Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Само ете, ко што некој рече, серија со змаеви, ние логика бараме. :D
Тоа е затоа што, тој некој, не прави разлика помеѓу реално и реалистично (логично, рационално).

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
И мене не ми е јасно ова со змејот, Дрогон седеше и башка беа сите на него а и поблиску овој се реши за змејот што лета у воздух да го мава...

А и зашто не ги нападнаа вајвокерите со три змеја имаше пепел да ги напраат, или неможе со оган да се утепаат?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.330
Никој не искоментира за белиот костум на Данереис. Колку беше добар, поубав е од тој црниот.
Многу јеблива последниве епизоди откако го запозна dakingindanorf. Вообичаено нема појма од глума ама последниве епизоди фрчи сексуална тензија и напетост, дури и со мерак ја гледам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Иначе зашто "мајкава на змејови" неможе да биде и мајка на нормални деца? Пример Џон да и склепа :) таман ќе си иде по традиција :)
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]
onoj Benjen vleze megju stotici zombinja ko vo indiski film i umre like a hero, meh, najbezvezno nesto. :D
Па мртов беше веќе.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Можеби го гаѓаше помалиот змеј за сигурно да го убие, можеби овах Дрого е преголем за копјето.

Иначе имам колега чив прекар е Дрога, од денеска дрого ќе го викам. :Pos:

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.330
И мене не ми е јасно ова со змејот, Дрогон седеше и башка беа сите на него а и поблиску овој се реши за змејот што лета у воздух да го мава...

А и зашто не ги нападнаа вајвокерите со три змеја имаше пепел да ги напраат, или неможе со оган да се утепаат?
Затоа што појако е у лет да погодиш змеј, башка овој жареше и палеше кога го погоди, јака ексползија имаше. Проба после и Дрогон да го погоди, промаши за малку. Каков Брон какви балисти шкорпиони и остали орудија, деснава рука на ледениов сите ќе ги реши. Типот е лудница, уште да дознаевме кои му се мотивите и што сака да постигне со сево ова.

За оганот виде и епизодава кога помина кралов низ него се стиши и оган и се.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Многу јеблива последниве епизоди откако го запозна dakingindanorf. Вообичаено нема појма од глума ама последниве епизоди фрчи сексуална тензија и напетост, дури и со мерак ја гледам.
И тоа како, каква беше на почетокот а каква е сега. Посебно последнава сезона е баш за...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Логично ти е на мраз на кој што 8-мина застанаа, и почна да пука, за неколку часа потоа на истиот да стојат иљадници зомбиња, без истиот да се скрши?
ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.

*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.

Последно уредено:
Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.

*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.
А за ланците објаснување?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.087
Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.
Па ваљда тој коњот не ќе трча со иста брзина со еден или со двајца на грб качени. Затоа не отиде со нив.
Го спаси Џон, може имаше глупа смрт али и не беше некоја битна фигура.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
ne sfakjam toj e kako white walkers?
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
А за ланците објаснување?
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?

Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?

Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.
Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.
Не прават нивни како што приметив, според тој небитниот од екипава што паѓа и го "јадат", продолжува со неговото оружје што му беше во раце. Логично е така да е и со другите.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Како мојт да ви е жал за змејојте кога на крај (сигурен сум) дека ќе умрат. Немат логика да останет живи и сите среќни и задоволни да си живееат.

Kajgana Shop

На врв Bottom