Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
eb06116fd0994038c0c8ee7e3bea9b4c.png

Баш размислував за овој, пошто нели го мења лицето, јако би било да испадне дека он уствари е некој од моменталните ликови и ко што сите не интересира како ги убива луѓето, да се открие на таков начин, неочекувано да убие некој :гик:

Am I dreaming too much?

Хммм ама го покажаа неговото ново лице. Е сега ако го сменил пак во меѓувреме...

Него што се случи со тоа копилето на Роберт Баратеон, не ми текнува како се викаше, што го грабна Мелисандре од Брадерхуд? Кога сме кај нив, што се деси со Брадерхуд (Берик и Торос)?

Гендри си плови низ Narrow Sea ваљда :pos:

post-21320-Davos-to-Gendry-Dont-Fall-Out-jvT7.jpeg

Тие ликови немаат свој POV во книгите, а до нив сега нема некој главен лик така да претпоставувам затоа и не ги гледаме (Brotherhood).

Него што се случи со тоа копилето на Роберт Баратеон, не ми текнува како се викаше, што го грабна Мелисандре од Брадерхуд? Кога сме кај нив, што се деси со Брадерхуд (Берик и Торос)?
Уште плови, а Брадерхуд си стојат како што ги оставија :D не се тие толку битни сега па не им се обрнува внимание, како на стендбај да се ставени :)

Бре сте се изнапишале 10+ страници. Сигурно била уште една спора и досадна епизода...

Не знаат кај тераат со измишљотините со Yara друго се беше одлично.

Varys и Red Viper се врвот а Stannis е тотална утка карактерно, штета да не го искористиш оној глумец до максимум.

9.9/10 Смее децимали?

Мал факт од книгите за сцената со Дрогон.

во книгите е многу по монструозно отсликано , Дрогон не пали коза, туку детето го запали. И козарот истура пред Дени човечки коски.
Искрено, мислев дека така ќе биде, дека ќе направат малку посурово да делува (немав појма како е во книгата) и малку се изненадив кога видов дека тоа се остатоци од козата. Бидејќи кога змејот распали, и детото беше во близина на козите.

Ете тој што ми викаше, дека не можеле ништо да сменат за Денерис режисерите за да ја направат поинтересна пошто си е 100% од книгата. Сеа глеј како потапа ја праат, колку помоќно ќе било коски од дете да извади типот. Значи не е само до книгата...

I told you so! Само забораив кој беше :D

Што толку се напали бе по оваа заплоченава? Не дека некој битен и ептен голем лик беше до сеа...
Quaithe of the Shadow. Релевантен лик е за стори аркот на Daenerys, нејзините предвидувања кои се многу енигматични ќе ја прогонуваат Dany понатаму. Дел од одлуките кои ги донесе или ќе ги носи се инспирирани од тие предвидувања.

Да не замарам, прочитај си ако повеќе те интересира низ интернет зашто мислам дека Quaithe е лик кој лесно може да се пресече од серијата и на никој да не му недостасува. А дека е битна, битна е. :)

Да не замарам, прочитај си ако повеќе те интересира низ интернет зашто мислам дека Quaithe е лик кој лесно може да се пресече од серијата и на никој да не му недостасува. А дека е битна, битна е. :)

За разлика од мандалото на Теон. :icon_lol:

Што беше поентата со муабетот на Варис после сведочењето?
Sadly, my lord, I never forget a thing

Битката меѓу Јара и Ремзи џабе ја чекав толку. Не дека не ми беше интересна за гледање, Ремзи ми е еден од омилените споредни ликови, али очекував дека све тоа ќе биде помасивно некако.
И мене ова ми остана нејасно, што толку му згрешил Тирион што Варис не може никогаш да му го заборави?

И мене ова ми остана нејасно, што толку му згрешил Тирион што Варис не може никогаш да му го заборави?

Ја па тоа го сфатив како демек, знам дека направи се добро што можеше и жалам што мора да жртвувам добар човек for the good of the realm :)

Ете тој што ми викаше, дека не можеле ништо да сменат за Денерис режисерите за да ја направат поинтересна пошто си е 100% од книгата. Сеа глеј како потапа ја праат, колку помоќно ќе било коски од дете да извади типот. Значи не е само до книгата...

I told you so! Само забораив кој беше :D

Последно уредено од модератор:
Погледај ги сцените од предходните епизоди што ги даваат пред да почне 6та епизода, одговорот е таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom