Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Мене никој не ми одговори.

Во прва сезона има сцена каде Питер Бејлиш објаснува на Арја зошто го викале Литлфингер. Питер е од областа Д Фингерс. Д Фингерс се пет долги полуострови во Киндом оф д Вејл, на брегот на Нароу Сии. Заради неговото потекло и бидејќи бил многу мал, почнале да го викаат Литлфингер. Како ќе му го доловите овој момент на човек што не знае англиски? Како би го пренеле ова во медиум без придружен оригинал, т.е. во книга?

Што е работата со замунда ,дали ги тргнаа сезоните или јас имам нешто ненамерно поднесано па не ми ги дава ,првата га симнав , ги барам другите ... ако може некој да помогне па да прати линк од сезона 2,3,4,5 ...Фала однапред

Lord Bolton

Со него на чело може и имаа некаква шанса, со Ремзи лозата на Болтон забрзано ќе се движи во пропаст.

1. По професија сум Дипломиран филолог по општа и компаративна книжевност и МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, имав дури 9 испити на факултет од областа на јазикот, положени со висок просек, па пак не се чувствувам компетентен да давам одговори на прашања поврзани со јазикот, а ти немаш никаква допирна точка и стручна подготовка на таа тема, па делуваш ко експерт кој знае сѐ.
2. Не се чувствував навреден, туку се почувствував ко идиот: јас ти викам дека постои правописно правило дека личните имиња не се преведуваат, ти ми викаш „факт е дека нема такво правило и не треба да има“. И ај сега! Со глава в ѕид ли да удирам?
3. Јас мислам дека не те навредив, ама ако сум те навредил, извини.
4. Продолжи си со друга тема, мислам дека овде исцрпивме сѐ. ;)

brat so se zamaras so kancerov ne mi e jasno,ovoj e primer za kniska ekspert radi vakvi si patime ko brutus

Колку беше лош дијалогот меѓу Грејџојс на мостот, активна репресија му вршам, hopefully до утре ќе го заборавам

- Го вреѓаш удавениот Бог
- ...Јас сум удавениот Бог
- Се плашиш од бура
-...Јас сум бурата

Ала Ароу дијалог

Колку беше лош дијалогот меѓу Грејџојс на мостот, активна репресија му вршам, hopefully до утре ќе го заборавам

- Го вреѓаш удавениот Бог
- ...Јас сум удавениот Бог
- Се плашиш од бура
-...Јас сум бурата

Ала Ароу дијалог

200_s.gif

А врабацот да го масакрираше некој :D

Излистав до последнава страна пробувајќи да не прочитам нешто што не сум гледал,и да не си ја уништам следната епизода.Кога сум веќе кај неа дај некој што знае нека пише каде да ја најдам првата и втората епизода од сезона 6. Конечно ќе гледам што е актуелно :vozbud:

Излистав до последнава страна пробувајќи да не прочитам нешто што не сум гледал,и да не си ја уништам следната епизода.Кога сум веќе кај неа дај некој што знае нека пише каде да ја најдам првата и втората епизода од сезона 6. Конечно ќе гледам што е актуелно :vozbud:
http://onlinefilmovisaprevodom.com/
Тука барај

Во моментов на KODI преку EXODUS плагинот ги гледам сите епизоди по ред и стигнат сум до средина на 5 сезона.

Единствено сакам да го изразам моето одушевување од само-заебот што си го направи Серси во 7 епизода. Прекрасно чувство на гратификација и тоа баш кога почнав по малкуцка да сочувствувам со нејзиниот лик.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Не знам зошто не го сакате High Sparrow, мислев дека секој кој ќе и го покаже местото на Серсеи ќе биде сметан за херој меѓу гледачите.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Инаку мене најневеројатно во епизодава (во која имаше змејови и воскресение) ми беше тоа што Ванда, жената на Рус Болтон, само што се породи, здрава-права се појави пред Ремзи. Што породување ќе беше тоа.

Не знам зошто не го сакате High Sparrow, мислев дека секој кој ќе и го покаже местото на Серсеи ќе биде сметан за херој меѓу гледачите.

Зашто и он не е поарен.
Хај спероу води нелигитимен култ/војска и е претерано егоистичен и е самопрогласен воведувач на мир и правда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom