Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Во моментов на KODI преку EXODUS плагинот ги гледам сите епизоди по ред и стигнат сум до средина на 5 сезона.

Единствено сакам да го изразам моето одушевување од само-заебот што си го направи Серси во 7 епизода. Прекрасно чувство на гратификација и тоа баш кога почнав по малкуцка да сочувствувам со нејзиниот лик.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Не знам зошто не го сакате High Sparrow, мислев дека секој кој ќе и го покаже местото на Серсеи ќе биде сметан за херој меѓу гледачите.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Инаку мене најневеројатно во епизодава (во која имаше змејови и воскресение) ми беше тоа што Ванда, жената на Рус Болтон, само што се породи, здрава-права се појави пред Ремзи. Што породување ќе беше тоа.

Не знам зошто не го сакате High Sparrow, мислев дека секој кој ќе и го покаже местото на Серсеи ќе биде сметан за херој меѓу гледачите.

Зашто и он не е поарен.
Хај спероу води нелигитимен култ/војска и е претерано егоистичен и е самопрогласен воведувач на мир и правда.

Има планината да го начука у земја ко шајка.

Инаку мене најневеројатно во епизодава (во која имаше змејови и воскресение) ми беше тоа што Ванда, жената на Рус Болтон, само што се породи, здрава-права се појави пред Ремзи. Што породување ќе беше тоа.

When Ramsey Bolton summons you, you obey!

ChpL2JlXIAIZAzX.jpg:large

Држи вода Џон Сноу да се врати како нешто "друго" а не како човек?

Тоа си е твоја воља, бладхаундите (или по македонски би било крвоследниците) не се поинтери (покажувачи), тие се трагачи, а кога ќе го најдат пленот - напаѓаат.
А и тешко дека ќе најдеш крвоследници така северно, кратко крзно и големи уши се прилагодувања за далеку потопла клима, не за снег и ниски температури. ;)

Пази, во книгата заедничкиот јазик е и наш јазик (официјално ние во книгата би зборувале на заедничкиот јазик), сите имиња дадени на заедничкиот јазик си имаат своја историја и причина зошто се такви какви што се. Зимовник (Винтерфал) е така наречен поради топлите извори кои овозможуваат и во најјаката зима да може тука да се преживее, Стариград (Олдтаун) е така наречен затоа што е најстариот град во Вестерос, Кралевата лука (Кингс Лендинг) е така наречен затоа што тоа е првото место каде што Таргеријаните се истовариле на копнениот дел на Вестерос.
Не можеме да ги преведеме имињата дадени на (за нас во книгите) странски јазици кои не ги разбираме како што се Мирин или Ји-Ти или Астрапур бидејќи не го знаеме потеклото на тие имиња.

За мене на македонски Долно Дупени нешто значи, за англичанец не значи ништо. ;)

П.С.
Во македонскиот јазик не постои правило (за разлика од некои други јазици) личните имиња да се пишуваат во изворен облик, затоа е погрешно кога на текст во кирилица додаваш зборови на латиница (арапски, кинески, староегипетски), зборови кои човек кој не го познава изворниот јазик не би знаел како да ги изговори.
ne znam zosto ne bi izdrzale vo takvi uslovi dobro se gleda deka sinternicata e odlicno izgradena kucinjata stojat vnatre ,jas imam balkance koe isto ima kratko vlakno kaj nas zimite se surovi znae i -25 da e kuceto zivee nadvor vo soodveten box go nosam na lov cesto vo polovina metar i poveke sneg ima problem so sepite no vo mraz i sneg mu gi bandzirame i nema nikakov problem taka da teorijava deka bloodhaundite ne bi mozele da ziveat ne ti drzi ,drzi mesto deka ako ne bi imale soodvetni uslovi navistina ne bi preziveale pr na ulica no vo sinternicata vo winterfil ite kako e idealno mesto za niv ,okulu krvolocnosta znaci zavisi od dresurata znaci pretezno se koristat za lov na diva svinja ne ja napagjaat uopste samo stojat okolu mestot i lavaat (se plasat da ja napadnat) navistina ne se poenteri no nivnoto markiranje e lavanjeto vo mesto ednostavno svinjata ne e erebica taa ne im se plasi cesto gi povreduva zagarite i zatoa tie stojat 10 metri nastrana od legloto i lavaat[DOUBLEPOST=1462405813][/DOUBLEPOST]
Тоа си е твоја воља, бладхаундите (или по македонски би било крвоследниците) не се поинтери (покажувачи), тие се трагачи, а кога ќе го најдат пленот - напаѓаат.
А и тешко дека ќе најдеш крвоследници така северно, кратко крзно и големи уши се прилагодувања за далеку потопла клима, не за снег и ниски температури. ;)

Пази, во книгата заедничкиот јазик е и наш јазик (официјално ние во книгата би зборувале на заедничкиот јазик), сите имиња дадени на заедничкиот јазик си имаат своја историја и причина зошто се такви какви што се. Зимовник (Винтерфал) е така наречен поради топлите извори кои овозможуваат и во најјаката зима да може тука да се преживее, Стариград (Олдтаун) е така наречен затоа што е најстариот град во Вестерос, Кралевата лука (Кингс Лендинг) е така наречен затоа што тоа е првото место каде што Таргеријаните се истовариле на копнениот дел на Вестерос.
Не можеме да ги преведеме имињата дадени на (за нас во книгите) странски јазици кои не ги разбираме како што се Мирин или Ји-Ти или Астрапур бидејќи не го знаеме потеклото на тие имиња.

За мене на македонски Долно Дупени нешто значи, за англичанец не значи ништо. ;)

П.С.
Во македонскиот јазик не постои правило (за разлика од некои други јазици) личните имиња да се пишуваат во изворен облик, затоа е погрешно кога на текст во кирилица додаваш зборови на латиница (арапски, кинески, староегипетски), зборови кои човек кој не го познава изворниот јазик не би знаел како да ги изговори.
ne znam zosto ne bi izdrzale vo takvi uslovi dobro se gleda deka sinternicata e odlicno izgradena kucinjata stojat vnatre ,jas imam balkance koe isto ima kratko vlakno kaj nas zimite se surovi znae i -25 da e kuceto zivee nadvor vo soodveten box go nosam na lov cesto vo polovina metar i poveke sneg ima problem so sepite no vo mraz i sneg mu gi bandzirame i nema nikakov problem taka da teorijava deka bloodhaundite ne bi mozele da ziveat ne ti drzi ,drzi mesto deka ako ne bi imale soodvetni uslovi navistina ne bi preziveale pr na ulica no vo sinternicata vo winterfil ite kako e idealno mesto za niv ,okulu krvolocnosta znaci zavisi od dresurata znaci pretezno se koristat za lov na diva svinja ne ja napagjaat uopste samo stojat okolu mestot i lavaat (se plasat da ja napadnat) navistina ne se poenteri no nivnoto markiranje e lavanjeto vo mesto ednostavno svinjata ne e erebica taa ne im se plasi cesto gi povreduva zagarite i zatoa tie stojat 10 metri nastrana od legloto i lavaat

Ама упорен овој со керовите. :pos:

Koj ja mrazi Cersei? Nikoj. :D
Zatoa navivame olku da gi sredat religioznive.

Држи вода Џон Сноу да се врати како нешто "друго" а не како човек?

So sekoe vrakanje gubat nesto od sebe. Del od svojot identitet, memorija I sl.
Od ednas nisto nema da mu e, treba da e normalen, sto veruvam deka ke se desi pak, spored mene, togas ne znam... :D

Koj ja mrazi Cersei? Nikoj. :D
Zatoa navivame olku da gi sredat religioznive.

Има и такви што ја мразат Серси, еве ја на пример.Не можам да ја смислам, многу ми е антипатична и арогантна кучка.Од друга страна дупло повеќе ме иритираат вернициве, самата нивна појава/акти/се поврзано со нив ме нервира и иритира, мислам повеќе и од Џофри.

Имаше тука еден член што спомна дека наредната епизода ќе се викала Oathbreaker, па ќе го замолам за уште некое инсајдерско инфо :D Во прилог има слики + по некое инфо што ќе се дешава наредната епизода.

New photos from Game of Thrones season 6 episode 3: Oathbreaker

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom