Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Малку заглавив на youtube па да споделам со вас:

Интервју со Едард:

Интервју со Кал Дрого:
Овој да ти бил новиот Конан во римејкот на славниот филм на Шварци кој ќе излезе наскоро.

Мало предупредување, музиката меѓу прашањата е прегласна.

И за крај се разбира, интервју со Калиси:
Нема Спојлери иако пишува така на видеото.

Alex, сограѓанину, еве глеам на амазон 4те книги се некои 800денари, што е смешна цена.
После 20ти јас планирам да ги порачам. И тука-таму некој трошок за поштарина.

Alex, сограѓанину, еве глеам на амазон 4те книги се некои 800денари, што е смешна цена.
Ние овде се мачиме да ве заштитиме од спојлери а вие си плаќате да ви ги донесат дома :)

Ние овде се мачиме да ве заштитиме од спојлери а вие си плаќате да ви ги донесат дома :)

Па ќе помине месец дена дур порачам и стигнат, па првата ќе ја прочитам онака кеефски, бавно. И после тоа време, уште некој месец ќе сум во денајл дека нема да ги читам ради спојлери другите, ама кога конечно ќе се одлучам и втората сезона ќе почне. -.-

Тоа е како да имаш убава тегла со мармалад на полица што демек ќе ја јадеш следната недела... :)

Туку, мислам дека по следната епизода ќе имам чувство дека сезоната требаше да заврши по 9-тата. Не гледам друг вака емотивен и изненадувачки момент што толку би го свртел текот на дејството, како овој денес. Кој патем го изгледав 5 пати до сега :)

Не верувам дека некој е толку моќен па да одолее и да ги чита книгите со паузи исчекувајќи ја наредната сезона!
Башка , грев е тоа! Јас планирам да ги порачам книгите од кога ќе завршат сите сезони или недајбоже ја прекинат!

П.С. The Dothraki Dictionary: http://docs.dothraki.org/Dothraki.pdf

Тоа е како да имаш убава тегла со мармалад на полица што демек ќе ја јадеш следната недела... :)

Туку, мислам дека по следната епизода ќе имам чувство дека сезоната требаше да заврши по 9-тата. Не гледам друг вака емотивен и изненадувачки момент што толку би го свртел текот на дејството, како овој денес. Кој патем го изгледав 5 пати до сега :)

Исто! :)

Него, за финалето, да не си дигаме очекувањата ама како што читам, Нед не бил ништо толку шокантно како што ќе била последната. Барем така велаат тие што ја читале. И не не убедуваат да ја продолжиме безразлика што се случи со Старк, само препорачуваат да ја изгледаме последната. Таа сама ќе си завршела работа.

Секоја чест на писателот за тоа што ќе не издрибла до крај на целата серија...

...иако пати од Kentaro Miura синдром, што не би бил голем проблем доколку не ни беа до толку еднострано потенцирани ликовите во серијата (а да не заборавам на фанбејсот).

Едино што ми пречи е тоа што сезоните се натуткани во 2 месеца од годината, а станува збор за линеарна серија со клифхенгери на секоја епизода, така да незнам дали ќе постојат луѓе што ќе издржат а да не си ја спојлаат серијата пред време.

Добро е што се држат строго по пишаното иако со ова последново ќе изгубат доста на популарност. Навремено не ги извести гавран за Џејми па да компензираат нешо,
е сеа Џејми ќе го јаде али би требало да остане подолго според книгите.

Книгите ги имате во аудио форма, јас ја симнав првата но освен некои многу мали промени е потполно иста со серијата, па престанав да ја слушам. Можеби ќе продолжам помеѓу сезоните ако ме фати криза.

6 Книги се, а згора на тоа Амазон не врши достава до МК, пробај на Ebay, но транспоротот ќе те чини оклу 40 долари, + книгите, не иде да купиш 4 и да останеш со незавршен серијал :(

6 Книги се, а згора на тоа Амазон не врши достава до МК, пробај на Ebay, но транспоротот ќе те чини оклу 40 долари, + книгите, не иде да купиш 4 и да останеш со незавршен серијал :(

Само 4 книги се излезени.. петтата излегува за еден месец. И нормално дека Amazon испорачува до Македонија, ама само книги, филмови и музика :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom