Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
. Не баш Win-win ситуација, ама битно си на раат.

Барем пица си ќарил, некои ни тоаЈас: Ми се јаде пица
Таа: Јас ќе ти купам шо се секираш
Јас: Леле срце си
Таа: За брат се правам
![]()
И јас знам парови, сите знаеме такви парови. Ама тие се исклучоците - не се правило.
Ако споредиш парови што ги знаеш што започнале како пријатели со парови чие пријателство се растурило кога се растурила и врската, ќе видиш дека овие вториве се многу побројни.
Се согласувам дека е до хемијата и тоа како луѓето се поставуваат, но сепак, барем од моја гледна точка, понекогаш е и подобро двајца да не направат ништо и да го негуваат пријателството, отколку да почнат нешто кое и двајцата знаат дека шансите да пропадне се 90 посто.Причината поради која луѓето френдзонираат некого не е затоа што врската ќе пропадне, туку пошто не им се свиѓа.
Како тоа луѓето се спремни да влезат у врска со некој што го гледаат по втор пут а им е атрактивен, притоа земајќи го во обѕир фактот дека нит го знаат нит го познаваат што може да доведе до тоа врската да не успее, но сепак нејќат ништо со другарчето со кое карактерно се слагаат во се, пошто се плашат дека нема да успее тоа. Нема везе тоа крејзи, се е до тоа дали ја има хемијата или/и како се поставил со тебе тој што те свиѓа.
Се согласувам дека е до хемијата и тоа како луѓето се поставуваат, но сепак, барем од моја гледна точка, понекогаш е и подобро двајца да не направат ништо и да го негуваат пријателството, отколку да почнат нешто кое и двајцата знаат дека шансите да пропадне се 90 посто.
Не знам, она “Ај да пробам“ е многу лош концепт, иако и јас сум одела со став “Ај да пробам, може ќе биде“, ама на крај секогаш таа реченица завршувала со 100% неуспех. Боље е некад да не пробаш и личноста да ја направиш пријател, отколку да пробаш и да се зезне се. (А секако дека ќе се зезне.)

И Роџер што кажува, и ти - сте донекаде во право. Го знам тоа чувство да не потегнуваш нешто за врска, од страв да не ја изгубиш истата. Но тоа е и првично затоа што веќе некако согледуваш отстрана дека не би успеале како пар, но повеќе како другари. Е сеа коа си заљубена (и хемија има и другарство и све предодредено за врска) те боли таквото дали би го загубил као другар. Пошо коа човек е заљубен е повеќе егоцентричен. Не зборам за онаа љубов што се појавува подоцна во релација сопружници, туку жарчето пред да започне било што.Се согласувам дека е до хемијата и тоа како луѓето се поставуваат, но сепак, барем од моја гледна точка, понекогаш е и подобро двајца да не направат ништо и да го негуваат пријателството, отколку да почнат нешто кое и двајцата знаат дека шансите да пропадне се 90 посто.
Не знам, она “Ај да пробам“ е многу лош концепт, иако и јас сум одела со став “Ај да пробам, може ќе биде“, ама на крај секогаш таа реченица завршувала со 100% неуспех. Боље е некад да не пробаш и личноста да ја направиш пријател, отколку да пробаш и да се зезне се. (А секако дека ќе се зезне.)
И морам да признаам, не е убаво чувството... иако после некое време дознав дека „френдот“ уопште не сакал женски, па малку ми се поднамести срцето
+1 женско кое било френдзонираноИ морам да признаам, не е убаво чувството... иако после некое време дознав дека „френдот“ уопште не сакал женски, па малку ми се поднамести срцето
Инаку, да, и ја сум давала такви „корпи“, пред се во случаи кога се работи за некој кој е фин и коректен спрема мене, ама не е мој тип на машко, но и тогаш кога типот ме привлекува, а во моментот сум со друг. Али кога ставам некој у френд-зоната, тоа е затоа што стварно сакам да го имам како пријател, а не од причина што сакам да биде до мене за да ми го храни егото.