Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Замисли ако 100 души успеаа да влезат внатре, да беа 1000 досега тврдината ќе беше освоена. И зошто целата војска не се упати на вратата низ која влегоа тие 100 души? Мислам тој дел беше очигледно многу полесен за освојување...
Тие 100 души се од другата страна на ѕидот..као планираш целата војска да ја упатиш таму?Се прекачија пред којзнае колку епизоди.

Па за првото. Со самото тоа што одиш со 50 души, автоматски си осуден на пропаст. Баш како што рече, знаеш дека тие што ја бранат портата ќе удрат на тебе, па баш поради тоа мораш да бидеш спремен, да бидеш посилен од нив. Што ќе се случеше ако ја рушеа вратата? Ќе влезеа 10 души внатре и ќе умреа ( јебига сигурно има повеќе crows него напаѓачи во случајов ). После овие ќе ја забарикадираа вратата и бам, ништо не сме направиле. Ако имаше тука доволно војска кога џинот ја крена вратата овие ќе влезеа внатре и работата ќе беше завршена. Финтата е што овде нема потреба за никаква стратегија, едноставно знаеш дека непријателот е 1000 пати помалкуброен, најпросто е да го нападнеш и победиш без разлика на загбуите (кои да бидеме реално никако немаше да бидат големи ). Замисли ако 100 души успеаа да влезат внатре, да беа 1000 досега тврдината ќе беше освоена. И зошто целата војска не се упати на вратата низ која влегоа тие 100 души? Мислам тој дел беше очигледно многу полесен за освојување... Едноставно некои работи беа глупост, како тие 10 души што почнаа да се искачуваат по ѕидот? Која беше нивната цел? Знаеш дека горе те чекаат барем 50тина души, вооружени. Па уште и сидрото го пуштија, за 10 души и им открија еден страшен механизам кој во друга ситуација можеше да однесе многу повеќе животи. Сеа јебига, може некој ќе рече тоа се wildlings, ама па мора да имаат некој синџир на команда, сигурно не се движат рандом.
За 3ката, ме интересира зошто се вратиле доле, на подножјето на ѕидот, не можеа да ги нападнат од горе (пошто нели веќе беа таму).

Последен одговор пошо веќе праиме муабет за смислување на стратегија на сцена а не за филмот.

Точно дека првите неколку бранови се осудени на пропаст. Ама кога ќе почне да им снемува работи со кои ќе се бранат, тој дел ќе почне да попушта, портата ќе падне. Еве и да ги испоубијаат во тунелот, 50 души не се доволно за да забарикадираш, башка и нема да ги убијаат пошто немаат доволно луѓе за да бранат 2 фронта камо ли 3...така да, максимум 20 од crows ќе бидат во тунелот. Тие 100 души влегоа од позади ѕидот, каде замокот е бранет само со една обична дрвена порта. Што како и зошто неможам да ти кажам пошо нешо шо било во Lores сеа се смета за спојлер. За да стасаат до таму тие 100 вајалдингс и тие се качија преку ѕидот но на друг замок, со Сноу, во трета сезона ( ако ти текнува ). Така да не можеше повеќе да прати. Можеме да се објаснуваме до утре, факт е дека Менс си изработи како треба, доказ за тоа е Сноу што оди во самоубиство мисија знаејќи дека нема ни еден друг избор. Доказ што сите останати кроус се крајно демотивирани, а будалите што мислат дека победиле ќе бидат првите што ќе умрат во следен напад ( или првите што ќе дезертираат )

Исто не е поентата само да го освои замокот. Поентата е да избегаат од WW што подалеку, значи подалеку од северот, подалеку од ѕидот. Од една страна се гонети од WW а од друг ќе бидат од кралствата. Му требаат што повеќе луѓе, затоа и мора да го освои со што помалку загуби. :)

Последно уредено:
Ај во пп некој нека ми ги прати тие видеата со историите, објаснувањата што биле.

Па за првото. Со самото тоа што одиш со 50 души, автоматски си осуден на пропаст. Баш како што рече, знаеш дека тие што ја бранат портата ќе удрат на тебе, па баш поради тоа мораш да бидеш спремен, да бидеш посилен од нив. Што ќе се случеше ако ја рушеа вратата? Ќе влезеа 10 души внатре и ќе умреа ( јебига сигурно има повеќе crows него напаѓачи во случајов ). После овие ќе ја забарикадираа вратата и бам, ништо не сме направиле. Ако имаше тука доволно војска кога џинот ја крена вратата овие ќе влезеа внатре и работата ќе беше завршена. Финтата е што овде нема потреба за никаква стратегија, едноставно знаеш дека непријателот е 1000 пати помалкуброен, најпросто е да го нападнеш и победиш без разлика на загбуите (кои да бидеме реално никако немаше да бидат големи ). Замисли ако 100 души успеаа да влезат внатре, да беа 1000 досега тврдината ќе беше освоена. И зошто целата војска не се упати на вратата низ која влегоа тие 100 души? Мислам тој дел беше очигледно многу полесен за освојување... Едноставно некои работи беа глупост, како тие 10 души што почнаа да се искачуваат по ѕидот? Која беше нивната цел? Знаеш дека горе те чекаат барем 50тина души, вооружени. Па уште и сидрото го пуштија, за 10 души и им открија еден страшен механизам кој во друга ситуација можеше да однесе многу повеќе животи. Сеа јебига, може некој ќе рече тоа се wildlings, ама па мора да имаат некој синџир на команда, сигурно не се движат рандом.
За 3ката, ме интересира зошто се вратиле доле, на подножјето на ѕидот, не можеа да ги нападнат од горе (пошто нели веќе беа таму).

Друже не ме сваќај погрешно ама ако имаш време не е лошо да си ги изглеаш задњите две сезони посебно деловите со Џон и Ноќната стража.
Групата што го помина ѕидот отидна со цел да прави диверзии од оваа страна на ѕидот со цел да ги извлече Враните од Црниот Замок и со тоа да го ослаби истиот кога Менс ќе нападне.Второ не се сеќавам добро ама мислам дека Менс не знае за бројноста на Ноќната Стража(мислам дека и Џон му кажа поголем број) па затоа и прати помал број на дивјаци да нападнат за да види со што ќе се соочи пред да удри со главната борбена сила,што беше впрочем и кажано од Сноу во оваа епизода.

Ви благодарам на објаснувањата, очигледно ќе треба да си ги прегледам епизодите, или сум заборавил некои работи или не сум ги приметил како што треба. За почеток имав целосно погрешна слика за тоа како е поставен ѕидот. Се извинувам што замарав со некои глупи прашања :(.

Групата што го помина ѕидот отидна со цел да прави диверзии од оваа страна на ѕидот со цел да ги извлече Враните од Црниот Замок и со тоа да го ослаби истиот кога Менс ќе нападне.Второ не се сеќавам добро ама мислам дека Менс не знае за бројноста на Ноќната Стража(мислам дека и Џон му кажа поголем број) па затоа и прати помал број на дивјаци да нападнат за да види со што ќе се соочи пред да удри со главната борбена сила,што беше впрочем и кажано од Сноу во оваа епизода.

Менс не знаеше за бројноста но сепак не го свати здраво за готово Џон кога му кажа дека се огромна бројка.
Менс не ги испрати едни од неговите најдобри воини (Тењаните, кланот на Тормунд и остали) да нападнат од јужната страна за да изгинат, он рачунаше на тоа дека ке победат и ке ја отворат портата додека он прави диверзија од северната страна.
Исто треба да се напомене дека не се сите 100.000 воини, има многу жени, деца, старци...

Последно уредено:
Дај бе не биди параноичен :mad:

Јас сум само претпазлив , бидејќи да се самоконтролира некој што ги знае сите спојлери е невозможно според мене . И нека кажат сите што ги читале книгите кои се , да ги ставам на игнор и терајте после со теориите.
Зошто го напишав тоа е поради овој негов пост.
Прва епизода од сезонава, беше јасно дека детето ќе ја убие Игрит (за тие што знаеа дека Игрит ќе умре)
линк

Убаво ви објасни дечкото шо у минатиот живот бил генерал у војската на Наполеон. :P Џабе ќе беше ако Менс нападнеше со цела војска кога неможе зидот да го минат. Тактиката беше прво да ги пушти најјаките да го нападнат црниот замок од назад а у исто време десеттина дивјаци да пробаат да се искачат на ѕидот, а џиновите да го пробијат тунелот за да отворат простор да минат дивјаците. Повеќе ќе изгинеа дивјаци ако беа долу илјадници, додека ги гаѓаа со стрели и со бурињата. :) Он си беше претпазлив, ризикуваше помалце луѓе, пошто ако нападнеш одеднаш може овие некое тајно оружје да имаат овие и да изгубиш многу, нешто како Станис у Блеквотер шо изгуби. :)

се можам да разберам во GOT, само овие џиновиве никако не можам да ги сварам, некако не ми се вклопуваат воопшто во приказната за GOT. Плус не знаеме ништо за нив, што се тие, од каде се, што бараат каков е нивниот начин на функционирање и многу др. работи. Тотално безпотребни се. Битката ќе има иста завршница без разлика дали се тие тука или не (со оглед на големиот број на дивјаци кои напаѓаат)

се можам да разберам во GOT, само овие џиновиве никако не можам да ги сварам, некако не ми се вклопуваат воопшто во приказната за GOT. Плус не знаеме ништо за нив, што се тие, од каде се, што бараат каков е нивниот начин на функционирање и многу др. работи. Тотално безпотребни се. Битката ќе има иста завршница без разлика дали се тие тука или не (со оглед на големиот број на дивјаци кои напаѓаат)
Џиновите се не-човечка раса кои никој не ги видел долго време пред моменталниве дејствија. Легендите велат дека Бран Старк, кој го изградил ѕидот, го изградил со тоа што ги маѓепсал џиновите, пошто човек да го изгради ѕидот е скоро невозможно нели. :) Oни живеат најсерверно и најдалеку од ѕидот.

Јас сум само претпазлив , бидејќи да се самоконтролира некој што ги знае сите спојлери е невозможно според мене . И нека кажат сите што ги читале книгите кои се , да ги ставам на игнор и терајте после со теориите.
Зошто го напишав тоа е поради овој негов пост.

линк

Пер, многу си параноичен, смири се. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom