Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ако приметиш дека некој те свиѓа, тогаш треба или да прекинеш со контакт, или да бидеш со него.
Во спротивно, ако продолжите пријателски, само му го трошиш времето во кое може потенцијално да запознае друга.
Плус на себе си го трошиш вреемето, мислиш дека имаш пријател, а тој те слуша/разбира само за да те привлече.
Јасно е дека меѓу женските тешко се наоѓаат пријателства и понекогаш машки можат да бидат посродни/слични на вас од женски, ама сепак.

кога имав околу 16/17 години еден другар ми се отвори дека бил заљубен у мене бла бла. си напраивме муабет, ја не бев заљубена, тоа е тоа. ни под разно не изгубивме контакт, никако! супер другари бевме. беше непријатно можеби повеќе за него отколку за мене, ама пројде. и ден денес сме си ептен супер другари! љубовта, барем во тие години, доаѓа и си оди, пријателството останува. или бар така беше во мојот случај :)

Цеца вика дека постоелe и обратни случаи шо мене лично не ми се верува​
Иначе, да, нема бетер, имам ја една две, ама не се предавам, една ќе натнам па нека умрам ако треба :icon_lol:

Цеца вика дека постоелe и обратни случаи шо мене лично не ми се верува

Иначе, да, нема бетер, имам ја една две, ама не се предавам, една ќе натнам па нека умрам ако треба :icon_lol:

Па уште и Цеца, не некоја дебела и грда да кажеш :X3:

кога имав околу 16/17 години еден другар ми се отвори дека бил заљубен у мене бла бла. си напраивме муабет, ја не бев заљубена, тоа е тоа. ни под разно не изгубивме контакт, никако! супер другари бевме. беше непријатно можеби повеќе за него отколку за мене, ама пројде. и ден денес сме си ептен супер другари! љубовта, барем во тие години, доаѓа и си оди, пријателството останува. или бар така беше во мојот случај :)

Да не сакаш да ве/ги почастам сладолед вашите 16-17 годишни верзии?

У суштина машките сами се френдзонираат. Односно самите дозволуваат да бидат класифицирани во таа фиока. Френдзонирани можат да бидат само тие машки што имаат другарки.

кога имав околу 16/17 години еден другар ми се отвори дека бил заљубен у мене бла бла. си напраивме муабет, ја не бев заљубена, тоа е тоа. ни под разно не изгубивме контакт, никако! супер другари бевме.
има секакви будали, мазохисти

Да не сакаш да ве/ги почастам сладолед вашите 16-17 годишни верзии?

па сигурно нема да влага у френд зоун на 30 години м? до тогаш веќе би требало да научи неколку работи или не?

Што има толку лошо во френдзонирањето? o_O

Posho, sho ke mi e zensko drugarka realno? Da mi place na ramo samo i da i pravam drustvo u shopping ko pederchina nekoja?
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 08:29 ---
Zborime za bliska drugarka, ne za onie koi ke se vidish 2-3 pati u mesecot..​

Што има толку лошо во френдзонирањето? o_O

Тоа што ги мењаш приоритетите и го трошиш времето на некој кој е во лажна надеж дека НЕКАД ќе те ќари.

На пример, сакал да иде на свирка на топ-за-него бенд, и не иде таму, него со тебе и уште неколку момци кои си ги повикала у кафана. Он ЗАРАДИ ТЕБЕ:

- не си ги следи своите музички желби,
- ги зезнал другарите кои очекувале дека ќе ги дружи за свирката
- можел на свирката да ја запознае својата потенцијална женска или барем да смува нешто.
- во кафаната, не само што нема да го има видот и количината на внимание од тебе што ги сака, туку и ќе треба да ги брои и очекува моментите кога ќе му прозбориш или ќе му се насмее.
- Тоа го повредува (тие моменти ќе ги доживува ко да глеа низ излог слаткарница, а не може да добие ни едно малечко еклерче внатре) . Тоа се вика - залажување.

И сега замисли што се случува кога ова се повторува до недоглед. Фино е кон него или е држење во кафез?

Тоа што ги мењаш приоритетите и го трошиш времето на некој кој е во лажна надеж дека НЕКАД ќе те ќари.

На пример, сакал да иде на свирка на топ-за-него бенд, и не иде таму, него со тебе и уште неколку момци кои си ги повикала у кафана. Он ЗАРАДИ ТЕБЕ:

- не си ги следи своите музички желби,
- ги зезнал другарите кои очекувале дека ќе ги дружи за свирката
- можел на свирката да ја запознае својата потенцијална женска или барем да смува нешто.
- во кафаната, не само што нема да го има видот и количината на внимание од тебе што ги сака, туку и ќе треба да ги брои и очекува моментите кога ќе му прозбориш или ќе му се насмее.
- Тоа го повредува (тие моменти ќе ги доживува ко да глеа низ излог слаткарница, а не може да добие ни едно малечко еклерче внатре) . Тоа се вика - залажување.

И сега замисли што се случува кога ова се повторува до недоглед. Фино е кон него или е држење во кафез?

да не си навлегла во френдзоун? :P

Јас друго прашање имам. Дали е можно некој/а да те стави во френдзоун или тоа го можеш само ти?
Во скоро време имав таков случај на почеток се правеше другарка и после вртеше од околу, мене уште од старт ми беше јасно што е работата едноставно се приметува такво нешто. Си направивме муабет се налути што се налути ама јас барем на чисто си бев.(Претпоставувам да и се погодеше некој его манијак можеше и со месеци да се закачи со надеж за нешто повеќе)

Од овој и од други примери, барем според мене можеш да бидеш во френдзоун само ако немаш м*да навреме да расчистиш и после тоа само се комплицираат работите.
Од друга страна има момци/девојки кои држат одредени особи на „јадица“ што според мене не е во ред, но пак тука се сведува работата на немање м*да да се каже сакам нешто повеќе од пријателство.

@Natural-girl

Барем според мене тука делумно е и негова/нејзина вина што се обидува да биде нешто што не е, а кога се обидуваш да глумиш некој друг едноставно губиш од шармот. Во глобала ок е недела, две, три, еден месец макс да бидеш пријател, но после овој период на запознавање време е да расчистиш на што сте и да си ги преиспиташ приоритетите :D

Cpikqfv.jpg

Што ако на пример, почнале како пријатели и биле начисто дека освен пријателство не може ништо фазла да има меѓу нив и покасно се испоставува дека уствари едниот од нив двајца почнал да чувствува нешто повеќе од " само пријатели " ?
Зошто би била крива особата која не чувствува ништо, кога од самиот почеток биле договорени дека се работи само за чисто пријателство?
Што е таа крива на пример, што тој сеуште би се влечел по нејзе и би ја барал во денот милијарда пати, макар само да ја слушне ако ништо фазла. Зарем таа треба да го прекине пријателство затоа што не го сака како тој што ја сака неа? Зарем треба да се чувствува виновна дека му го одзема времето? Зарем не е самиот свесен дека нема да биде " нешто повеќе " никогаш? Па сигурно ен збориме за 15год деца, него за повозрасни личности кои колку толку се способни сами да расудуваат што е добро, а што не за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom