Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ама да не дојди седмата заедно со внуците да си ја гледам.:) Ме плашат паузиве меѓу сезони.

Мора да има паузи, кога се работи за квалитетна серија, еве како пример...Breaking Bad новата сезона, ја чекаме година ипол скоро :(

Well spank me and call me beautiful.

Потресен крај, нема што, ама ако е според книгата - СУПЕР. Тие си знаат најдобро, и покрај тоа што беше најпознат глумец. За чекање ќе чекаме, и според мене би било грешка да се ѕирка во книгите. Чекањето, неизвесноста и мистеријата уште повеќе ќе го кренат впечатокот и да ги оставиме да не изненадуваат вака и понатаму мислам дека ќе е најфер. Подобра серија одамна нема излезено, fuck, можеби и никогаш, покрај сите овие mindless гов*а на кои сме сведоци, благословени сме со masterpiece.

My poor nickname...:place:
Крајот на епизодава беше една од најмоќните сцени што ги имам видено, уште не можам да се соземам.
Кои се работи само ги очекував со ликот на Нед, и наеднаш, еден ваков шок.
Искрено, веќе се, ама апсолутно се возможно очекувам да се случи понатаму во серијата..иако тоа го викав и до сега (дека од серија како GoT може се да се очекува) изгледа тој концепт не сум го прифатил баш целосно...

Веројатно нема потреба да се става како спојлер ова!? :cautious:

My poor nickname...:place:
Крајот на епизодава беше една од најмоќните сцени што ги имам видено, уште не можам да се соземам.
Кои се работи само ги очекував со ликот на Нед, и наеднаш, еден ваков шок.
Искрено, веќе се, ама апсолутно се возможно очекувам да се случи понатаму во серијата..иако тоа го викав и до сега (дека од серија како GoT може се да се очекува) изгледа тој концепт не сум го прифатил баш целосно...

Веројатно нема потреба да се става како спојлер ова!? :cautious:
Ја да сум ќе си го чувам никнејмот до крај, по 3-4 години ќе ти се восхитуваме шо имаш ник на легендарен лик уште од времето кога беше Едард Старк во серијава. :)

Сеа баш си думам што ќе биде у втора сезона

Ја да сум ќе си го чувам никнејмот до крај, по 3-4 години ќе ти се восхитуваме шо имаш ник на легендарен лик уште од времето кога беше Едард Старк во серијава. :)
Couldn't think of anything else myself, but that (y)
Ќе се чува ников до крај на серијава (за едно 5-6-7 години), and beyond :)

Само се молат оние попаметните од нас кои седнале па ги исчитале книгите да не ги споделуваат знаењата за идните епизоди и дешавки, а осеќам ќе рикни некој...

Хммм... вештицата ќе ни го сје*е Дрого... гарант.
Тоа што го убија Нед е само доказ дека не идат според тоа лош си-ќе умреш; добар си-ќе те влечеме до 7ма сезона, што е огромен плус за мене.... само криво ми е бе!! Eddard Stark немој да си мењал ник!
Премногу квалитетна серија, жал ми е што вќе сме при крај и што ќе чекаме толку многу за втора сезона, ама па и вреди :)

Само се молат оние попаметните од нас кои седнале па ги исчитале книгите да не ги споделуваат знаењата за идните епизоди и дешавки, а осеќам ќе рикни некој...
Известени се благовремено дека ќе одмаздата ќе биде голема :)

Well spank me and call me beautiful.

Потресен крај, нема што, ама ако е според книгата - СУПЕР. Тие си знаат најдобро, и покрај тоа што беше најпознат глумец. За чекање ќе чекаме, и според мене би било грешка да се ѕирка во книгите. Чекањето, неизвесноста и мистеријата уште повеќе ќе го кренат впечатокот и да ги оставиме да не изненадуваат вака и понатаму мислам дека ќе е најфер. Подобра серија одамна нема излезено, fuck, можеби и никогаш, покрај сите овие mindless гов*а на кои сме сведоци, благословени сме со masterpiece.

А замисли? сакаше да ја откажеш, ќе ти останеше како една од најголемите грешки во животот lol!:D

А замисли? сакаше да ја откажеш, ќе ти останеше како една од најголемите грешки во животот lol!:D
Немаше да знае :)
--- надополнето: Jun 13, 2011 10:51 PM ---
Еј, што ми текна: никој не даде информација за јазикот на Дотраките. Измислен е? (како Клингонскиот) Или пак е некој стар јазик или дијалект...?

Немаше да знае :)
--- надополнето: Jun 13, 2011 10:51 PM ---
Еј, што ми текна: никој не даде информација за јазикот на Дотраките. Измислен е? (како Клингонскиот) Или пак е некој стар јазик или дијалект...?
The Dothraki vocabulary was created by Peterson well in advance of the adaptation. HBO hired the Language Creation Society to create the language, and after an application process involving over thirty conlangers, David Peterson was chosen to develop the Dothraki language. He delivered over 1700 words to HBO before the initial shooting. Peterson drew inspiration from George R.R. Martin’s description of the language, as well as from such languages as Russian, Turkish, Estonian, Inuktitut and Swahili.

As of October 26th, 2010, there are over 2,500 words in the lexicon, but only the creator knows its entire grammar.[1] However, there is a growing community of Dothraki language fans, with websites like "Learn Dothraki" [2] offering information on the state of the language.

Хахаха, болни. :)

The Dothraki vocabulary was created by Peterson well in advance of the adaptation. HBO hired the Language Creation Society to create the language, and after an application process involving over thirty conlangers, David Peterson was chosen to develop the Dothraki language. He delivered over 1700 words to HBO before the initial shooting. Peterson drew inspiration from George R.R. Martin’s description of the language, as well as from such languages as Russian, Turkish, Estonian, Inuktitut and Swahili.

As of October 26th, 2010, there are over 2,500 words in the lexicon, but only the creator knows its entire grammar.[1] However, there is a growing community of Dothraki language fans, with websites like "Learn Dothraki" [2] offering information on the state of the language.

Хахаха, болни. :)
Ехеее, па не само клингонски...едно време Elvish (Elven o_O) language се учеше...па имаше и предавања по училишта :giggle:
Дај ние да си го учиме малце по малце дотракискиов....после без гајле ќе можеме да пишуваме што сакаме на темава!

Јееее... јас предлагам меѓу прва и втора сезона, во исчекувањето, да си научиме Дотраки, па на шо ќе не разбере некој нов на темава, мака нема да има од Спојлери :)

Башка и во CV може да се стави :)

Amazon.com Books Bestseller List: A Song of Ice and Fire 4 Book Collection at #1

Amazon.co.uk Books Bestseller List: Game of Thrones at #1, Clash of Kings at #2

New York Times Combined Print and Ebook Fiction Bestseller List: Game of Thrones at #8

New York Times Mass Market Paperback Fiction Bestseller List: Game of Thrones at #4, Clash of Kings at #10

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom