Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.

*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.
А за ланците објаснување?

Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.

Па ваљда тој коњот не ќе трча со иста брзина со еден или со двајца на грб качени. Затоа не отиде со нив.
Го спаси Џон, може имаше глупа смрт али и не беше некоја битна фигура.

ne sfakjam toj e kako white walkers?
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
А за ланците објаснување?
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?

Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.

Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.
Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.
Не прават нивни како што приметив, според тој небитниот од екипава што паѓа и го "јадат", продолжува со неговото оружје што му беше во раце. Логично е така да е и со другите.

Како мојт да ви е жал за змејојте кога на крај (сигурен сум) дека ќе умрат. Немат логика да останет живи и сите среќни и задоволни да си живееат.

Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.
Не прават нивни како што приметив, според тој небитниот од екипава што паѓа и го "јадат", продолжува со неговото оружје што му беше во раце. Логично е така да е и со другите.
Зборам за Вајт Вокерите и нивните оружја, оклопи, олтар видовме исто...

А тоа со гњурењето, не знам како би се објаснило. Можда некоја магија на Ајс Кинг, али тенко.[DOUBLEPOST=1502998833][/DOUBLEPOST]
Како мојт да ви е жал за змејојте кога на крај (сигурен сум) дека ќе умрат. Немат логика да останет живи и сите среќни и задоволни да си живееат.
Мислам дека тоа ни стана јасно уште од S01 E09.

prvpat citam/slusam da ima takvi? edinstven e toj..?

ili?

Ги пратиле најдобрите гњурачи шо не е јасно

prvpat citam/slusam da ima takvi? edinstven e toj..?

ili?
Да. Пошто кога Блодрејвен/Чилдрен оф д Форест кога интервенирале, процесот на претварање сеуште не завршил, и резултатот е вајт ама со задржана лична свест.

Сцената со мечката беше за да не` потсетат дека Страшо (ете му име, кој бараше) и компанија можат да оживеат и животни, не само луѓе, и да ја навести сцената со змејот на крајот.
Немора до толку да ни дробат ко демек нема да разбериме дека најт кинг освен луѓе, ќе можи и животни да реанимира. Макар што змејовите важат за високо магични суштевства, фактички тие ја вратија магијата со самото раѓање. Можеби ова ќе се објасни еден ден.

што не ви е јасно за тоа како го извлекоа змејот???
Најт Кинг им има наредено на стотици вокери да одат подвода и да се жртвуваат...пошто веќе се мртви, сигурно не им треба воздух додека се под вода..

Дури сега ја изгледав, ми се спиеше кога пуштив, сега очиве ми се 0.0

Сеа ќе пишам само дека утре на раат singsing или како и да беше што го кикнав од темава ќе лета и перманентно од форум, го имаше индиректно пишано ова со змејов а и Вори си заслужи погоре само Џимеј го фати во добрите. Значи ве молам немојте да бидете гниди, ако немате самоконтрола, немајте за себе. И јас и Тегла и Спојлер и Хурин и Берик и многу други што ги имаме прочитано книгите можевме прошлите сезони со 3 реченици да ви ги расипеме па не го направивме тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom