Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ова ми остана нејасно, што толку му згрешил Тирион што Варис не може никогаш да му го заборави?

Јас го разбрав ко демек Тирион направил добро и Варис нема да му го заборави тоа.[DOUBLEPOST=1400017396][/DOUBLEPOST]
Погледај ги сцените од предходните епизоди што ги даваат пред да почне 6та епизода, одговорот е таму.

Е кажи де.

Епа ете самата си кажа како си го разбрала. Тоа е.

azbzKVz_700b.jpg

Fatass .!.

Kolku loso glumi ovaa Shae.... Strasno.
Kako ke izvede vakov monolog, koga edinstvenite linii vo drugi nejzini filmovi se stenkanja i "fuck me"...
И првиот пат го помислив тоа, сега кога ја гледав втор пат сум речиси сигурен дека ваквата "мизерна" глума беше намерна. Веројатно вака режисерите сакаа да ни покажат дека Shae сето ова што го зборува не го мисли и дека е принудена од Серси. Всушност со тоа колку "мизерно" изглуми покажува колку добра глумица е :)

Се согласувам со Ајсбој дека иако Шеј може е полна со гнев и слично, дека не би му направила такво нешто на Тирион. И дека тоа што го видовме е веројатно нечие сценарио. Баш изгледаше како да вежбала текст и само рецитираше. А во блиц-кадри дур Шеј зборува, Серсеј има чудна фаца и насмевка додека го слуша сето тоа.

Друго нешто што гледам никој не спомна, не му дојде на никој чудно што Пајсел го има ѓерданот кој бил со Донтос (или неговото тело, поточно), и го поврзаа со отров кој Пајсел го имал, иако претходно имаме изјава дека со отровите се служела Лиза Арин? Нели ѓерданот Бејлиш го скрши и го имаше со него на бродот? Како одеднаш во раце кај Пајсел? Пак некоја местенка?

Исто, Арија не беше спомната дека е со Кучето. Варис ја крие? Кога сме кај него, ми беше чуден што сведочеше против Тирион. Во најмала рака очекував по-неутрално сведоштво од негова страна.

Не ти текнува како постапи Варис кога Нед Старк беше заробен?

И првиот пат го помислив тоа, сега кога ја гледав втор пат сум речиси сигурен дека ваквата "мизерна" глума беше намерна. Веројатно вака режисерите сакаа да ни покажат дека Shae сето ова што го зборува не го мисли и дека е принудена од Серси. Всушност со тоа колку "мизерно" изглуми покажува колку добра глумица е :)

Истото го мислам и за сцената од првата или втората епизода сезонава, кога Тирион ја избрка Шеи. Некои тука зборуваа колку била лоша и таа сцена, но мислам дека беше очигледно - Тирион самиот го глумеше сето тоа што го кажа, затоа што мораше да постапи така, без разлика колку и да не сакал.[DOUBLEPOST=1400056204][/DOUBLEPOST]Патем:

10247458_663667313711329_1806382451617373892_n.jpg

Сеа прочитав, Џејми и Серси се единствените исклучоци кај Ланистеровци што праат инцест. Тоа било редовно кај Таргериенците, и Денерис била продукт на инцест. Обично тие грди се бе, ептен исклучок оваа :D

Сеа прочитав, Џејми и Серси се единствените исклучоци кај Ланистеровци што праат инцест. Тоа било редовно кај Таргериенците, и Денерис била продукт на инцест. Обично тие грди се бе, ептен исклучок оваа :D
Епа сакале и за Денерис грда глумица да стават ама ги потрошиле грдите на ќерките на Волдер Фреј и ставиле убава. True story.

Да, и затоа низ цела втора или трета сезона не памтам која точно беше ос книгите се ми е испомешано, Серсеи вели дека тоа што Џофри е психо е казна од боговите за инцестот со Џејми.

Единствена работа ми е криво што не се послушав себе си и не почекав да заврши снимањево на 4-тата сезона!Цело време одолевав да не гледам воопшто ГоТ и кога почнав изгледав 3 сезони за три дена.. :place:
Да дадам некаков приклучок кон темава(нели демек нов сега) од почеток бев многу дискриминационен настроен кон Тирион,џуџе кај може да глуми тој во ваква серија,ама како што одат настаниве,особено после епизодава ми е најдобар карактер покрај Џон Сноу.Се надевам дека нема да го убијат(ГоТ судбината) во скоро време и дека ќе го погледаме уште,зошто му дава некаков шмек на серијава..:icon_mrgr:
Пс.Санса греотичка,каква судбина има све психопати околу неа
g1337051116226468296.jpg
:facepalm:

Еве нешто за сите фанови овде иако веројатно го знаете видеово:

Game of Thrones - The Musical (Season 4): http://youtu.be/gZlRhYcuvIU

Sent from my Grand X In using Tapatalk

А Која им е мајка на Џејми и Серси?
Само што тоа никој не го смета за инцест, барем во Westeros, и чести се венчавките меѓу братучеди кај аристократијата.

Рики, мнозинството Targaryens поседуваат вонземска убавина, буквално така се опишани и далеку од тоа дека се грди. Баш поради тоа и инцести имаат, да се зачува чиста лоза и валирискиот изглед. Тоа им овозможувало да ја одржуваат пропагандата дека се на некој начин посебни, налик божества. Инцестите во светот на GRRM немаат физички последици, единствено лудило, а и тоа е дискутабилно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom