Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Буквално незгодно ми беше да ја гледам сцената на Арја со Гендри и во галава ми се вртеа мисли јеботе натерале малолетно девојче да снима секс сцена кога таа 22 да ти имала :eek:

Во кој замок треба да го пратат Брен? Од транскрипцијата на HBO ништо не разбрав.

Финтата е што ги има сите можни теории во универзумот разработено и на крај кога се ке излезе на виделина ќе биде 'знаев', 'па овие не се кративни' бла бла. Јас сум задоволен од првите две епизоди. Само да не истрча Серси како Гандалф у задњи момент... Уствари добра диверзија би било пошто би го јадела немиен со тоа обичните мечеви. Како и да е она е во голема предност ако победи Џон со дружината.

Две епизоди од по саат време ги истрошија за да ни покажат 80 посто глупости и 20 посто вредни сцени, а само шест епизоди има сезонава. Некој и погоре спомна, се собрале сите во круг Брен им кажува дека е Three eyed raven и никој ништо не го праша, у стил океј е дечко сѐ знаеме. Подобро да беше подолг делот кога Тирион го прашува да му раскаже за своето патување. Сцената со Џејми и Брен пред дрвото исто се одвиваше вака:
-Жал ми е што те турнав од прозор.
-Ок, немаш гајле сеа јас не сум Брен Старк.
-Кој си?
-Three eyed raven.
-Ок ме боли кур.
Наместо дејството да се случува околу (најверојатно) најважниот лик во оваа сезона, тој е на страна цело време како 13то прасе.
Денерис не можам да ја сварам како карактер па затоа може имам набиено некаква одбивност, ама стварно има глупи сцени со неа. Имаше и добри елементи епизодата, како сцената кога беа кај огнот (освен тоа со Тормунд, ама добро навикнати сме да биде таков лик, не е толку проблем) и после на крајот со песната тоа беше одлично. Исто и Сем кога му го предаде мечот на Џора и муабетот на бившите членови на Night's watch беа добри делови од епизодата. Како и да е, сите добри елементи од двете епизоди да ги сместеа во една епизода која би била прва во сезоната ќе имавме многу подобар старт, вака чекавме уште една недела за минимум случувања.

Многу добра епизода во глобала ама како ли само успеа да убутаат непостоечки расизам секоја им чест :cuc:

Во кој замок треба да го пратат Брен? Од транскрипцијата на HBO ништо не разбрав.
Ќе се чекаат кај светото дрво на Старкови и нивната религија, а тоа е опколено од замокот на Винтерфел.

Ќе се чекаат кај светото дрво на Старкови и нивната религија, а тоа е опколено од замокот на Винтерфел.
И претходниот Гавран беше стациониран кај магично дрво
e303b28d1f0f6720cdfb3910e9f34174.jpg

Овој огромен build-up, кој зафати две епизоди, 1/3 од сезоната, боље би им било да вреди нешто у наредните четири.

Овој огромен build-up, кој зафати две епизоди, 1/3 од сезоната, боље би им било да вреди нешто у наредните четири.
Па пре би рекол 1/4 од сезоната, наредните 4 епизоди ќе бидат по 80 минути. :D

Сите до еден зборуваат дека криптата била безбедна - очекувам сите закопани да бидат оживеани од Најт Кинг и дружината.
Не ми текна досега на оваа можност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom