Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Само воопшто не ми се допадна што The Lord of Bones заврши така глупаво. Тормунд требаше да јаде копје во глава поради потегот.

Така се одредува водството во клановите, главите на клановите се борат помеѓу себе и победникот го превзема кланот.

А што би направил Ремзи со 20 луѓе на отворено против цела армија, стварно не ми е јасно...

Да погине.

Најверојатно при ковањето на Валириски челик се користи и обсидиан (dragonglass), па затоа со меч од Валириски челик може да се убие White Walker.

Си видел некогаш челик да се легира со стакло ?? Има некои материјали кои не се спојливи.
Јас лично го споредувам обичниот челик во светот на мразот и огнот со ковано железо (помеко, покрто и потешко за обработување), додека валирискито челик како нашиот (во стварниот свет) челик, значи истиот материјал поинаку легиран и обработен.

И пошто дудуциве го изгубија целиот dragonglass што го имаа, сега стварно ќе треба да се обедини цел Вестерос за да се борат против овие. Или барем тие што имаат мечеви од Валириски челик. А покрај Џон Сноу, тоа се Бриен, Томен (ваљда на него му припадна Widow's Wail откако умре Џофри), ако не се лажам и Рендил Тарли. И не ми текнува кај кого е сега ножот на Литлфингер со кој требаше да биде убиен Бран. Дополнете ако има уште некој.

Од кај ти е идејата дека го изгубиле целиот обсидиан ?? Не е само Змејкамен извор на обсидијан, го има и на други места, само во помали количини. Шумските деца сигурно не го набавувале змаевото стакло од Змајкамен и потоа го обработувале.

Ама приметив волк на него, волкот на Старк

Волкот на Старк го изработија другарите на Сноу кога Мормонт му го даде мечот.

Чиста десетка, нема никаква дискусија.

После битката, која изгледаше грандиозно, многу добро е доловен впечатокот колку сите игри, интриги, сплетки на Серси, Бејлиш, Болтон, Варис и другите се безначајни кога на целиот континенет му се заканува опасност како Беливе мразовци, што не значи дека тој дел од серијата е лош, напротив тоа ја прави ГОТ најдобра но како ќе наближува крајот, епското во серијата ќе добива предност пред секојдневните мешаници во Вестерос.
Значи потврдено е дека најзначајни во моментов во целиот свет се мечовите од Валериски челик, островот на Станис (Драгонстоун), Денерис и нејзините змејови, тука е клучот.

Уште белите и шетачите да го решат проблемот како да го поминат ѕидот, бидејќи тој е изграден со помош на магија како брана за нив.

Причината зашо Џон го сјеба шетачот е пошо и обсидиан и валириски челик се ковани со помош на змејски оган.
Мечот не му е од Винтерфел , му го дае Џеор Мормонт.

Уште да ми објасниш како може стакло и тоа вулканско да се кова. Обсидијанот е стопена вулканска магма во облик на стакло кое го има и во нашиот реален свет. Една од причините зошто е толку остро е баш затоа што е стакло. Во светот на мразот и огнот посебно е важно тоа што вулканското стакло е скаменет вулкански оган, а огнот ги убива шетачите, а богами и белите.

Нема шанси :D

Епа или ќе ја јава неа или некој од змејовите (змејовите не можат сами да војуваат, им требаат јавачи), трето нема. :D

Кукавте за повозбудливи епизоди, еве ви га на сега:zloo:
Не хејтам мене и останатите ми беа одлични ама нормално е дека не може во секоја да има убиства и борби но сепак осумката беше убедливо најјака епизода оваа сезона..
Инаку да не знае некој дали
ќе се појави Лејди Стоунхарт?
Инаку омилена сцена дефинитивно Серси каде што ја лижи водата од подот, срцето ми се наполна that's what you deserve bitch :sneaky: Арја ми е в крај досадна оваа сезона за разлика од големиот хајп што се крена ..blah..
Навивам за Тирион и Калиси, ох едвај чекам да видам како ќе и „соли памет“ и дали ќе успееат заедно да сковаат план за освојување на Вестерос, мислам дека змејовите ќе имаат некоја пресудна улога во убивањето на шетачите.. Инаку не ми е јасно дали можат да преминат преку вода или?

Последно уредено:
Me интересира нешто повеќе за white walkers да ми објасни некој што знае повеќе (без спојлери нормално). Од каде се, зошто баш сега се активираат и решаваат да ги нападнат луѓето, гледам и кај нив има некоја хиреархија и команда, што значи не се само обична група на зомбиња. И како што разбрав до сега има два вида, оние обичните како зомбиња што се, и овие смрзнативе white walkers.

Па ако не го мрзи некој нека објасни подетално, затоа што настрана сите сплеткарења во кралството, имам чуство дека овие се носечката сила во целиов овој серијал

Епа или ќе ја јава неа или некој од змејовите (змејовите не можат сами да војуваат, им требаат јавачи), трето нема. :D

Она го зема покрај неа заради неговиот интелект, не дека не многу убав, калисото си сака јаки наблидани момци (Дрого, Дарио).

Иако па од друга страна “It's good luck to rub a dwarf's head" , It's even better luck to suck a dwarf's cock" :cool:

Несакајки го прочитав спојлерот ( ги иам читано книгите + ) така да calm ur horses, мислам дека на крајов на сезоната ќе има нешто со змејовите но не сум сигурен 100% така да до некаде си у право за јавачите мора да има да не ги откривам кој прочитав дека ќе бидат ама сепак ако не оваа сезона ќе се открие што како со нив наредната. :D

Да пофалам само дека вокерите и зомбињата се одлично графички изработени. Тоа ми се допаѓа највеќе кај HBO, колку што сум гледала, немале утка.

А не како зомбињата во избеганион филм Dead Snow (посебно ќе се разберам со тој што го имаше ставено како хорор филм за препорака пред некоја година).

Dead-Snow-001.jpg

Последните дваесет минути беа ... Wow! :vozbud:

Каде тера Џон, најјаките сцени се со него. Мада, ми прерипа срцето кога се тепаше со тој белиот, иако мислам дека он е дефинитивно последниот за кој би помислила дека ќе го скинат во серијава.

Ептен ми падна глупо за таа со ќеркичките ебаго. Уште кога се збогуваше со нив ко да и се гледаше крајот. Нејќеше да ги убива децава, или што беше финтата, бар јас така го укапив тоа и срце ме стегна.
Финалната сцена беше за вода и шеќер. Мислев дека ќе им рипнат во вода и у пм сите ќе одат. :D

И овие Шетачиве што ко демек ги убија сега, што им летаа глави и остало, умрени се за стварно или пак си се составуваат они некако? :cautious:

Мех. Во оваа иам повеќе забелешки него за другите.

Прво, Тирион и Кучката - не успева таа приказна. Пичка ли ти матер, го глеа дека е џуџе ненаситно, кај му се курчи па уште и му забранува да пија. Последниот што му забрани на Тирион да пие, заврши мртов на сред серење.

Оли е ваљда изгубениот брат на Џофри. Таква манијачка, болна фаца има, што некој сигурно ќе го јаде од него. Е сеа, зависи до кој степен на ретардираност ќе го донесат. Или ќе го јаде Гили или некој вајлдлинг, или пак Сем/ Сем Џуниор/ Џон. Штета, а баш можеа од детево да напраат добар комплексен карактер, и онака веќе другите сите испоумреа.

Трето, Џора е најглупото створење. Ќе го јадат змејови изглеа..

Четврто, од Арија приказната толку нема смисла, што ни тој што ја пишувал не би ја разбрал.

Петто, Теон бе. Го сведија ликот на толкава бедност што единствената негова улога е сеа, дали ќе му кажи на Ремзи или не. Буквално го направија карактеров како некоја истрауматизирана бубалица. Сите ја заебаваат, ама во исто време се прашуваш дали ќе те накодоши на наставничката.

За крај, последните 16минути поминаа ептен брзо :) Али не си можи со нападот на Castle Black, и Тирион vs Станис

Иначе се си мислам дека ТрпеГрозни е некој што работи во преведување на книгите, или има некој што работи во преведување на книгите. Никако поинаку неможам да си објаснам зошто ги користи термините „Змејкамен“, „ Светот на мразот и челикот“ итн. Али во ред, барем Џон Сноу не го преведува во „ Гоце Снег “(y)

8ма епизода беше ѕверска ама сепак да не заборавиме дека ни следи 9та што вообичаено е најјака епизода од сезоната, а според трејлерот ептен јако изгледа

Секој си има свои теории за понатаму па секако и јас ама мислам дека неизбежно е некако да се спојат Џон и Калиси (уште пред неколку години имаше паника на нет кога излезе насловна страна со нив двајца).

Нешто друго ми текна можеби грешам, повеќе од војската што го нападна Hardhome ми личеше на оние луѓе скелети што го нападнаа Бран пред дрвото. Сега нелогично ми е некако тој да се врати назад преку ѕидот но исто така и како би помогнал од таа далечина, се мислам дека неговата моќ некако ќе се поврзе со магичното дрво од Винтерфел

Me интересира нешто повеќе за white walkers да ми објасни некој што знае повеќе (без спојлери нормално). Од каде се, зошто баш сега се активираат и решаваат да ги нападнат луѓето, гледам и кај нив има некоја хиреархија и команда, што значи не се само обична група на зомбиња. И како што разбрав до сега има два вида, оние обичните како зомбиња што се, и овие смрзнативе white walkers.

Па ако не го мрзи некој нека објасни подетално, затоа што настрана сите сплеткарења во кралството, имам чуство дека овие се носечката сила во целиов овој серијал

99% од она што го знаеме за нив се митови, легенди шпекулации. Тој сигурен 1% е тоа дека всушност навистина постојат. Се појавиле едно 8000+ години гледано од сегашноста во серијата (морав да се потсетам, поминаа години од кога ги прочитавме книгите...), никој не знае со која цел, како, зошто...почнале да касапат се пред нив се додека не биле поразени и приморани да се повлечат на Север после што е подигнат Ѕидот.

Зошто се враќаат сега? Милион интересни теории има, но не би сакал да навлегувам во нив во оваа тема. Многу случајности има во периодов, од кометата до змејови...којзнае што е тригерот.

Обичните зомбиња се wights, како што гледаш тие се оживеани од оние главните. Најглавниот што го видовме денес е the Night's King. Ова не е спојлер пошто го нема во книгите и истото беше речено од продуцентите на серијава во рецензијата на епизодава. The Night's King го има во една од тие хорор приказните на бабата во сцените со Бран после падот од кулата. Легендата вели дека е од Северот, Старк или Болтон или Амбер. Бил 13ти по ред Commander of the Night's Watch, по име Брандон (бар така ми е останато во меморијата). Се заљубил во бела жена од другата страна на Ѕидот која што според описот би требало да е white walker. Се прогласува за крал во еден од замоците на Ѕидот, а неа за кралица. Незнам колку време останале да владеат таму но знам дека било потребно обединување на wildlings, лордовите од Северот итн. во унија против него.

Тоа е без да навлегувам во теории и да се задржам на она што може да се нарече факт.

Пак Sandsnakes ќе ги гледаме:facepalm::facepalm::facepalm:

Ај малце назад да ве вратам со едно прашање.

Нели на почеток Денерис и Варис се во Пентос (излегува на Narrow Sea) кај Илирио Мопатис. Зошто кога ќе дојде Кал Дрого со армијата не тргнуваат накај Вестерос, нели Варис одма сакаше да го превземе тронот? Зошто тргнаа источно, знае некој?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom