Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде тогаш @Beric Dondarrion и @Inglourious Basterd објаснете како вашата извидница ќе извидеше во темницата и ќе се вратеше назад со информации?

Како вие би го направиле тоа?

Ајде тогаш @Beric Dondarrion и @Inglourious Basterd објаснете како вашата извидница ќе извидеше во темницата и ќе се вратеше назад со информации?

Како вие би го направиле тоа?
Има начини, лесна работа за тоа да ти објаснам како кога ќе стигнеме до тоа.

Но најпрво треба друго да се расчисти, а тоа е - како се исплати да фрлиш цела коњаница у ѓубре, за да видиш нешто што го знаеш? А тоа е - дека све мртво од зад ѕидот до Винтерфел, станало. Знаеш дека е армија од зомбија.
Башка што тоа дека коњаницата ја пуштиле низ вода, заради извидница, за да видат колку зомбија има, е ваша конструкција, нигде у серијата не приметив ни најмал хинт дека за тоа ги пуштија да изгинат.

Многу повеќе држи вода другото (исто така нелогично) објаснување дека ги пуштија за да задржат време (за што и да им требало тоа време).

Потоа, кога си под опсада во утврдување. Зашто ти треба извидница?

Последно уредено:
Како побогу извидница паѓа во вода против зомбиња ноќе?
Pa pagja zatoa sto e neizvodlivo, ne sme 2019 godina pa dronovi i night vision da ima, ke trebase vo mrtva temnica da pratat lugje vo 100 postotna smrt protiv neprijatel so ogromna armija i natprirodna mokj. Vaka, Dotrakite so zapalenite mecevi/sabji izgledaa dosta podobro, iskreno se naeziv od taa scena koga Melisandre im gi zapali mecevite i koga pokazaa od daleku kako se palat site mecevi.

Ако сите знаеја дека целта на NK беше да го убие Бран самиот тој, се губи поентата на губење толку војска без везе.

Земаш цела војска и ја користиш како штит за Бран знаејќи дека немаш апсолутно никакви шанси. Ја губиш војската, ја губиш битката, NK стигнува до Бран, Арја го убива.

Правиш диверзија со дел од војската пред замокот, пружаш некаков отпор, губиш, NK стигнува до Бран, Арја го убива.

Резултатот е ист. Нема потреба од купување време. Сите беа свесни дека во директна битка немаат шанси и ти пак праќаш 100000?Дотраки во сигурна смрт знаејќи дека за некоја минута истите тие ќе се борат против тебе.

Иначе не знам дали од мене почна ова, ама јас не реков дека Дотраките отишле први со цел да се види големината на армијата на мртвите. Реков дека тоа одлично покажа колку е масивна и што може да направи, како за гледачот, така и за тие кои гледаа од Винтерфел.
А зошто отидоа така избрзано, искрено ич не ми е гајле. Ако некој сака да си го објасни, може сто солидни објаснувања да си најде. Ако сака да хејта, може сто замерки да најде.

Pa pagja zatoa sto e neizvodlivo, ne sme 2019 godina pa dronovi i night vision da ima, ke trebase vo mrtva temnica da pratat lugje vo 100 postotna smrt protiv neprijatel so ogromna armija i natprirodna mokj. Vaka, Dotrakite so zapalenite mecevi/sabji izgledaa dosta podobro, iskreno se naeziv od taa scena koga Melisandre im gi zapali mecevite i koga pokazaa od daleku kako se palat site mecevi.
Па најдобро ќе изгледаше сите да се полијат со некоја запалива течност и така запалени да трчаат кон зомбијата.

Инаку извидница се користела и во ноќно време и во среден век. Не е извидница дронови.

Вака кога ќе се запнете да браните глупост, неверојатни сте. Ок е да ви се допаднала епизодата, да сте се наежиле на сцените и се тоа. Никој ни ви спори, ни ви брани. Ама не запињајте да давате логички објаснувања на глупост.

Требало да го навлечат на ова или она. Не, таа војска сама идеше, таа војска сама напаѓаше. Никој не требаше да ги навлече. Сите знаеа дека се многукратно повеќебројни. И секој нормален би избрал да се бори 5 вс. 5 или 10 вс 10 во прва линија, во некој теснец или замок. А не со помала војска да излезе на фронт. И не треба да сум воен стратег да го знам тоа, тоа се дискутираше помеѓу ликовите во серијата, за истиот замок, прошла сезона.

Требало да го навлечат на ова или она. Не, таа војска сама идеше, таа војска сама напаѓаше. Никој не требаше да ги навлече. Сите знаеа дека се многукратно повеќебројни. И секој нормален би избрал да се бори 5 вс. 5 или 10 вс 10 во прва линија, во некој теснец или замок. А не со помала војска да излезе на фронт. И не треба да сум воен стратег да го знам тоа, тоа се дискутираше помеѓу ликовите во серијата, за истиот замок, прошла сезона.
Дотраките се дивјаци. Се напалија кога им се запалија оружјата и без мислење тргнаа во јуриш, напалени дека ќе истепаат се. Затоа Џора не тргна одма, туку откако го одминаа пола, тргна и он. Воопшто не бил тој планот. На ова сега помислив и за мене си е доволно добро објаснување.

Има начини, лесна работа за тоа да ти објаснам како кога ќе стигнеме до тоа.

Но најпрво треба друго да се расчисти, а тоа е - како се исплати да фрлиш цела коњаница у ѓубре, за да видиш нешто што го знаеш? А тоа е - дека све мртво од зад ѕидот до Винтерфел, станало. Знаеш дека е армија од зомбија.
Башка што тоа дека коњаницата ја пуштиле низ вода, заради извидница, за да видат колку зомбија има, е ваша конструкција, нигде у серијата не приметив ни најмал хинт дека за тоа ги пуштија да изгинат.

Многу повеќе држи вода другото (исто така нелогично) објаснување дека ги пуштија за да задржат време (за што и да им требало тоа време).

Потоа, кога си под опсада во утврдување. Зашто ти треба извидница?

Па најдобро ќе изгледаше сите да се полијат со некоја запалива течност и така запалени да трчаат кон зомбијата.

Инаку извидница се користела и во ноќно време и во среден век. Не е извидница дронови.

Вака кога ќе се запнете да браните глупост, неверојатни сте. Ок е да ви се допаднала епизодата, да сте се наежиле на сцените и се тоа. Никој ни ви спори, ни ви брани. Ама не запињајте да давате логички објаснувања на глупост.

Значи, може да заклучиме дека и двајцата немате подобро решение? :)

Дотраките се дивјаци. Се напалија кога им се запалија оружјата и без мислење тргнаа во јуриш, напалени дека ќе истепаат се. Затоа Џора не тргна одма, туку откако го одминаа пола, тргна и он. Воопшто не бил тој планот. На ова сега помислив и за мене си е доволно добро објаснување.
Во ред. Не ми пречи тебе да ти биде. Мене не ми е. Имам право на тоа, нели?
Значи, може да заклучиме дека и двајцата немате подобро решение? :)
Бараш да организирам одбрана?

И ова е подобро објаснување, отколку објаснувањето дека ги пуштија да изгинат заради прибирање на некакви си информации кои веќе ги знаат.

Целата суштина на дискусијава лежи во ова:
[DOUBLEPOST=1556626328][/DOUBLEPOST]Најбоље ми е некој коа кажа дека NK бил Таргариен.:pos:
Нека ми објасни како и зашто?
Цел сум се претворил у уво.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom