Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична прва епизода, како и секогаш. Посебно ми се допадна отворањето, Тајвин е ладнокрвно копиле, ама сепак ми е еден од омилените. Заедно со инструментална Rains of Castamere беше топ. Можам со саати да го гледам Чарлс Денс како го расипува животот на некоја друга небитна овца.

Хајлајт на епизодата беа сцените со Сандор и Арија. Изгледаше како нешто од Монти Пајтон филм, посебно тоа со дупките во грмушките, ама сепак го задржи сериозниот тон што прилега на серијата. Мејзи секогаш има одлична хемија со сите со кои што ја дели сцената. Прво со Тајвин, а сега со Сандор, супер беше.

Последно, да не се лажиме. Сите знаеме која беше најдобра сцена:
tumblr_n3nnxbgSdq1qhfadgo5_250.gif
tumblr_n3nlsjUodD1rhclkno4_250.gif

Други мали коментари:

Најголема изненадување е тоа што Кит конечно почна да глуми. Само нека продолжи, денес беше супер.

Grandma Тајрел Best Тајрел. Се молам за неколку сцени меѓу Дајана Риг и Чарлс Денс како во претходната сезона.

PS:
1655831_736825356342797_1556525228_n.jpg

Fanmade постер. Објективно најдобар.

Одлична епизода. Тоа е тој квалитет бе, премногу дешавки за една епизода а пак ти помина многу брзо. Одличен избор за Оберин и се гледа дека ќе биде доста значаен карактер. Супер што во оваа епизода има доста потсетување на минатото, пред дејствијата на серијата. Ајде да не зборам многу, последната сцена беше јака. :D

П.С. На почетната сцена се направија 2 меча - еден поголем и еден помал. Помалиот за кога? За себе? Или пак Тирион?!

Последно уредено:
Одлична епизода. Тоа е тој квалитет бе, премногу дешавки за една епизода а пак ти помина многу брзо. Одличен избор за Оберин и се гледа дека ќе биде доста значаен карактер. Супер што во оваа епизода има доста потсетување на минатото, пред дејствијата на серијата. Ајде да не зборам многу, последната сцена беше јака. :D

П.С. На почетната сцена се направија 2 меча - еден поголем и еден помал. Помалиот за кога? За себе? Или пак Тирион?!

И после не сте сакале спојлери :icon_lol: Ќе кажат и тоа понатаму, без гајле.

Епизодата добра, понеделниците не се толку гадни благодарение на серијава.

Леле дијалогот помеѓу The Haund & Chickens врв :D:D:D
Одлична прва епизода, скоро сите ги пројдоа, од наредните тешко вака, кој знае колку милиони чини само една епизода.

ќе си дознаете за мечовите, без гајле :) идам да ја глеам пак :)

Абе ако е така, не мора ништо да дискутираме, зашто ќе дознаеме после. :D
Затоа не сакам серии по книги. Читам на reddit, прават муабет за дејствие од серијава и мора некој да се убаци со спојлер таг од книга. Ако ти се збори за книга - збори таму кај што се збори, остај другите да си прават шпекулации, колку и да изгледа смешно тоа. Leave us alone!!! :icon_lol:

Бонус гиф:

fntVrAG.gif

Уште еден бонус: Споредба за тоа како двајцата синови гледаат на својот дом - еден бара, друг одбива:

s3e1
mx6qiZh.png

s4e1
rUdACSo.png

Последно уредено:
има добар хумор бе, ме бендисува
what the fuck is a lommy :D

Последно уредено:
what the fuck is a loomy :D
Не сум ја гледал уште првава, али вака од прва рака: тоа детето што им бараше на луѓето на Mountain да го носат, при неговото ранување во нога, кога ја разбија дружината на Јорен составена од NW- регрути.

Не сум ја гледал уште првава, али вака од прва рака: тоа детето што им бараше на луѓето на Mountain да го носат, при неговото ранување во нога, кога ја разбија дружината на Јорен составена од NW- регрути.

Цитат од епизодата беше, не е буквално прашање. :D

Страшен почеток на сезонава, епик прва епизода 4 години по ред.
Арја со говорот на крајот пред да го среди овој Поливер or whatever :cuc:
Oberyn има да биде страшен лик, секоја сцена со него беше опасно добра.
Кој entrance го имаше во серијава, растури типот.
Реално најдосадно беше со Калиси епизодава, ама ќе има и таму дешавки кога ќе стасаат во следниот град.

Последно уредено:
На торентлич имате секакви верзии од торентов, од 300 мб до 5.5 гб :)

My family: Aren't you going to watch Game of Thrones with us?

Me: No.

My family: Why not?

Me: It's awkward.

My family: No it's not.

Oberyn: What do you think of this one my love?

Me: Yeah...it is.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom