Спoред мене oсвен Tower of Joy, мoжеби ќе видиме и визијa нa Брaн зa тoa кaкo Џејми гo убил Mad King. Oathbreaker нели.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Или ќе го прикажат дијалогот меѓу Нед и Лиена кај што Нед се заколнува да го прикаже Џон како свој син, па со тоа што Брен ќе го види сето тоа, заклетвата ќе биде прекршенаСпoред мене oсвен Tower of Joy, мoжеби ќе видиме и визијa нa Брaн зa тoa кaкo Џејми гo убил Mad King. Oathbreaker нели.
Можно е и тоа да. Мојата претпоставка беше заради тоа дека во еден од трејлерите за сезонава, имаше прикажано сенка на човек со круна и позади него друг како го убива.Или ќе го прикажат дијалогот меѓу Нед и Лиена кај што Нед се заколнува да го прикаже Џон како свој син, па со тоа што Брен ќе го види сето тоа, заклетвата ќе биде прекршена![]()
Мене никој не ми одговори.
Во прва сезона има сцена каде Питер Бејлиш објаснува на Арја зошто го викале Литлфингер. Питер е од областа Д Фингерс. Д Фингерс се пет долги полуострови во Киндом оф д Вејл, на брегот на Нароу Сии. Заради неговото потекло и бидејќи бил многу мал, почнале да го викаат Литлфингер. Како ќе му го доловите овој момент на човек што не знае англиски? Како би го пренеле ова во медиум без придружен оригинал, т.е. во книга?
Оштрозимље (Хрватите).
Ама како игра - Србите или Хрватите одлично го преведоа Winterfell како Зимоврел.
Сакам на оној врабецот да му ебат матер сакам цела кралска гарда и ланистеровата војска да им ебат матер на тие глуперди што се занесуват
п.с Можно лие Бејлиш да има секс со Санса во наредните епизоди![]()