E
Epsilon
Гостин
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]
Па мртов беше веќе.
ne sfakjam toj e kako white walkers?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]
Па мртов беше веќе.
А за ланците објаснување?ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.
*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.
Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]ne sfakjam toj e kako white walkers?
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?А за ланците објаснување?
Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?
Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.
Зборам за Вајт Вокерите и нивните оружја, оклопи, олтар видовме исто...Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.
Не прават нивни како што приметив, според тој небитниот од екипава што паѓа и го "јадат", продолжува со неговото оружје што му беше во раце. Логично е така да е и со другите.
Мислам дека тоа ни стана јасно уште од S01 E09.Како мојт да ви е жал за змејојте кога на крај (сигурен сум) дека ќе умрат. Немат логика да останет живи и сите среќни и задоволни да си живееат.
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?
Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.
Да. Пошто кога Блодрејвен/Чилдрен оф д Форест кога интервенирале, процесот на претварање сеуште не завршил, и резултатот е вајт ама со задржана лична свест.prvpat citam/slusam da ima takvi? edinstven e toj..?
ili?
Немора до толку да ни дробат ко демек нема да разбериме дека најт кинг освен луѓе, ќе можи и животни да реанимира. Макар што змејовите важат за високо магични суштевства, фактички тие ја вратија магијата со самото раѓање. Можеби ова ќе се објасни еден ден.Сцената со мечката беше за да не` потсетат дека Страшо (ете му име, кој бараше) и компанија можат да оживеат и животни, не само луѓе, и да ја навести сцената со змејот на крајот.