На крај помислив водата дека ќе ја замрзне. Се посрав од страв 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само воопшто не ми се допадна што The Lord of Bones заврши така глупаво. Тормунд требаше да јаде копје во глава поради потегот.
А што би направил Ремзи со 20 луѓе на отворено против цела армија, стварно не ми е јасно...
Најверојатно при ковањето на Валириски челик се користи и обсидиан (dragonglass), па затоа со меч од Валириски челик може да се убие White Walker.
И пошто дудуциве го изгубија целиот dragonglass што го имаа, сега стварно ќе треба да се обедини цел Вестерос за да се борат против овие. Или барем тие што имаат мечеви од Валириски челик. А покрај Џон Сноу, тоа се Бриен, Томен (ваљда на него му припадна Widow's Wail откако умре Џофри), ако не се лажам и Рендил Тарли. И не ми текнува кај кого е сега ножот на Литлфингер со кој требаше да биде убиен Бран. Дополнете ако има уште некој.
Ама приметив волк на него, волкот на Старк
Чиста десетка, нема никаква дискусија.
После битката, која изгледаше грандиозно, многу добро е доловен впечатокот колку сите игри, интриги, сплетки на Серси, Бејлиш, Болтон, Варис и другите се безначајни кога на целиот континенет му се заканува опасност како Беливе мразовци, што не значи дека тој дел од серијата е лош, напротив тоа ја прави ГОТ најдобра но како ќе наближува крајот, епското во серијата ќе добива предност пред секојдневните мешаници во Вестерос.
Значи потврдено е дека најзначајни во моментов во целиот свет се мечовите од Валериски челик, островот на Станис (Драгонстоун), Денерис и нејзините змејови, тука е клучот.
Причината зашо Џон го сјеба шетачот е пошо и обсидиан и валириски челик се ковани со помош на змејски оган.
Мечот не му е од Винтерфел , му го дае Џеор Мормонт.
(офтопик???)
Едно сум сигурен, а тоа е дека ако не сезонава, тогаш наредната Тирион ќе ја скине од ебење Калисиво.
Нема шанси![]()
Епа или ќе ја јава неа или некој од змејовите (змејовите не можат сами да војуваат, им требаат јавачи), трето нема.![]()
Несакајки го прочитав спојлерот ( ги иам читано книгите + ) така да calm ur horses, мислам дека на крајов на сезоната ќе има нешто со змејовите но не сум сигурен 100% така да до некаде си у право за јавачите мора да има да не ги откривам кој прочитав дека ќе бидат ама сепак ако не оваа сезона ќе се открие што како со нив наредната.Епа или ќе ја јава неа или некој од змејовите (змејовите не можат сами да војуваат, им требаат јавачи), трето нема.![]()