Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Не се сметало нити во нашиов свет до скоро, поприлично чести биле таквите случаи во аристократските кругови.

П.С.
Египетските фараони исто така инцесно се мажеле/женеле, па не станале изроди, барем спрема историските извори, а и тие си имале владетелски линии од по неколку столетија.

Не се сметало нити во нашиов свет до скоро, поприлично чести биле таквите случаи во аристократските кругови.

П.С.
Египетските фараони исто така инцесно се мажеле/женеле, па не станале изроди, барем спрема историските извори, а и тие си имале владетелски линии од по неколку столетија.
Така ти мислиш, пошто историските извори за Египет потекнуваат од... Египет :D Не можеш да очекуваш Египќанин, што е под власта на фараонот кој е Ultimate владетел на се што лази, оди, лета и плови на Египетска територија, да пише нешто лошо за фараонот. Ако се разгледаат извори од пообјективен карактер (не ни од непријателите на Египет ко Рим, туку неутрални), ќе видиш какви само психопати владееле со Египет.

Морав, ме погоди со темава, trust me, I study history :)

2a0c68996ab3a9514d74d38cec4ce840-gif-of-the-day-the-hound-does-the-chicken-dance.gif

Брат, психопатите не се ексклузивно право на Египет, ги има на секаде, безбројни, милиони, на трудот .... извини се заноесов. :P:D

А дека ги имало секаде, дефинитивно ги имало, па биле продукт на инцест или не.

Само што тоа никој не го смета за инцест, барем во Westeros, и чести се венчавките меѓу братучеди кај аристократијата.

Рики, мнозинството Targaryens поседуваат вонземска убавина, буквално така се опишани и далеку од тоа дека се грди. Баш поради тоа и инцести имаат, да се зачува чиста лоза и валирискиот изглед. Тоа им овозможувало да ја одржуваат пропагандата дека се на некој начин посебни, налик божества. Инцестите во светот на GRRM немаат физички последици, единствено лудило, а и тоа е дискутабилно.

Убави биле скоро сите Таргеријанци, работата околу инцестот е што пример Висерис е луд,а Даенерис е добра. Друг пример е со Мастер Аемон ако не се лажам, кој е у Night Watch и кој воедно му е и чичко на Mad King, со тоа што Аемон е добар човек, а таткото на Mad King не бил ништо поразличен од својот син. Исто се спомнува дека и првиот син на Mad King, Rhaegar исто така бил добар човек...

Убави биле скоро сите Таргеријанци, работата околу инцестот е што пример Висерис е луд,а Даенерис е добра. Друг пример е со Мастер Аемон ако не се лажам, кој е у Night Watch и кој воедно му е и чичко на Mad King, со тоа што Аемон е добар човек, а таткото на Mad King не бил ништо поразличен од својот син. Исто се спомнува дека и првиот син на Mad King, Rhaegar исто така бил добар човек...
Да, а и уште мал милион вакви примери има од Таргариенската фамилијарна историја (да не набројувам).
Нели боговите фрлаат паричка кога некој Тарг ќе се роди. Како што некој во ASOIAF светот кажа, они балансираат помеѓу здрав разум и лудило, на ивица од нож. Кога паѓаат - паѓаат до крај (на било која страна).

Иначе, Мастер Емон му е брат на дедо на Ерис (у серијата му е чичко).

Ова значи дека ако Денерис застане на тронот, ќе мора со некој од нејзина фамилија да се мажи?

Ова значи дека ако Денерис застане на тронот, ќе мора со некој од нејзина фамилија да се мажи?
Не, не мора.
А и да мора, кај ќе најде уште некој од својата фамилија ?? Таа е последен познат претставник од фамилијата Таргеријани (освен прадедо Емон, ама тој не е баш плоден, бидејќи има 102 години :coffee:).

Хаха 2 поста погоре, еве сега бришам

10294285_666687826714361_1709969077074158679_n.jpg

"King of the shizzle and the dizzle and the 90's rappers,
Lord of the Seven Beats
Khaleeashizzle of the Great Grass Sea
Breaker of Pipes/bongs
King of Meereen
Prince of Dragonstoned"

"The roof.the roof. the roof is on fire.i dnt giue a fuck let the mother fucker burn."

него за озбиљно, читам пцујат многу оти има гласини дека некоја Kristen Stewart ќе глумела даље у следеча сезона (ја баш и не знам која е, видов слика али не ми е познато од кај ја знам)[DOUBLEPOST=1400186616][/DOUBLEPOST]edit:ОК сеа видов, од тој вампирскиот љубовен филм да ти била, кај шо се претвараат у фери даст ко ќе умрат

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom