Game of Thrones

Член од
25 март 2012
Мислења
8.303
Поени од реакции
4.698
Абе ајде, доаѓа Тормунд со ебени гаврани и ладнокрвно им го убива лидерот и овие ништо не реагираат. Глупо беше. Требаше можеби да го чуваат Lord of Bones за битката.[DOUBLEPOST=1433171336][/DOUBLEPOST]
Не е тоа Valyrian. Обичен castle steel од Winterfell е тоа.
Можеби бил диклидер, има поента тоа што викаш, можеби си ги читал книгите и овој бил нешто важен...
 
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.674
Поени од реакции
4.205
Можеби бил диклидер, има поента тоа што викаш, можеби си ги читал книгите и овој бил нешто важен...
Абе не се битни книгите. Тука како што тргнала приказнава ликов ич не е битен. Само глупо ми изгледаше начинот на кој што го утепа и никој не реагираше. Требаше да го онеспособи само и некој wildlings кога ќе тргнат накај нив некој друг старешина да ги спречи во почит за Tormund.
D&D треба да ме земат во тим :D
Како и да е, оваа епизода и минатата придонесоа многу за квалитетен развој на настаните.
 
H

HoT IcE

Гостин
ПА СВЕ ДА ВИ ЕБАМ УМРЕНО СЕ ЧЕКА ЛИ 8 ЕПИЗОДИ И 5 СЕЗОНИ ЗА ВАКВО НЕШТО! ФАЛА КУРЦУ!!!!!!!
АУУУ ИДАМ ПАК ДА ЈА ГЛЕДАМ ПОСЛЕДНАТА СЦЕНА
ЏОН ФАКИНГ СНОУ

мрднаа од мртвилоо нан ајбољи начин!!! the prayers are answered
 

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Decko konecno najdosadniot del od serijata Khalisi go do dobi najdobriot del Tyrion pa ke nadoknadat da moze da se glea baska Jorah u fighting pits aka the friendzone....

A toa so John ne go komentiram se cekase tolku vreme da se pojavat govnarive....samo sea use 5 sezoni ke cekame da stignat do westeros
 

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Од каде му е мечот на Џон Сноу?
 

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Ама приметив волк на него, волкот на Старк
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Чиста десетка, нема никаква дискусија.

После битката, која изгледаше грандиозно, многу добро е доловен впечатокот колку сите игри, интриги, сплетки на Серси, Бејлиш, Болтон, Варис и другите се безначајни кога на целиот континенет му се заканува опасност како Беливе мразовци, што не значи дека тој дел од серијата е лош, напротив тоа ја прави ГОТ најдобра но како ќе наближува крајот, епското во серијата ќе добива предност пред секојдневните мешаници во Вестерос.
Значи потврдено е дека најзначајни во моментов во целиот свет се мечовите од Валериски челик, островот на Станис (Драгонстоун), Денерис и нејзините змејови, тука е клучот.

Во „понебитните“ работи во епизодата :), Санса ми изгледа прибрано и охрабрено, не плачеше го притисна Теон и ја дозна вистината за својата фамилија, Болтони и Станис се спремаат за битката, Ремзи ќе планира диверзија со spec-ops, што значи нема да биде во Винтерфел, еве ја шансата за Санса да направи нешто повеќе.

И како што кажа некој погоре, Денерис со Тирион, десепати поинтересна, најдобрите сцени на овие два лика сезонава, осеќам тој дел од приказната ќе стане многу поинтересен.

Арно си знаеше Арја шо си го зачува својот мал меч, ќе и треба дефинитивно.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.122
Поени од реакции
8.911
Феноменална епизода, секоја сцена (освен онаа со Сем и Гили секако) беше ремек дело. Пред почетокот на сезоната во making of кажаа дека во селото ќе има епска сцена но немав поима што ќе се случи и сум фасциниран. Кинематографијата и монтажата беа врв. Еве дознавме и дека валирискиот челик убива вајт вокери веројатно и тој некако е поврзан со змејовите.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom