Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
1. Значи кој не ги симнува ДВД додатоците и сака да ги гледа само епизодите не е вистински фан и

2. заслужува да биде спојлерисан.

3. Вие може да си толкувате како сакате ама ако не е во епизодите - спојлер е. А
1. Кратко и јасно: ДА!

2. Кратко и јасно - НЕ!

3. Не може да биде спојлер тоа што го имало во History and Lore, видеата од HBO после епизодите и на http://viewers-guide.hbo.com/, затоа што тоа се официјални додатоци и објаснувања на серијата од самите луѓе кои ја прават серијата.

Да ја гледаш Game of Thrones без погоре наборјуваните помагала, само од епизодите е исто ко да ја гледаш на слаба резолуција - грев, за кој Мелисандре би запалила живи луѓе.

Приказната е пре факинг голема за да ја сместат во 10 епизоди од 60 минути. Сетете се какви бевме на почетокот кога велевме дека никако не можеме да се снајдеме кој е чив брат, сопруг, копиле. Затоа HBO ги исфрли овие дополнителни работи, за на гледачот да му стане уште повозбудливо гледањето.

Со информирање од тие извори многу полесно ги сфаќаш некои од работите кои се дешаваат во серијата, без да ги читаш книгите и без да налеташ на ебени спојлери.

Проблемот со „читачите“ на темава е следниот:
1. Пребрзо се палат ако некој предвиди некој иден настан, кој е лесен за заклучување, односно ќе си даде своја теорија. Разбирам дека теоријата со Олена беше прочитана од страна и постирана овде, ту обвиус и тогаш оправдано изреагираа, ама да изреагираш на тоа за ебаниот отров или за тоа дека Калиси кад тад ќе стигнела у КЛ е глупост.

2. Непотребно во темава пишуваат како некоја сцена била лошо обработена, односно најважното: Во книгите било поразлично.
Последнот со борбата на Оберин, требала да биде подолга, да го натне на копје кур му чуе. Борбата беше мајкоебачки добра, не ми е гајле дали во книгите Планината носел наочари за сонце.

Или кога веќе ги форсираат тие ствари, разликите, нека ги ставаат во факинг СПОЈЛЕР ТАГ па кој сака нека си види.

За тие работи и јас се неривам, ама вие некад претерувате без веза, за најмали глупости. Всушност, тука најголемите спојлери паднаа од МОРОНИ кои одат на гугл, пишуваат GOT и им искачаат спојлери кои тука ги споделуваат мислејќи дека ќе им порасне курето. Од читачите (тука мислам на тие 7-8 редовни членови) не ни паметам дека се излетал спојлер, дека сакаат да се прават паметни некои, да, ама спојлер не лупнале.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
@џимеј Жити мајка каде на 458 страна? Се отепав од барање и никаде не го гледам. Да сум слеп не сум... Ај ако не ти е тешко прати ми принтскрин чисто да се уверам дека вие можете да го видите и прочитате а јас не.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
@џимеј Жити мајка каде на 458 страна? Се отепав од барање и никаде не го гледам. Да сум слеп не сум... Ај ако не ти е тешко прати ми принтскрин чисто да се уверам дека вие можете да го видите и прочитате а јас не.
модератор е џимеј, мислењето ти е отстрането од јавен преглед, што значи модераторите можат да го видат, ние обичните смртници не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дрогираш преземи ти модератор од џимеј и вот и така имаш исчитано се, и тоа изџвакано :icon_lol:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
модератор е џимеј, мислењето ти е отстрането од јавен преглед, што значи модераторите можат да го видат, ние обичните смртници не.
Ахам, јасно, ок. Јас не се противам на ништо, ако сметаат дека треба да бидам баниран тогаш нека ме банираат. Ако сум пуштил спојлер тоа било ненамерно, никогаш не сум имал намера на некој да му ја уништам серијата на таков начин. Како и да е овој муабет го правевме неколку страни назад и нема потреба повеќе да ја полниме темата со непотребни мислења.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Најдобро би било да се прекинат сите муабети за спојлери. Да се вратиме на тимовите ај :D
Со сликата од минатата страна и погледот на Марџори мислам дека и тука многу работи се разјаснија (не дека не беа скроз јасни досега, ама ај еве уште еден доказ).

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Најдобро би било да се прекинат сите муабети за спојлери. Да се вратиме на тимовите ај :D
Кој тимови бе, се разочарав и од тоа, јас ја бранам а таа:

:facepalm:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.648
1. Кратко и јасно: ДА!

2. Кратко и јасно - НЕ!

3. Не може да биде спојлер тоа што го имало во History and Lore, видеата од HBO после епизодите и на http://viewers-guide.hbo.com/, затоа што тоа се официјални додатоци и објаснувања на серијата од самите луѓе кои ја прават серијата.

Да ја гледаш Game of Thrones без погоре наборјуваните помагала, само од епизодите е исто ко да ја гледаш на слаба резолуција - грев, за кој Мелисандре би запалила живи луѓе.
Добро, како прво, не викај, ме оглуве.
Како второ, еве јас не ги гледам додатоците. Не знам што е тоа History and Lore. За историјата ја гледам само ComicGirl затоа што има добри цицки, да ги немаше ништо немаше да знам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Добро, како прво, не викај, ме оглуве.
Како второ, еве јас не ги гледам додатоците. Не знам што е тоа History and Lore. За историјата ја гледам само ComicGirl затоа што има добри цицки, да ги немаше ништо немаше да знам.
ок, ај вака:

- Еве ја го глеам Интер само на утакмици, не ја читам официјалната страна, не ме интересира ништо друго, кој ќе дојде, кој ќе замине, Тохир мохир.

Гледаш Интер - Џенова, го нема Нагатомо, зошто не игра?

@RandomInterFan - Се повредил на тренинг.

- АЛООООО! Спојлери! Тоа го немаше на ТВ!
-------

Comic Girl sucks btw, исто ко Марџери. И она ги има прочитано книгите. Danger!

Kajgana Shop

На врв Bottom