Game of Thrones

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Малку заглавив на youtube па да споделам со вас:

Интервју со Едард:

Интервју со Кал Дрого:
Овој да ти бил новиот Конан во римејкот на славниот филм на Шварци кој ќе излезе наскоро.

Мало предупредување, музиката меѓу прашањата е прегласна.

И за крај се разбира, интервју со Калиси:
Нема Спојлери иако пишува така на видеото.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Alex, сограѓанину, еве глеам на амазон 4те книги се некои 800денари, што е смешна цена.
После 20ти јас планирам да ги порачам. И тука-таму некој трошок за поштарина.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Alex, сограѓанину, еве глеам на амазон 4те книги се некои 800денари, што е смешна цена.
Ние овде се мачиме да ве заштитиме од спојлери а вие си плаќате да ви ги донесат дома :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Ние овде се мачиме да ве заштитиме од спојлери а вие си плаќате да ви ги донесат дома :)
Па ќе помине месец дена дур порачам и стигнат, па првата ќе ја прочитам онака кеефски, бавно. И после тоа време, уште некој месец ќе сум во денајл дека нема да ги читам ради спојлери другите, ама кога конечно ќе се одлучам и втората сезона ќе почне. -.-

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Тоа е како да имаш убава тегла со мармалад на полица што демек ќе ја јадеш следната недела... :)

Туку, мислам дека по следната епизода ќе имам чувство дека сезоната требаше да заврши по 9-тата. Не гледам друг вака емотивен и изненадувачки момент што толку би го свртел текот на дејството, како овој денес. Кој патем го изгледав 5 пати до сега :)

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Не верувам дека некој е толку моќен па да одолее и да ги чита книгите со паузи исчекувајќи ја наредната сезона!
Башка , грев е тоа! Јас планирам да ги порачам книгите од кога ќе завршат сите сезони или недајбоже ја прекинат!

П.С. The Dothraki Dictionary: http://docs.dothraki.org/Dothraki.pdf

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Тоа е како да имаш убава тегла со мармалад на полица што демек ќе ја јадеш следната недела... :)

Туку, мислам дека по следната епизода ќе имам чувство дека сезоната требаше да заврши по 9-тата. Не гледам друг вака емотивен и изненадувачки момент што толку би го свртел текот на дејството, како овој денес. Кој патем го изгледав 5 пати до сега :)
Исто! :)

Него, за финалето, да не си дигаме очекувањата ама како што читам, Нед не бил ништо толку шокантно како што ќе била последната. Барем така велаат тие што ја читале. И не не убедуваат да ја продолжиме безразлика што се случи со Старк, само препорачуваат да ја изгледаме последната. Таа сама ќе си завршела работа.

Член од
20 јуни 2010
Мислења
16
Поени од реакции
3
Секоја чест на писателот за тоа што ќе не издрибла до крај на целата серија...

...иако пати од Kentaro Miura синдром, што не би бил голем проблем доколку не ни беа до толку еднострано потенцирани ликовите во серијата (а да не заборавам на фанбејсот).

Едино што ми пречи е тоа што сезоните се натуткани во 2 месеца од годината, а станува збор за линеарна серија со клифхенгери на секоја епизода, така да незнам дали ќе постојат луѓе што ќе издржат а да не си ја спојлаат серијата пред време.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Добро е што се држат строго по пишаното иако со ова последново ќе изгубат доста на популарност. Навремено не ги извести гавран за Џејми па да компензираат нешо,
е сеа Џејми ќе го јаде али би требало да остане подолго според книгите.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Книгите ги имате во аудио форма, јас ја симнав првата но освен некои многу мали промени е потполно иста со серијата, па престанав да ја слушам. Можеби ќе продолжам помеѓу сезоните ако ме фати криза.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
6 Книги се, а згора на тоа Амазон не врши достава до МК, пробај на Ebay, но транспоротот ќе те чини оклу 40 долари, + книгите, не иде да купиш 4 и да останеш со незавршен серијал :(

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
6 Книги се, а згора на тоа Амазон не врши достава до МК, пробај на Ebay, но транспоротот ќе те чини оклу 40 долари, + книгите, не иде да купиш 4 и да останеш со незавршен серијал :(
Само 4 книги се излезени.. петтата излегува за еден месец. И нормално дека Amazon испорачува до Македонија, ама само книги, филмови и музика :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Член од
20 април 2010
Мислења
718