- Член од
- 31 јануари 2007
- Мислења
- 19.052
- Поени од реакции
- 23.288
Па има се што и треба и безврска загуби змеј.А можеше уште кога се врати да нападне.Среќа шо не си Дани оти ќе гледавме 2 сезони само.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па има се што и треба и безврска загуби змеј.А можеше уште кога се врати да нападне.Среќа шо не си Дани оти ќе гледавме 2 сезони само.
Тоа е затоа што, тој некој, не прави разлика помеѓу реално и реалистично (логично, рационално).Само ете, ко што некој рече, серија со змаеви, ние логика бараме.![]()
Никој не искоментира за белиот костум на Данереис. Колку беше добар, поубав е од тој црниот.
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]Иначе зашто "мајкава на змејови" неможе да биде и мајка на нормални деца? Пример Џон да и склепатаман ќе си иде по традиција
![]()
Па мртов беше веќе.onoj Benjen vleze megju stotici zombinja ko vo indiski film i umre like a hero, meh, najbezvezno nesto.![]()
И мене не ми е јасно ова со змејот, Дрогон седеше и башка беа сите на него а и поблиску овој се реши за змејот што лета у воздух да го мава...
А и зашто не ги нападнаа вајвокерите со три змеја имаше пепел да ги напраат, или неможе со оган да се утепаат?
И тоа како, каква беше на почетокот а каква е сега. Посебно последнава сезона е баш за...Многу јеблива последниве епизоди откако го запозна dakingindanorf. Вообичаено нема појма од глума ама последниве епизоди фрчи сексуална тензија и напетост, дури и со мерак ја гледам.
ОК забелешка само работата е:Логично ти е на мраз на кој што 8-мина застанаа, и почна да пука, за неколку часа потоа на истиот да стојат иљадници зомбиња, без истиот да се скрши?
Не може да раѓа деца. Види прва сезона.[DOUBLEPOST=1502996382][/DOUBLEPOST]
Па мртов беше веќе.
А за ланците објаснување?ОК забелешка само работата е:
Тие трчаа осморица бегаа од зомбијата, потпукнуваше ледот.
После дојдоа зомбијата и стоеја на брегот.
Во меѓувреме дојде и Ајс Кинг и останати.
Они коа идат негде обично почиње да стануе многу ладно.
За времето додека стоеја на брегот* се дозамрзна водата, (поради нивното присуство). Подолго време беше ладно на тоа место и ледот се поправи. Се дозамрзна.
Што вајтовите не го приметија све док Клегани умно не им предочи.
*А тоа е времето што е потребно Гендри да истрча назад, до ѕидот, гавранот да полета и стигне до Драгонстоун (околу 4000km - ептен грубо и отприлика, колку од Скопје до Москва и назад, a гавраните летаат со просечна брзина од 70 на саат, на дистанца од 700 километра), па Данаерис да се одлучи да јавне и со змеј ја прелета истата далечина до ѕидот, плус после ѕидот на север додека ги најде точно кај се. Е, за целото тоа време они таму седат и држат екстра хладноча, па езерото дозамрзна.
Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.
Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]ne sfakjam toj e kako white walkers?
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?А за ланците објаснување?
Тоа ми беше муабетот, со гњурењето, врзување на змејот и го вадат, а овој потонува претходно.Не. Он е недовршен вајт (wight).[DOUBLEPOST=1502998219][/DOUBLEPOST]
Имаат оклопи нивни, оружје, олтари... Не можат ланци да напраат?
Е сега, како гњурнал некој па да го заврзе ланецот за змајот, тоа е веќе друга работа.