Море многу воени експерти имало на форумов. Пукаме од експерти во секоја област во државава. Што е битно како се формирале или не се формирале. Тоа се деси и тоа е. Вака требало да направат така требало, оваа формација онаа формација.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не спремаш "Сите грешки во Game of Thrones" видео?Уште да ми објасниш како би ги обиколиле во уличка два-три метри широка.
Тоа ми е мене проблемот со оваа сцена. Ако не се лажам беа седум или девет безгрешни. Истите би можеле да ја блокираат уличката (преминот, тунелот) од двете страни доволно добро за никој да не може да ги обиколи (со два и пол - три метри копја и штитови и оклоп, доволни се тројца да ја блокираат цела улица).
Нарочно поради тоа што противникот нема нити оклоп, нити штитови нити некое оружје кое ќе има домет поголем од копјата (стрели, праќки или слично).
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.Не беа во формација но Unsullied важат за војска која експресно брзо може да влезе во формација.
Кое дереџе дојде да неможиш тактика да дискутираш во тема за серија![]()
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.
Ќе мора да ја гледам сцената пак, ама вака ми остана во сеќавање.
Unsullied![]()
Ах ме потсети на старите добри времиња кога можев да гледам Гот на стрим.Не издржав и ја изгледав на стрим, со солиден квалитет.
Ненормално добра епизода!