Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше ли некаде во серијата (значи не во книгите) било каква информација за брат му на Нед, тој што беше у Nightwatch? И кој е во моментот по правило треба да е на чело на куќата Старк- Бран или брат му на Нед?

Брен има предност.

Да точно, прво се синовите па после браќата, а ќерките,, може жена да води фамилија во Вестерос?

Бенџен е жив сигурен сум, и познавајки го Мартин сигурен сум дека ќе го видиме повторно во некоја сцена а веќе втората сцена ќе бидит како тоа некој шетач го дели на два дела пошто до сеа иаме видено Старк без глава, Старк изрешетен како сито, неаме уште видено Старк на два дела..
Шала на страна, мислам дека ако е жив во иднина ќе имат големо влијание со Џон Сноу.

Да точно, прво се синовите па после браќата, а ќерките,, може жена да води фамилија во Вестерос?
Може, затоа и Тирион се ожени со Санса дека нели мислеа Бран и Рикон(?) се мртви што ја прави Санса наследничка на северот т.е Ланистерови да владеат.
Плус нели сестра и на Лејди Старк е главна на таа областа.

Доста имиња на ликови, фамилии, области не знам...треба малце да се ангажирам да навлезам подлабоко во приказната. :D

Може, затоа и Тирион се ожени со Санса дека нели мислеа Бран и Рикон(?) се мртви што ја прави Санса наследничка на северот т.е Ланистерови да владеат.

Доста имиња на ликови, фамилии, области не знам...треба малце да се ангажирам да навлезам подлабоко во приказната. :D

По логикава на династичките правила, таа би требало да е само регент за нејзиниот малолетен син, којшто е официјален влатедел во The Vale.

И да заминал на експедиција Мартин ќе го врати назад само за да го убие..:D

Сега кога го гледам од почеток по втор пат многу на многу работи заборавени се потсетувам и се добива подобра слика за кој е како е. Со паузиве лошо е се подзабораваат многу мали детали кој во моментот се ама баш небитни но дури сега во оваа сезона излагаат битни.

Мене ме интересира чие ќе излезе детето на девојката шо ја однесе Сем кај овие. Ако не се лажам, кога ја праша не му одговори. И дали беше истото шо го однесоа или ова беше рандом некое? Тука очекувам да се развие некоја сплетка во иднина. И Бриен многу емотивно го напушти Џејми o_O. Дефинитивно треба повторно да се прегледаат претходните сезони, одамна беше на лаптоп и слаба снимка, заборавени се деталите...ќе имам покомплетна слика на сите настани...

Ај ако може некој да ми објасни како може бебе со едно парталче да преживее екстремно ниски температури и да не умре од хипотермиа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom