Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Friend-зоната постои оти се дружете со жени шо ви се сфиѓаат подолго време без нишо да им кажете, идете на кино ваму таму и после некој период кога ќе соберете храброст да им кажете или ќе прифатат да бидете заедно или ќе ве стават у friend-зон.

Доколку одма на прв или втор дејт им кажете, тогаш или ќе прифатат да бидете заедноо или ќе изедите корпа ама барем нема да ви рече сакам да бидеме пријатели:ROFLMAO: . Не баш Win-win ситуација, ама битно си на раат.

Што бе не сме давале знаци , абе се убив давање знаци она ладна како шприцер нема никаква реакција , сте станале пребирливи ваков сакам онаков сакам и на крај сами ќе останете . И да и придеш не те ферма 2 % .

BBm1OHt.png

Или на кратко, од машка страна, чисто пријателски совет до другите - Ако ти си фин, не значи дека девојката би требало одма да те сака поради тоа. Можеби секогаш има друг дечко кој исто така е фин, но знае како да прави, а не само да чека. Плус, ако очекуваш девојката да те сака поради само тоа, а кога ќе ти направи т.н. friendzone ја мразиш - од каде па тогаш мислиш дека си толку фин?

И јас знам парови, сите знаеме такви парови. Ама тие се исклучоците - не се правило.
Ако споредиш парови што ги знаеш што започнале како пријатели со парови чие пријателство се растурило кога се растурила и врската, ќе видиш дека овие вториве се многу побројни.

Причината поради која луѓето френдзонираат некого не е затоа што врската ќе пропадне, туку пошто не им се свиѓа.
Како тоа луѓето се спремни да влезат у врска со некој што го гледаат по втор пут а им е атрактивен, притоа земајќи го во обѕир фактот дека нит го знаат нит го познаваат што може да доведе до тоа врската да не успее, но сепак нејќат ништо со другарчето со кое карактерно се слагаат во се, пошто се плашат дека нема да успее тоа. Нема везе тоа крејзи, се е до тоа дали ја има хемијата или/и како се поставил со тебе тој што те свиѓа.

Причината поради која луѓето френдзонираат некого не е затоа што врската ќе пропадне, туку пошто не им се свиѓа.
Како тоа луѓето се спремни да влезат у врска со некој што го гледаат по втор пут а им е атрактивен, притоа земајќи го во обѕир фактот дека нит го знаат нит го познаваат што може да доведе до тоа врската да не успее, но сепак нејќат ништо со другарчето со кое карактерно се слагаат во се, пошто се плашат дека нема да успее тоа. Нема везе тоа крејзи, се е до тоа дали ја има хемијата или/и како се поставил со тебе тој што те свиѓа.
Се согласувам дека е до хемијата и тоа како луѓето се поставуваат, но сепак, барем од моја гледна точка, понекогаш е и подобро двајца да не направат ништо и да го негуваат пријателството, отколку да почнат нешто кое и двајцата знаат дека шансите да пропадне се 90 посто.
Не знам, она “Ај да пробам“ е многу лош концепт, иако и јас сум одела со став “Ај да пробам, може ќе биде“, ама на крај секогаш таа реченица завршувала со 100% неуспех. Боље е некад да не пробаш и личноста да ја направиш пријател, отколку да пробаш и да се зезне се. (А секако дека ќе се зезне.)

Се согласувам дека е до хемијата и тоа како луѓето се поставуваат, но сепак, барем од моја гледна точка, понекогаш е и подобро двајца да не направат ништо и да го негуваат пријателството, отколку да почнат нешто кое и двајцата знаат дека шансите да пропадне се 90 посто.
Не знам, она “Ај да пробам“ е многу лош концепт, иако и јас сум одела со став “Ај да пробам, може ќе биде“, ама на крај секогаш таа реченица завршувала со 100% неуспех. Боље е некад да не пробаш и личноста да ја направиш пријател, отколку да пробаш и да се зезне се. (А секако дека ќе се зезне.)

Абе све зависи од тоа како го доживуваш ликот. Ако го доживуваш како пријател ништо не бива. Ако имаш и некои романтични чувства за кои одма ќе знаеш ако ги имаш, у комбинација со пријателството, што знам ваљда би требало да биде све ок, пошто ем се знаете веќе кои сте, што сте и што сакате, ем имате чувства еден за друг.:love:

Абе сме го јаделе сите. И мажи и жени, ама сите барем по еднаш го имаме јадено ваквото мавањ... овај де спуштање на корпа. И да, понекад боли многу, ама тоа е. После се приспособуваш, стануваш повеќе егоцентричен, те етикетираат као демек си шови/феминист(к)а, ама фејс ит. Фаза у животу е. Поентата е да не ја правиш истата грешка. И донекаде има поента Out of reality за поставувањето на еден маж. Но дека е тоа корпа, корпа е. Макар и на фин начин спуштена.
--- надополнето: 10 март 2013 во 12:25 ---
И Роџер што кажува, и ти - сте донекаде во право. Го знам тоа чувство да не потегнуваш нешто за врска, од страв да не ја изгубиш истата. Но тоа е и првично затоа што веќе некако согледуваш отстрана дека не би успеале како пар, но повеќе како другари. Е сеа коа си заљубена (и хемија има и другарство и све предодредено за врска) те боли таквото дали би го загубил као другар. Пошо коа човек е заљубен е повеќе егоцентричен. Не зборам за онаа љубов што се појавува подоцна во релација сопружници, туку жарчето пред да започне било што.

+1 женско кое било френдзонирано :) И морам да признаам, не е убаво чувството... иако после некое време дознав дека „френдот“ уопште не сакал женски, па малку ми се поднамести срцето :D
Инаку, да, и ја сум давала такви „корпи“, пред се во случаи кога се работи за некој кој е фин и коректен спрема мене, ама не е мој тип на машко, но и тогаш кога типот ме привлекува, а во моментот сум со друг. Али кога ставам некој у френд-зоната, тоа е затоа што стварно сакам да го имам како пријател, а не од причина што сакам да биде до мене за да ми го храни егото.

+1 женско кое било френдзонирано :) И морам да признаам, не е убаво чувството... иако после некое време дознав дека „френдот“ уопште не сакал женски, па малку ми се поднамести срцето :D
Инаку, да, и ја сум давала такви „корпи“, пред се во случаи кога се работи за некој кој е фин и коректен спрема мене, ама не е мој тип на машко, но и тогаш кога типот ме привлекува, а во моментот сум со друг. Али кога ставам некој у френд-зоната, тоа е затоа што стварно сакам да го имам како пријател, а не од причина што сакам да биде до мене за да ми го храни егото.

Затоа има едно просто и едноставно решение. Од старт и ги кажуваш или покажуваш или двете, намерите на особата која ти се допаѓа. Сите нус ефекти како френдзонирање ќе бидат спречени на време!:love:

Гледам дека темава е со цел да се откријат причините за френдзонирањето и како истото да се избегне.

Основна причина, недостаток на ХЕМИЈА и заеднички интереси!

Е сега, што се подразбира под ова? Да, тоа може да биде сексуална привлечност која после може, но и не мора да прерасне во нешто посериозно.

Истата не може да се одглуми, ниту да се изблефира. Верувајте дека женско уште на прв состанок знае дали ќе продолжи со вас. Едноставно е, или ќе има привлечност или не.

Во секој случај, бидете си она што сте и не лажете ја само за да ја фатите (за секс или нешто посериозно). Не претставувајте се нешто што не сте, бидејќи на лагата и се кратки нозете.

И најважен совет, дури и да бидете френдзонирани, никогаш, ама никогаш не се враќајте по втора шанса! Кај што плукам, не лижам. Не ви велам да бидете мажи, туку бидете си луѓе со став и свое ЈАС, без оглед на полот.

Ајде, ако ми истекне, може да наведам и плус други причини за френдзонирање, од моја гледна точка:D

Ако на девојката и откриете дека сакаш врска со неа, а таа ви рече дека ве сака како другар дали и понатаму би одржувале контакт со неа и се однесувате како другари и зошто?

Ма мене и кога ќе ме корпосат, ја одвреме-навреме продолжувам да си барам секс од милосрдие ако ништо друго. Проблемо е шо и тоа не го добивам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom