Game of Thrones

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
10389664_1482349935333524_3563762652707072053_n.jpg

Се надевам дека не прекршувам никаков закон со поставување на сликава, а ако прекршувам ќе се бранам со законот со борба :D

Озбилно, каде е детево бе, го снема од серијава.

R

Rigel Kent

Гостин

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Значи џабе се објаснувате, постот го пишав за да престане дискусијата што е спојлер што не. Затоа ве бришам.
Не било дефинирано затоа била тоа дефиницијата, сега е дефинирано.
Само читачите се пожалија дека вака не им чини. И воки. Него го мрзи да ги прочита, он само се спојлерира за да звучи ко да знае.
Слободно во литература. Најискрено ова.
Мислам во ред ми е мене, јас ионака преку ред ве читам и досега спојлер не сум јадел, ама така неможам да ја контролирам темата за другите.
Оти некој да пише спојлер вас кур нема да ве боли, некој му уништувате цело искуство и 4 години гледање.
Ризик кој мислам несмее да се дозволи.

И пак, џабе, не се објаснувајте.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Нема никаква потреба повеќе во серијата од Ружа Јуниор

There i said it

O

ob1

Гостин
Може некој да ми објасни од кај дошле овие The Andals?
Знам дека на почетој биле Children of the Forrest и First Men и после дошле овие.
Ама од кај дошле не ми е јасно.

Ставете во спојлер, зашто има осетливи на темава.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Знам дека на почетој биле Children of the Forrest и First Men и после дошле овие.

Од една област во западен Есос (другиот континент) што се викала Андалос. Ќе му дојде веднаш отспротива на King's Landing, помеѓу градовите Бравос и Пентос.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.041
Некој што има читано македонската верзија од Топер да каже нешто за преводот? Добар е или Хари Потер стил е? Планирам да ја земам првата книга па ме интересира како е преведена.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Дали сега во споилери можат секакви споилери да се стават?
Или само одредена категорија споилери смее да се ставаат во темава (во споилер секако)?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.787

Се верува дека некаде околу 5-6ти век од новата ера, Јужно Америчките племиња населени на Андите започнале брз напредок во својата технологија. Како секогаш кога е во прашање нова технологија, народот кој го измислил тоа „нешто“ привлекува несакано внимание кон себе. Фаст Форвард до 1492 г. кога педер од Италија „несакајќи“ открил нова земја откако 3 месеци пред тоа се скарале со жена му пошо забораил да купи брашно, „новата технологија“ добила свој непријател. Загрозени од фактот што и покрај нивната супериорност ( знаеле да запал оган ), никако не можеле да ги поразат овие ѓаволски суштества кои имале пиштол на дијаболи место рака. Во истиот момент над Земјата прелетува U.S.S Enterprise на Жан Лук Пикард, вратен назад во времето да го спречи нападот на The Borg и со тоа да ја измени човечката историја. На бродот служи млад Чакотеј кој потекнува од долго семејство обезправени и горди „Индијанци“. Не можеќи да го гледа страданието на своите предци, го пушта локаторот на последните преживеани Инки and he beems them up aboard the Enterprise како би им го спасил животот. Во истиот момент нешто не е во ред со the vortex manipulator во ТАРДИСОТ, кој несакајќи се вмешува во веќе случен timeline и ги префрла сите Инки во „ Sexy “. Избезумен Капалди пошо ова му е прва епизода, решава да ги остави на почетокот на новата ера ама во паралелен универзум, како би ги затворил двата универзуми и постоечките Time Cracks создадени од несреќата. Фаст Форвард во 1985 Марти МекФлај во повторна потрага по Doc завршува во годината 1996 на 6ти Август, во спалната на Џорџ Р. Р Мартин. Овој веднаш го препознава ДеЛореансот, пошо е Гик нели. Го нокаутира Марти и започнува неверојатна авантура. Е сеа, во текот на оваа авантура се верува дека го посетил и Војаџер на Џејнвеј, од која после романтична прошетка во Hollodeck1 ја слуша приказната за Чакотеј. Се враќа во својот тајмлајн. Го освестува Марти, се однесува како ништо да не се случило, и го пишува својот серијал ...

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Некој што има читано македонската верзија од Топер да каже нешто за преводот? Добар е или Хари Потер стил е? Планирам да ја земам првата книга па ме интересира како е преведена.
Прелистав страна-две на Саемот на книгата годинава. Од тоа што го видов, не ми се допадна баш. Веднаш почнаа да ми бодат очи буквално преведените изрази и воопшто непреведените топонимите. Кога прочитав „Винтерфел“ лошо ми стана. :sick:

Ама може само до мене да е, оти јас сакам малку послободен превод. Ѕирни си ја ти сепак.[DOUBLEPOST=1402064393][/DOUBLEPOST]Патем, @ob1 не се опуштај премногу дури си на на викито за ASOIAF во линкот горе. На два-три пати се зафркнав јако така читајќи.

R

Rigel Kent

Гостин
Не, стварно. Не разбрав баш.
Значи ли постон на wot дека сеа муабетите што ги водевме до сеа у темава треба у споилер да се стават? Дали така под споилер скриено, смее секакви споилери да се ставаат или само муабетите од темава што предходно слободно ги водевме?
Еве да ви прераскажам , не треба да се ставаат информации за нешто што е поврзано со идните сезони , теории од лица што го читале книгите т.е глумат дека ставаат теории . Коментирање на изминатите епизоди е дозволено но во рамките на дејствата што се случиле во тие епизоди. Праша нешто ob1 му се одговори во текст но и со линк кој треба да биде во спојлер бидејќи содржи многу други информации покрај тоа што го бараше ob1.
Тие што ги толкуваат упатствата на wot како престроги всушност намерно ги оквалификауваат како престроги при што ги извитоперуваат ограничувањата , суштината е дека им се губи можноста да изиграваат smartass на темава .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Еве да ви прераскажам , не треба да се ставаат информации за нешто што е поврзано со идните сезони , теории од лица што го читале книгите т.е глумат дека ставаат теории . Коментирање на изминатите епизоди е дозволено но во рамките на дејствата што се случиле во тие епизоди. Праша нешто ob1 му се одговори во текст но и со линк кој треба да биде во спојлер бидејќи содржи многу други информации покрај тоа што го бараше ob1.
Тие што ги толкуваат упатствата на wot како престроги всушност намерно ги оквалификауваат како престроги при што ги извитоперуваат ограничувањата , суштината е дека им се губи можноста да изиграваат smartass на темава .
Ја прашуем што смее да стои во споилери?
Дали секакви споилери?
Аман, ме разбира ли некој?

R

Rigel Kent

Гостин
Ја прашуем што смее да стои во споилери?
Дали секакви споилери?
Аман, ме разбира ли некој?
Ти кажав , кој ме разбра ме разбра .
Праша нешто ob1 му се одговори во текст но и со линк кој треба да биде во спојлер бидејќи содржи многу други информации покрај тоа што го бараше ob1.

Kajgana Shop

На врв Bottom