Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ај во пп некој нека ми ги прати тие видеата со историите, објаснувањата што биле.

мислиш на history and lore?
Ако мислиш на нив, пратено..

За тие што се бунеа што цела епизода посветиле на битката, а ниедна минутка за другите дејствија, кажете ми во епизодата „Блеквотер“ имаше нешто друго освен Кингс Лендинг и битката? Туу, само да се кажело нешто.

И да, звучи клише, ама за час ми помина епизодата. Ко да глеам сит-ком од 20 минути. Ама супер беше све, сеа и вие многу на детали се фаќате, зошто вака, зошто онака. Не се сите големи стратези и слично.

За тие што се бунеа што цела епизода посветиле на битката, а ниедна минутка за другите дејствија, кажете ми во епизодата „Блеквотер“ имаше нешто друго освен Кингс Лендинг и битката? Туу, само да се кажело нешто.

И да, звучи клише, ама за час ми помина епизодата. Ко да глеам сит-ком од 20 минути. Ама супер беше све, сеа и вие многу на детали се фаќате, зошто вака, зошто онака. Не се сите големи стратези и слично.

од истиот режисер се и двете епизоди.

Епизодава помина у минута, многу добри сцени и акција низ целата епизода. Дефинитвно очекувањата и градењето на дејствијата за епиздава вредеа. Феноменално изрежирана епизода, особено ми се допадна како камерата се движеше цело време, реткост е ваква генијална режија.:)
Сите сцени, муабети и што ти знам беа на место. Сцената со сидрото, говорот на оној што му го заборајв името пред битката со Џинот - феноменална, Џинот со стрелата и уште секако сцената со Џон и Игрит. Таа сцена ќе ја одвојам и тагнам како најдобра и најемотивна после судењето и говорот на Тирион. Се стопив у сценава, знаев дека Игрит е срцуш ипол, и со Џон маестрално одглумено и од двајцата до последен момент.:noze:
Сезонава е многу добра, и конечно Џон Сноу почнува да игра битна улога и да се трансформира и он полека полека, иако неговата трансформација почна минатата сезона, еве денес видовме нов Џон Сноу, Џон спремен за најголеми дострели. Она со плукањето крв во фацана на Ханибалот не беше неслучајна, и се зачудив кога ја видов, колку иствари посветуваат внимание на детали. Тоа покажува колку е само Џон сменет и спремен. Јас одамна се изјаснив на форумов, уште дур се вртеше прва сезона дека шо и да се случи во серијава, и дека ги немам читано книгите, останувам фан на Старкови. И конечно Џон Сноу носи малце гордост, и радост за сите фанови на Старкови, до кога ќе видиме.:cautious:

Феноменална епизода! Конечно се покажа како се бранел Ѕидот низ вековите. CGI беше одлично!

Интересно беше и што командирот го искупија комплетно

Сон имав ноќеска у врска со серијава! Знаев дека сум зависен, ама до олку дека сум зависен не знаев. Морам да го пишам овде... :icon_lol:

Во сонов, Кингслендинг се наоѓа кај мене у маало, а тронот во еден од маалските дворови. Тајвин, седнат на тронот, го осудува Тирион на смрт исто како во прошлата епизода. Јас сум Кингсгард и ми наредува баш мене да го вратам во ќелија. Го носам јас така по патот и ми доаѓа идеа да го пуштам да избега, пошо нели, еден од омилените ликови ми е у јаве. Му велам ќе те пуштам да избегаш и ќе му речам на Тајвин нешто као си ми избегал, ама мора да направиме да изгледа така. И му велам врзи ми 2-3 шамара ко на Џофри што му влепи :pos:. И овој заблагодарувајќи ми се, у истиот момент ми мава 2 шамара и ме раскрвавува од уста. Тука се разделуваме, му кажувам низ кои дворови да пројде за да избега. И идам ја накај Тајвин таков раскрвавен уплашен како ќе изреагира, со кој памет си викам помислив дека Тајвин ќе потклекне на ова.. И баш кога стигнав до него да му кажам што биднало, се разбудив! :place:

%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B5-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE-91343.png

Блеквотер епизодата имаше и драма, не беше само акција. Имаше сцени со Серсеи и Томeн, муабет меѓу Серсеи и Санса, исто и меѓу Кучето и Санса.

Блеквотер епизодата имаше и драма, не беше само акција. Имаше сцени со Серсеи и Томeн, муабет меѓу Серсеи и Санса, исто и меѓу Кучето и Санса.
Е добро де, тука имаше муабет...за Тормунд и мечката, Џон и искуството со Игрит...интересни дијалози. :D

Каква епизода, ауууу, го одбрани епитетот "9та епизода од GoT".
Режија феноменална, глума исто.
Сцената со камерата од 360 степени колку беше добро изведено, прв пат ја видов применета во True Detective, сега и овде. Феномелано изведено. Деталите во позадина до перфекционизам разработени на секоја сцена.
Кога го пуштија сидрото ми се појави сликана на release the Kraken! :D
Смртта на Игрите ептен емотивна, јес да од никад не сум бил поврзан со нејзиниот лик и нејзината смрт ми беше онака, meh! Повеќе ме погоди смртта на Green.
Чим @ElNinho не го употребил (сељак :P), тогаш ја место него..

BEST
SHOW
EVER!

Само едно нема логика е тоа е зошто ако веќе прават напад да го тестираат ѕидот фрлаш на истиот најдоброто што го имаш ( џиновите ) а и нападнаа само на толку мал дел.Нема никаква логика зошто остатокот од војската не би пробал да помине преку ѕидот на истото место каде поминаа овие диверзантите.Впрочем логично би било да се пратат луѓе на целиот ѕид за да се проба да се најде дупка во одбраната.

А и за тие што дискутираа претходно,не користиш џокер како напад од позади грб кога правиш само пробен напад,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom