- Член од
- 31 јануари 2007
- Мислења
- 18.900
- Поени од реакции
- 22.992
Па има се што и треба и безврска загуби змеј.А можеше уште кога се врати да нападне.Среќа шо не си Дани оти ќе гледавме 2 сезони само.
Па има се што и треба и безврска загуби змеј.А можеше уште кога се врати да нападне.Среќа шо не си Дани оти ќе гледавме 2 сезони само.
Тоа е затоа што, тој некој, не прави разлика помеѓу реално и реалистично (логично, рационално).Само ете, ко што некој рече, серија со змаеви, ние логика бараме.
Многу јеблива последниве епизоди откако го запозна dakingindanorf. Вообичаено нема појма од глума ама последниве епизоди фрчи сексуална тензија и напетост, дури и со мерак ја гледам.Никој не искоментира за белиот костум на Данереис. Колку беше добар, поубав е од тој црниот.
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]Иначе зашто "мајкава на змејови" неможе да биде и мајка на нормални деца? Пример Џон да и склепа таман ќе си иде по традиција
Па мртов беше веќе.onoj Benjen vleze megju stotici zombinja ko vo indiski film i umre like a hero, meh, najbezvezno nesto.
Затоа што појако е у лет да погодиш змеј, башка овој жареше и палеше кога го погоди, јака ексползија имаше. Проба после и Дрогон да го погоди, промаши за малку. Каков Брон какви балисти шкорпиони и остали орудија, деснава рука на ледениов сите ќе ги реши. Типот е лудница, уште да дознаевме кои му се мотивите и што сака да постигне со сево ова.И мене не ми е јасно ова со змејот, Дрогон седеше и башка беа сите на него а и поблиску овој се реши за змејот што лета у воздух да го мава...
А и зашто не ги нападнаа вајвокерите со три змеја имаше пепел да ги напраат, или неможе со оган да се утепаат?
И тоа како, каква беше на почетокот а каква е сега. Посебно последнава сезона е баш за...Многу јеблива последниве епизоди откако го запозна dakingindanorf. Вообичаено нема појма од глума ама последниве епизоди фрчи сексуална тензија и напетост, дури и со мерак ја гледам.
ОК забелешка само работата е:Логично ти е на мраз на кој што 8-мина застанаа, и почна да пука, за неколку часа потоа на истиот да стојат иљадници зомбиња, без истиот да се скрши?
ne sfakjam toj e kako white walkers?Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]
Па мртов беше веќе.
А за ланците објаснување?ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.
*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.
Па ваљда тој коњот не ќе трча со иста брзина со еден или со двајца на грб качени. Затоа не отиде со нив.Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]ne sfakjam toj e kako white walkers?
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?А за ланците објаснување?
Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?
Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.