае што може да се очекува од некого. Ама овој High Septonон ми е психопат ала џокерот кога ги пали парите. Надвор од секоја предвидливост, уште еве не можам да проценам зашо ја пушти, уште ме држи страв дека може да и напраи нешо на срцево дури иако е гушната во прегретките на цела планина!

После квалитетната хипервентилација ми ја пуштија Сноу сцената.. и некако бев апатичен. Знаете моментот кога фрлате паричка за некој избор, а фората е кога е паричката у воздух вие веќе знаете шо сакате повеќе. Така и јас, не очекував да ми е океј да го скинат Сноу, а ми беше. Не бев растресен, не го сфаќав хајпот за ликот, досаден, предвидлив... никаков, кога ми текна какво колнење имаше од мене минатата сезона у пакет со Калиси... Искрено повеќе ми скрши филм можноста да го вратат, Мелисандре си игра своја игра, сигурен сум дека знаела и за војната.

Воопшто не ми се допаѓа тоа уствари-никој-не-умре сценарио. Сноу ќе го воскресне црвената, Бриен оу мај факинг гад Бриен со свеќата што се воздржав да не ја регистрирам како битна и верував дека не постои уствари нема да го убие Станис, ќерката на Џејми ќе му го испуши на Брон да голтне противотров, Риик и Санса фристајл сноубордираат кур им е двор им е.. ГОТ е кој курац, клифхенгери е за пички!

Али не кукам, Тим Серси од прва епизода, Варис од втора сезона кога беше vs. Littlefinger борбата, и од минатата Станис, кој и после епизодата со ќерката уште навивав за негп и ми беше баш фаца за тронот. Можеби во комбо со Lord of Light мислев може стварно да биде нешто од него, оти другите богови ми се само на муабети, а за овој видовме пичкина магија, враќање на Берик 6 пати, итн... Нејќу да бидам 2 од 3 добитен, нека поживее Stannis the Mannis yште малку. Ја радо би го трампал со Сноу, црвената него да го вратeше ако евентуално the Tard of Brien го убие за фокин Ренли.

Калиси баш сакав да прашам за дотраките пред некој ден, али ситен број ми беа, па си реков се само дел од армијата што ја поседува, ансалиид итн. Mи се допаѓа што мрднаа од некоја точка за нејно развивање, пораснаа змејовите, јавање.. поинтересно е, политиката кај Калиси ми беше мизерија и очај порано, сезонава и таму ојачаа, посебно со Тирион у појачење со Варис. Не ми е уште нешто воодушевувачко али увек е рефрешинг д чејнџ од синери. Тамбс ап. Едино Дорн сезоната потфрли, борбите очај, ликовите уште не потковани..

Исто сум еден од ретките задоволни од сезоната. Ми се допаднаа лиикнатите епизоди, ми се допаѓање затишјето, ми се допадна и финалето. И Рики е у право, сеа може да остане отклучена, освен евентуално ако не излезе книгата пред негде измеѓу. Остаам на џими ова. Пошо бев шити модератор и цели 12 часа од епизодите влагав у темата. :D
Треба уште за едно злосторство да ја судат, нема лесно да се ослободи од фанатиците, и во реалниот свет никој не извојувал конечна победа против религиски фанатици.
Ова е реален приказ на црквата во темната доба, кога била и тужител и кадија. Заинтересиран сум да видам на каде цели ова нивното.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Подфорум фудбал - сите се менаџер/тренери
Подфорум филм - сите се сценаристи/режисери

Ова не требаше
Ова требаше
Тука погрешија

bugs.jpg

Подфорум фудбал - сите се менаџер/тренери
Подфорум филм - сите се сценаристи/режисери

Ова не требаше
Ова требаше
Тука погрешија

bugs.jpg

Па кој ти е крив шо не си кадарен ни за едното ни за другото.

muO1yRQ.jpg

Well, I do write screenplays too. So I guess I still have a say here.

------------------------------

оти другите богови ми се само на муабети,

Well, not really.

The Great Other не е муабет.

The Many-Faced-God не е муабет.

The Children of the Forest не се муабет.

Не знам дали ја пратиш серијата убаво, но повеќето божества се покажаа како реалност. Хајпот за Црвениот Бог е затоа што на него најмногу акцент се удри. Не затоа што е најмоќен/најреален од сите.

This means House Baratheon is no more? :confused:, мене лично 4-та сезона ми бил подосадна од ова, а ми се чини Данерис ке преживее пак хард-кор секс

Гендри ваљда е единствениот Баратеон за кој знаеме дека е се уште жив.

Лелееее пред минута ја изгледав, ми се испотија рацеве. Епизодава беше фантастична, Е ОВА е Гејм оф ФАКИНГ ТРОУНС! Можеби бев еден од тие што бајаги критикуваа, али епизодава дефинитивно ја извади сезонава. Фак, да се смирам некоја минута и ќе пишам еден recap за епизодава, не знам ни од кај да почнам, али ај таман да прочитам што сте испишале досега па ќе се адаптирам. УФ!
ФОКИНГ* ;)

Гендри ваљда е единствениот Баратеон за кој знаеме дека е се уште жив.
Ама Гендри не е Баратеон, копиле непризнаено од никој. И не знаеме дали е жив, замина на отворено море со кајче, без храна и вода, со никакво пловечко искуство. :D

Ама Гендри не е Баратеон, копиле непризнаено од никој. И не знаеме дали е жив, замина на отворено море со кајче, без храна и вода, со никакво пловечко искуство. :D

Да, имаш право. Единствениот claim што би го имал за тронот сам ќе го тврди.

Then, there's Melisandre too.

Да, имаш право. Единствениот claim што би го имал за тронот сам ќе го тврди.

Then, there's Melisandre too.

Кога Нед Старк имаше потврда од самиот крал и пак му ја искинаа потврдата/писмото што очекуваш од некое копиле, па и ова вештеркава? Ама најискрено, смешно е да се помисли на тоа. :D

Единствено што очекувам и кој има шанси да седни на тронот е Даенерис, само треба претходно да ги убеди некако дотраките да војуваат за неа и со сите сили да нападни и да го освои тронот.

Томен си е Баратеон. Барем на хартија.
Туку мене ме копка да не се случило нешто со него. Не бил излезен од царЦките одаи откога ја затворија и мајка му, ни јадел ни ништо, така барем рече Кајбрн. Ќе биде интересно ако го најдат и него обесен или сл.
Џофри го отруја, фала богови, Марсела исто најверојатно, што ќе остане од Серси ако после „покајанието“ ги изгуби и сите свои деца?

Иронично, моментално има двајца што го држат името Баратеон. Томен и Гендри. Томен е признат како Баратеон, ама сите знаеме дека не е. А Гендри не е признат како Баратеон, а сите знаеме дека е. Fuck this shit :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom