Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
За тактиката.

Бараш да организирам одбрана?
Знам дека не можеш да организираш, нит знаеш, нит некогаш си организирал и тоа не го кажувам за да те навредам, мислам дека никој од нас не знае ама затоа што вие двајца сте најгласни, мислев дека имате да понудите некоја опција, како би се одвивала битката, можеби еве јас ќе кажам „па да, во право сте, подобро би било така“. Мислам, не само јас, него било кој од тука ќе ја прифати како попримамлива и таа опција.

Нели НК имаше десетици џинови во една сцена во некоја од сезоните претходно. Само еден видовме.

Веројатно ако беа први или втори во нападот џиновите немаше да остане ништо од Винтерфел при првиот налет и биткава ќе беше многу пократка, па решиле да се откажат од нив заради крајот на битката да биде како што беше.

Знам дека не можеш да организираш, нит знаеш, нит некогаш си организирал и тоа не го кажувам за да те навредам, мислам дека никој од нас не знае ама затоа што вие двајца сте најгласни, мислев дека имате да понудите некоја опција, како би се одвивала битката, можеби еве јас ќе кажам „па да, во право сте, подобро би било така“. Мислам, не само јас, него било кој од тука ќе ја прифати како попримамлива и таа опција.
https://www.wired.com/story/game-of-thrones-winterfell-battle-tactical-analysis/

Еве да го повторам линкот од погоре. Тука пишува човек што знае. И набројал милион глупости. Може да се набројат уште милион. И да, нит знам, нит сум организирал. Единственото знаење на темата ми е видеа од анализи на битки. И јебеш и толку е доволно да знаеш дека ова што го направија е тешка глупост.

Не дека серијата немала доволно пари да плати на воено лице, да измисли подобар план. Ама тој план не би бил ни одблиску толку интересен за екранизација. Затоа ја избрале оваа варијанта. Не се глупи, само знаат дека публиката порадо би гледала Дотраки кои трчаат во смрт.

Па што знам колку е исто да се прикрадеш на еден човек, и на 97 вокери, а да не те забележат. Сега кога некој пиша за Најт Кингот дека единствениот начин да го убиеш е начинот на кој е креиран, магија, ми делува дека можеби Мелисандре имала некој удел повеќе, а да не е само уверувањето на Арја дека може да затвори сини очи.

Баш пред да се сврти Најт Кингот, на косата на тој што стои до него се гледа провев од ветер, и ми делува дека е слично на магијата на Црвената, кога роди црно чудовиште. Се надевам дека ке дадат подобро објаснување за тоа како успеа да дојде до него без да ја забележат.

Најбоље ми е некој коа кажа дека NK бил Таргариен.:pos:
Нека ми објасни како и зашто?
Цел сум се претворил у уво.
Jas pisav, sto ima smesno? Ne velam deka sum vo pravo, toa e samo moja pretpostavka, bez da citam reddit i drugi sranja i napomenav deka gi nemam procitano knigite. Ti ako si gi cital ne mora da se ismevas, jas samo pretpostavka dadov, bidejki vo povekje navrati ostavase znak slicen ili ist ko onoj na Targerijans, plus imam cuvstvo kako da odbegnuva da go ubie John cela serija, i plus imaa nekolku interesni eye contact momenti. Eve vo ovaa epizoda se vide deka i ognot ne mu moze nisto, toa sigurno ne e za dzabe, znaeme koj moze da projde niz ogan, Targerijans. Pak ke kazam, ne deka sum vo pravo, ova e samo edna moja pretpostavka.

Jas pisav, sto ima smesno? Ne velam deka sum vo pravo, toa e samo moja pretpostavka, bez da citam reddit i drugi sranja i napomenav deka gi nemam procitano knigite. Ti ako si gi cital ne mora da se ismevas, jas samo pretpostavka dadov, bidejki vo povekje navrati ostavase znak slicen ili ist ko onoj na Targerijans, plus imam cuvstvo kako da odbegnuva da go ubie John cela serija, i plus imaa nekolku interesni eye contact momenti. Eve vo ovaa epizoda se vide deka i ognot ne mu moze nisto, toa sigurno ne e za dzabe, znaeme koj moze da projde niz ogan, Targerijans. Pak ke kazam, ne deka sum vo pravo, ova e samo edna moja pretpostavka.
Многу интересна ти е претпоставкава, ова може да биде едно од објаснувањата зошто оганот не го уби, а ножето да. Плус кој може да лета со змеј - Таргериан.

Se na se mn dobra i premnogu napnata epizoda, ne znam sto ste se fatile za strategii i cuda, se tepaa protiv WW( ubedlivo najjakata armija vo serijava) se vide kako go sramnija winterfell so zemja, za Dothrakite ne mi se prai ni muabet kako sveki za rodenden sto gi izgasnaa vo rok od 10 sek. Sekoj od lugeto bese soocen so smrtta i toa bese toa. E sea edinstvena i najgolema zamerka e prikaznata kako ja napravija, za toa sto tupea 8 sezoni i sto bese nesto sto go cekavme site go zavrsija vo 1 saat i 22 min??????? Nikakvo objasnuvanje, nikakov povod zosto dojdoa sto se sluci kako se sluci, osven toa kako e napraven NK i povrzanosta so Bran(sto e daleku od objasneta totalno) nikoj nisto poveke ne znae, i ke bide najgolemo razocaruvanje ako e zavrsen celiot muabet za white walkers posle epizodava.

не е Таргериен, оти е креиран 10000 години пред да постојат Таргериените, пред да постои Валирија и пред да има змејови.
Единствена причина оти ништо не му може оган е дека неговата ајс магија е појака од магијата на огнот.:)

Па најдобро ќе изгледаше сите да се полијат со некоја запалива течност и така запалени да трчаат кон зомбијата.

Инаку извидница се користела и во ноќно време и во среден век. Не е извидница дронови.

Вака кога ќе се запнете да браните глупост, неверојатни сте. Ок е да ви се допаднала епизодата, да сте се наежиле на сцените и се тоа. Никој ни ви спори, ни ви брани. Ама не запињајте да давате логички објаснувања на глупост.

Требало да го навлечат на ова или она. Не, таа војска сама идеше, таа војска сама напаѓаше. Никој не требаше да ги навлече. Сите знаеа дека се многукратно повеќебројни. И секој нормален би избрал да се бори 5 вс. 5 или 10 вс 10 во прва линија, во некој теснец или замок. А не со помала војска да излезе на фронт. И не треба да сум воен стратег да го знам тоа, тоа се дискутираше помеѓу ликовите во серијата, за истиот замок, прошла сезона.
Абе ти разбираш дека извидница се користи ноќно време ама против луѓе, кои КОРИСТАТ СВЕТЛО, ОДМАРААТ, СПИЈАТ, НЕМААТ СУПЕР УВО КОЕ РЕАГИРА И НА НАЈМАЛ ШУМ. Да пратиш извидници на зомбиња кои не користат никаков извор на светлина, не одмараат, не спијат и газат се пред себе е бесмислено, нит можеш да се доближиш без да те забележат нит па можеш да ги видиш пошто е глува темница. Имам осет дека пола од вас не знаат што е тоа глува темница во зима и магла кога и со светло не гледаш прст пред око. Ке извидувале они во темна зима со снежна бура и магла, денес со коли и долги светла не гледаат пола метар пред себе. Јаките тактички генерали.

Zosto da se zrtvuvaat resursi i vojska koga Arya moze da otide sama u Kings Landing i da ja zakole Cercei?

Arya ima tezok plot armor od koga waif ja zbrca 6 pati u stomak a prezivea.
mn nerealno i strashno potcenuvanje na inteligencijata na publikata koja ocigledno smetaat deka e so attention span na 3 year old i/ili iq ko sobna temperatura u farenhajt :S :S :S

не е Таргериен, оти е креиран 10000 години пред да постојат Таргериените, пред да постои Валирија и пред да има змејови.
Единствена причина оти ништо не му може оган е дека неговата ајс магија е појака од магијата на огнот.:)
А зошто се плаши од вода ?

Here's a theory: Dragonfire е само оган на крај на ден. Немаш никаква посебна магија во него. Да, гори пожешко и тешко е да се угаси али сепак е само оган. Valyrian steel има магија во него. Башка, НК беше направен со магија и dragonglass dagger во НК. Онака, не знам, убиј го со тоа што беше направен maybe ?

Еј не ми се верува дека го правдате жртвувањето на Дотраките, поглупо нешто немам видено на ТВ.
Сто пати подобра одбрана ќе направеа ако Дотраките и Унсалид заедно ја држеа линијата, од колку пола војска да си ја жртвуваш за ништо, барем некаква информација за противникот да добиеа.Ги пратија у темницата на слепо без никакво инфо да умрат ко кучиња.:bravobe:

А зошто се плаши од вода ?

Не се плаши тој од вода. Whights не знаат да пливаат. Си играл QWOP ?![DOUBLEPOST=1556629943][/DOUBLEPOST]
Еј не ми се верува дека го правдате жртвувањето на Дотраките, поглупо нешто немам видено на ТВ.
Сто пати подобра одбрана ќе направеа ако Дотраките и Унсалид заедно ја држеа линијата, од колку пола војска да си ја жртвуваш за ништо, барем некаква информација за противникот да добиеа.Ги пратија у темницата на слепо без никакво инфо да умрат ко кучиња.:bravobe:

Пошто Дотраките се unbeatable во ладна околина кај што немаат хектари празно поле околку нив и не гледаат како можат да ги испокосат, стрелаат и обиколат противниците.

(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom