Game of Thrones

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Добро, како прво, не викај, ме оглуве.
Како второ, еве јас не ги гледам додатоците. Не знам што е тоа History and Lore. За историјата ја гледам само ComicGirl затоа што има добри цицки, да ги немаше ништо немаше да знам.
Исто е. Од еxtras, history and lore ги збори на јутуб.

Врати се!

И јас гледам History and Lore ама на крајот на сезоната кога искачаат сите. Така да, за мене тоа што вие го знаете, колку и малецок да бил спојлерот - е спојлер.
Мислам дека е сосема колегијално и не е воопшто тешко да напоменате дека зборите за нешто што друг ИМА ГОЛЕМИ ШАНСИ да не го знае (сеуште) или да го ставите во спојлер.
Ништо не губите вие освен во естетика на трудот напишан, а другите добиваат многу as in живеење во темница како што сакаат.

Така да, еве ова е официјално спојлер.

Друго ќе ставаме во спојлер и кастинзите. Оти индиректно е спојлер. Јас да незнаев дека е променет the mountain немаше да знам кој ќе победи меѓу него и Вајперот.
Ебеното име на епизодата на imdb e спојлер. И не им е прв пат. Сигурно нов глумец нема да бараат, се нема појавено 8 епизоди, и за 2 минути да изгуби.

Трето, како може некој што му се гледани книгите да пишува теории? Ова ми е необјаснливо, ама е премногу педерски колку што е истите кога потврдуваат или негираат невини теории од нас смртниците. Така да мислам дека ако сте воопшто луѓе, делот околу зборување за приказната тука ќе го скокате, и ќе се задоволувате во темата во литература. Незнам зошто воопшто ви би било задоволувачки овде на прво место. Теории од прочитани книги несакаме.

Несакаме исто пастирање теории од шкљ страни. Незнаеме како дошле до нив, не секој приметува дали Џејми гледал подолго една секунда у Варис одошто треба!

Такви глупости се еве официјално спојлер, и ќе бидете казнети за тоа.

Другите дефиниции за спојлер ги знаете. Место поединечно предупредување сега сте сите опоменати доволно, бришени доволно и запознаени со правилата доволно.
Следни спојлери идат на одмор од форум, колку и Ацид ова да не го сакал.

Зборење за епизодата е дозволено уште истата вечер!

Вратете се сега на дискусии за серијата, место што е спојлер.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Thank u very much, I rest my case!
Се упеца на јадецот. Не ти беа доволни последниве 3 епизоди да сфатиш дека Санса научи одлично да лаже? :icon_lol: Спојлер: Не потенцираа никаде на тв дека Санса научила да лаже. :(

Ај не зафркавај , малце безвезе ти е споредбава . :D
Шо е безвезе? Ова ми е подобра споредба и од таа за Литлфингер и Ставрески. Буквално е така.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако/додека не видиме нешто ново од Куќа Мартел, јас се префрлам на тим Џон Сноу! :P

Оправдано префрлање со оглед на ситуацијата кај Castle Black. I hope he seriously kicks some Wildling butts.

Go team Jon Snow! :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најбоље е што ми ја избришаа сликата на пластична кукла Тирион како јава змеј играчка од Скајрим.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Плачковци, и тоа најголемите на цел интернет. :icon_lol:
А на колку само членови им се откриваа спојлери за Lost, на пример, и тоа на теми за општи дискусии. Нејсе, сторено е веќе.

Имам една неспојлеровска теорија, мислам ни на Rigel нема да му пречи. А и сигурен сум дека на никого досега не му текнала, освен на оној што веќе ја има напишано и од кого ја укра....добив инспирацијата. И целосно се базира на она што е прикажано во серијата, и само на тоа.

Знам дека звучи лудо, but bear with me. Она што првично ме натера да се посомневам е фактот што имаат исто презиме. Долго време се мислев за тоа точно кои луѓе имаат исто презиме. Луѓето што се во брак секако, па потоа барав докази низ серијата кои што би укажале дека Sandor и Gregor се венчани. Секако дека не се dummies, бидејќи геј браковите сеуште не се легализирани во Westeros (minor spoiler, се надевам дека е дозволено). Тука малку заглавив. Ама знаев дека сум на прав пат, и не се откажав.

Следната трага ми беше Arya, бидејќи двајцата во одделни периоди од приказната ја имаа "киднапирано". А знаеме каков badass е Arya, не е така лесно да се киднапира, што ме доведува до заклучокот дека сепак овие двајца мора да се во некаква роднинска врска. Браќа можеби? Тоа би објаснило зошто Sandor постојано зборува дека ќе го убие својот брат. А јас цело време мислев дека зборува за Tyrion, бидејќи се со многу слична конституција, и Tyrion беше раката на кралот, а Sandor има раце.

Со оглед на тоа колку се суптилни креаторите на приказнава, знаев дека има многу повеќе докази и дека сакаат сами да поврземе некои работи. Како што на пример поврзавме дека Eddard му е татко на Jon, иако Jon не го носи презимето Eddard.
Тоа ме наведе доказите да ги барам во имињата. Sandor е анаграм на Dorans, а Gregor на Rogger, случајност? Moжеби, најверојатно, скоро сигурно. Ама те тера да размислиш, макар и на момент.

Една работа што ме збунуваше е тоа што неколку ликови во серијата спомнуваат дека некаква планина била брат на Sandor, што мене ми нема никаква смисла. Којзнае какви мистерии се кријат позади таквите забелешки. Оставам на некој друг да размислува за тоа.

Сега, на крајот, теоријава не ми изгледа баш добро аргументирана, и знам дека одма ќе ја побиете, ама мораше да се преведе преточи во еден ваков текст мислата.

R

Rigel Kent

Гостин
Штета што не сум модератор :icon_lol:
А кој првиот или вториот Gregor е брат со Сандор ? :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве еден спојлер - Лина сеа на Твитер само што објави слика како зема часови по кик бокс. Може се спрема за наредна сезона каде што ќе учествува во trial by combat против Марџори :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom