Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Не ржат, 2 девојки пишаа помеѓу сите мудреци ама никој не ги чита.
И 2те пишаа исто, и 2те се во право.

Корпа на фин женски начин. Нема повеќе философија, како:

За една типка да те етикетира како пријател ти треба како прво да се однесуваш како пријател.
Вината е твоја. Што подразбирам под тоа?
Да го разгледаме од обратната страна и одговорите сами ќе дојдат.

Ова ко статија за фемина. Смешен ти е цел пост, најпријателски.
Класична Кајгана е темава. Сите машки ги знаат сите тајни на универзумот.

Oк бе wot смешен ми е, ќе го прифатам тоа кога ќе ми кажеш, конкретно каде и зошто не се согласуваш со мојот коментар.

Не ми крши филм не биди хејтер без врска, ако си хејтер биди хејтер на ниво :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Неверојатно е колкаво е егото на човекот.
Ако некој не му возврати на начин на кој што тој сака, одма тој не чини, ваков е, таков е.
Сите поминале низ тоа, и машки и женски.
Некогаш, од мое искуство, подобро е двајца да имаат долговечно пријателство, отколку врска, која и онака и вака ќе се распадне за некое време, па после тоа и пријател да изгубиш. Вака имаш пријател за цел живот.
За мене поголем комплимент е некој да те направи пријател, отколку љубовен партнер, затоа што дечко/девојка може да е секој, а пријателите сепак повнимателно ги бираме.

Oк бе wot смешен ми е, ќе го прифатам тоа кога ќе ми кажеш, конкретно каде и зошто не се согласуваш со мојот коментар.

Не ми крши филм не биди хејтер без врска, ако си хејтер биди хејтер на ниво :icon_lol:

Муабетот ми е, да оставиме девојките да се изјаснат, ако сме ние со проблемот, како може да го знаеме решението на проблемот?
Друго, терминот ми е грд. Јас досега не сум бил френдозунд, според 'мериканциве, ама сум добил најпросто доста корпи.
Е сега, на фин начин им го спуштаат на момциве, и пак се жалат.

А и не гледам поента во девојка која сакам да ја ебам, да бидеме другари и да ја чекам. Ако сакам другарка, си бирам другарка.
Друго, и она неможе да те има како другар ако знае дека ти ја гледаш во цицки, да се изразам просто. :D
Затоа френдзоунирање не постои во пракса.

Муабетот ми е, да оставиме девојките да се изјаснат, ако сме ние со проблемот, како може да го знаеме решението на проблемот?
.

Не можат да ни го кажат решението на проблемот затоа што они едно сакаат а друго им треба.

btw коментарот ми беше напишан од лично искуство, сум бил и на двете страни, и затоа знам како е.
Порано често се наоѓав во пријателска зона, се додека еден ден не ми скурчи и решив да направам се за да сфатам како иде работата. И тоа беше многу мачно, бавно и долготрајно ама се исплатеше.

Сеедно мене ми е гајле дали ќе го сфатите сериозно мојот коментар или ќе го споредувате со статии од фемина :icon_lol:

Толку ви е тешко коа не му се допаѓате на девојче, па моравте да се утешите со ваков израз?
Значи да се разбереме, корпа и френдзонирање не се иста работа.
Френдзонирањето може да биде во два вида:
  1. Се заљубуваш во другарка и се однесуваш најфино со неа зошто нели ја сакаш. Но тоа резултира со тоа што таа те гледа како рамо за плачење итн итн.... се знае се тука, нема што да образложувам
  2. Се заљубуваш во женска со која се дружите ама не ептен интензивно и преземаш акција ама таа те одбива со изговор дека те гледа како другар.
А корпа си е корпа. И приоѓаш на рандом женска и пробуаш да напраиш нешто, не иде, никому ништо.
Неверојатно е колкаво е егото на човекот.
Ако некој не му возврати на начин на кој што тој сака, одма тој не чини, ваков е, таков е.
Сите поминале низ тоа, и машки и женски.
Некогаш, од мое искуство, подобро е двајца да имаат долговечно пријателство, отколку врска, која и онака и вака ќе се распадне за некое време, па после тоа и пријател да изгубиш. Вака имаш пријател за цел живот.
За мене поголем комплимент е некој да те направи пријател, отколку љубовен партнер, затоа што дечко/девојка може да е секој, а пријателите сепак повнимателно ги бираме.
Не е воопшто тоа муабетот. Женскиве одма се најдоа како под напад изгледа. Никој не рече дека женските се вакви или такви или дека тие се криви или не знам што.

А кон остатокот на постот: better to have loved and lost than never to have loved at all.

Не е воопшто тоа муабетот. Женскиве одма се најдоа како под напад изгледа. Никој не рече дека женските се вакви или такви или дека тие се криви или не знам што.

А кон остатокот на постот: better to have loved and lost than never to have loved at all.

Не реков дека за женските се мисли де. Општо зборев. Егото на човекот е преголемо. Ако некој не му возврати на неговите чувства на ист начин, никогаш не ја гледа објективната ситуација, а тоа е дека не може сите да мислат дека сме супер избор за нив. И тоа е тоа.

А за реченицата. Љубов е пресилен збор и не се дешава толку често. Се силува зборот љубов, се злоупотребува неговото значење. Обично станува збор за симпатишања кои се претвораат во врски и кои самите по себе се тешки грешки. И наместо да се здобие човек со пријател, губи човек од неговиот живот. Има луѓе кои се супер како другари/другарки, но не функционираат исто во врска.

Не реков дека за женските се мисли де. Општо зборев. Егото на човекот е преголемо. Ако некој не му возврати на неговите чувства на ист начин, никогаш не ја гледа објективната ситуација, а тоа е дека не може сите да мислат дека сме супер избор за нив. И тоа е тоа.

А за реченицата. Љубов е пресилен збор и не се дешава толку често. Обично станува збор за симпатишања кои се претвораат во врски и кои самите по себе се тешки грешки. И наместо да се здобие човек со пријател, губи човек од неговиот живот. Има луѓе кои се супер како другари/другарки, но не функционираат исто во врска.
Епа како ќе знаеш дека тој човек што е супер пријател нема да биде и супер партнер ако не пробаш. Мора да се ризкува во животот. Пристапот твој е: Nothing ventured nothing lost, ама така никогаш нема да знаеш што би можело да биде.
А симпатишењето не е лоша работа, тоа е искрата од која може да настане нешто поголемо, т.е. подлабока љубов.

Значи да се разбереме, корпа и френдзонирање не се иста работа.
Френдзонирањето може да биде во два вида:
  1. Се заљубуваш во другарка и се однесуваш најфино со неа зошто нели ја сакаш. Но тоа резултира со тоа што таа те гледа како рамо за плачење итн итн.... се знае се тука, нема што да образложувам
  2. Се заљубуваш во женска со која се дружите ама не ептен интензивно и преземаш акција ама таа те одбива со изговор дека те гледа како другар.
А корпа си е корпа. И приоѓаш на рандом женска и пробуаш да напраиш нешто, не иде, никому ништо.
Корпа и френдзонирање се иста работа.
И двете се даваат кога нејќеш да праиш нишо со другиот.
Само шо кон другарче за да не бидеш дрзок, викаш дека нејќеш да го изгубиш тоа што го имате..

Face it.
Да е момакот boyfriend material, дотогашното пријателство нема Ич да смета.

Корпа е поширок поим. Френдзонирање го вклучува зборот пријател. Дали може да те френдзонира рандом женска? Не може. Таа може да те одбие, т.е. да ти дае корпа.

Епа како ќе знаеш дека тој човек што е супер пријател нема да биде и супер партнер ако не пробаш. Мора да се ризкува во животот. Пристапот твој е: Nothing ventured nothing lost, ама така никогаш нема да знаеш што би можело да биде.
90% е тоа дека нема да успее. Тие 10% се исклучоците, а знам дека јас не сум исклучок. Преферирам да имам значајно пријателство, отколку изгубена и пропадната врска која ќе заврши со огорчување, а така завршуваат најголем дел од врските.
А симпатишењето не е лоша работа, тоа е искрата од која може да настане нешто поголемо, т.е. подлабока љубов.
Пак ќе кажам, тоа е исклучок, а не правило.
Може да прерасне во нешто поголемо, а најчесто не прераснува.

Не сакаш да правиш нишо со другиот али на поинаков план да не речам љубовен. Кога јадиш корпа сигурно не пиеш со другиот/другата кафе бар еднаш неделно, не се допишуваш на моб. фб итнт .

Friend zone ? wtf ?
'' Peer '' te sutnala i sea ti baras nacin za na tvoeto ego da mu recis - Lele brat mi mana friend zone / friendzone ..
Jebala vas Amerika, supci edni ..
Ili ima slucaevi kade devojkata sto ti ja sakas e premnogu kulturna i dobra licnost sto:
1. Ne saka da te povredi i vednas da te sutni, pa ti ja ostava situacijata da bides prijatel so nea.
2. Ne saka da ima nisto so tebe, zosto si go skrsil drugarstvoto so toa sto si se zaljubil vo nea.
3. Nema friendzone, friend zone ne postoi. Ne bidi picka i sooci se so toa.
Bonus: Ti si nejziniot OD SEKOGAS POSAKUVAN gay friend STO NIKOGAS GO NEMALA.
Bonus x2: Ako navistina sakas da ostanes posle se prijatel so nea - togas ti si gay.
Sto nema da vi tekne be samo za da izvlecete nesto pozitivno za vas od situacijata. I posle da se kurcis - Nisto ne napraiv be brat, me friendzonira bla,bla.. A vistinskata pricina e deka ti lupnala korpa, a ti ili si premnogu glup da go sfatis toa ili si premnogu glup sto uste trcas po nea.

P.S. na vas jazik - me friendzonirale i sum friendzoniral - wow ama sum fancy eeeej

Гледам сте почнале со: Не и се допаѓаш на девојката и тоа е тоа... Од друга страна пак, ни викате да се трудиме повеќе и да ве освојуваме. Најверојатно целта на отварачот на темата е како да не влезеш во френдзона во фаза на освојување, бидејќи ако се потрудиш можеш и покрај тоа што првично не и се допаѓаш на некоја тоа да се промена, барем така ми е речено.

Мене еднаш ми се има случено, и кога на некој ќе му се случи тоа еднаш, понатака ќе си внимава и ќе нема да чека долго или пак ќе си биде директен да не ја оплеска. Што се однесува до женските, немам френдзонирано ниедна бидејќи со некоја што ме свиѓа не можам да бидам пријател, подобро за нив што седиме подалеку еден од друг, истото го сакам и за себе со некоја што ми се допаѓа. Еднаш некој рекол: За другарка не ми требаш, имам доста другарки...
Океј ти е постот само за ова болдираното да те надополнам. Во ред ти е и тоа напишано само да знаеш дека постојат девојки што се однесуваат со тебе како со пријател а всушност не сакаат да им бидеш пријател туку повеќе од тоа. Е тука знаат да настанат фрки, бидејќи нормално ние како машки во 90% од случаите ќе се поставиме кон нив исто така како пријатели и после кога ќе дојде време да ти каже или да ти даде знак дека не те гледа како пријател се јавуваат недоразбирањата. Истото важи и за одредени машки секако.
Лично мене највеќе ме нервираат девојки што го тераат муабетот во љубовен правец, односно даваат знаци на заинтересираност и слично и после оп френдзон, или имам дечко или те избегнува и не ти враќа на повици/пораки/чет... Али не може никој да биде совршен, сите луѓе се различни па затоа и не ме чудат воопшто ваквите ситуации, едноставно секој различно си гледа на работите, особено кога е во прашање љубовта.

90% е тоа дека нема да успее. Тие 10% се исклучоците, а знам дека јас не сум исклучок. Преферирам да имам значајно пријателство, отколку изгубена и пропадната врска која ќе заврши со огорчување, а така завршуваат најголем дел од врските.

Пак ќе кажам, тоа е исклучок, а не правило.
Може да прерасне во нешто поголемо, а најчесто не прераснува.
Податоциве од Завод за статистика?
Јас знам полно парови што почнале како пријатели.

Податоциве од Завод за статистика?
Јас знам полно парови што почнале како пријатели.
И јас знам парови, сите знаеме такви парови. Ама тие се исклучоците - не се правило.
Ако споредиш парови што ги знаеш што започнале како пријатели со парови чие пријателство се растурило кога се растурила и врската, ќе видиш дека овие вториве се многу побројни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom