Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Корпа е поширок поим. Френдзонирање го вклучува зборот пријател. Дали може да те френдзонира рандом женска? Не може. Таа може да те одбие, т.е. да ти дае корпа.

Може. Те одбива и ти вели ако сакаш ќе бидеме пријатели.
Се буниш нешто.

Се е тоа игра, за да не паднеш у френдзона треба уште од старт или при прво запознавање да и дадеш до знаење декати се допаѓа, али нека не биде нападно, онака комплимент, поглед и секогаш доза на мистерија. Е сега тешка е таа френд зона ако еднаш паднеш враќанјето назад е тешко ама не и невозможно,

Женска другарка. Идење на кафе со другарки. Шетање со другарки. Слушање по телефон со нив....

Ужасни, ужасни работи кои можат да му се случат на секој човек.
До сега у животов, скроз на скроз, ми успеало да ги одминам и сум прилично задоволен.
За оние кои мислат дека ќе ќарат у животов поише женски од тие кои немаат другарки, кои не се дружат со жени, се заебале грдно.

А френдзонирањето ми претставува најодвратен облик на горноопишаната појава.

Не сум женомрзец и можам да потврдам дека сум имал многу поише успех кај жените од моите другари кои се дружат со нив. А и други вакви примери знам.

Мој совет - избегнувајте да другарувате со жени и ќе имате поголем успех кај истите.

Немој некој погрешно да ме сфати. Не велам да се избегаваат жените (Бог да чува), само избегавајте го нивното другарство.

А сте слушнале за згоден, убав, паметен, богат дечко да биде френдзониран? Не.

Тоа френдзон на времето се викаше корпа, сеа се вика со англицизмот, али истата ствар е, не и се свиѓаш и тоа е тоа.

Абе луѓе кога сакаме да одбиеме некого а да не бидеме многу дрски ја користиме фразата дека сакаме да бидеме пријатели. И ние сме свесни дека не можеш да бидеш пријател со некој кој сака секс со тебе, но да не бидеме груби и скроз на скроз да изгубиме секаква комуникација, тоа е поентата.
А доколку пак ептен си навлезен во зоната на пријател, во смисла се слушате на тел, излегувате на кафе, ти ги кажува проблемите и така натаму тогаш како сакаш од утре да те гледа како потенцијален сексуален партнер???За таа работа сами сте криви. Сами така се поставувате. Дајте некој знак, преземете некоја иницијатива, и никогаш не се поставувајте спрема женско како рамо за плачење.

Ако навистина ви се допаѓа некоја девојка мислам дека треба веднаш да почнеш да и даваш до знаење дека ти се допаѓа, секако со доза на пријателство, но дади и до знаење... поглед, комплимент или од околу да и кажете дека ви се допаѓа... а ако вие од почеток се поставите како најверен пријател / другар таа и така ќе продолжи да ве гледа... освен ако и вие нејзе не и се засвиѓате нели ....

Јас пример ако одбивам некого за да не бидам дрска... или некултурна... или неДругарка ќе му кажам дека сакам само да останеме пријатели за да не го изгубам и на тоа поле на пример. Ако веќе го познавам нели и се дружиме... после тоа незнам дали другарството ќе остане исто во смисла... дека јас ќе знам дека тој ме гледа со други очи..

Во врска со врските после пријателство и јас многу такви познавам, уствари и јас сум една од нив што остварила врска после добро пријателство... што сметам дека и да ја прекинам врската, пријателството би сакала да остане ако е можно да се гледаме како пријатели после она што сме минале... ако не здравје... живот иде даље...

Френдзонирањето е корпа.
Да, она има право да бира исто ко и ти.
Ако тебе ти се пушта некоја што не те привлекува, онда и ти ќе ја "френдзонираш". Тоа е елегантен начин, да се каже не. Да се каже не е основно право на секој.

Најглупо нешто е прифаќање на таа позиција. Пишав по горе.

Сваќам колги. Сваќам бизнис партнери. Сваќам сорабоници. Ама пријатели со спротивниот пол? Што знам јас сакам да си излезам на пиво со другари, сакам да си разговарам со другари, да идам на фудбал со другари. Пријателки можам да ги сметам сопругите, девојките (долги врски) на мој другари ама толку. Си имам муабет со некоја чат пат ама и тогаш се е можно и обично кад тад се врти темата кон секс. Се има случено другарски да се исексаме и ко ништо да не било да си продолжеме ама ова со френдзон ми е смешно. Убаво рекоа погоре девојките тоа е само учтива корпа. Јас не сваќам зошто некој уопште дошол до таму освен ако долго време немал муда да и приијде па со време дур филозофирал она видела корист да го има ко пријател. На крај па сами сме си криви

6714430_700b_v2.jpg

Ако добро прочитав ова е нешто како девојката ти се допаѓа, те привлекува и ти имаш некои чуства кон неа, но истата нема никакви чуства кон тебе, ти дава до знаење дека не е заинтересирана за тебе, но имате заеднички теми на интерес и се дружите заради тоа.
Вака да бидам искрен можам само на фејсбук да си стегаме лајкови :D , ако излегувам со неа повремено прашање на време ќе биде кога одново ќе почнам да и изјавувам љубов.
Ова повеќе мене ми личи на чекање на втора шанса од страна на двајцата. Типов е патетичен кога веќе се обидел и го одбила девојката и демне момент на слабост да ја зграби, додека на девојката пак и годи помислата дека во секое време има некој до неа кој ја сака, ако се случи некој љубовен пех и не најде друшка подолго време.
Се согласувам со вакво нешто кога имало некои обострани чуства, но излегло нешто наопаку на првите состаноци и се остава простор да се запознаете подобро без тензијата дека мора да се успее.

Ова нели е контрадикторно во однос на она што го барате „фино да ви се испонашаат при откачување?“. Еве ви фино, е сега и ова не чини.
Ах мажи мажи....

френдзонирање? Откачување без да те навреди е вистинскиот израз.

Vidi vidi fenzii termini nasekade jeste da jazikot treba da evoluira ama ne znaci toa deka treba da bide onaka napumpano kako sto e(duri ke pukne).

Mislam deka pogresno e nie maskite da velime ' abe brat ona veke me stavila vo f-zone' a ustvari stanuva zbor za korpa pardon kontejner!!!!

Zosto mislam taka??

Pa ne moze jas da za kratok rok bidam staven vo f-zone bidejki tokmu toj kratok rok the game is ON sto znaci nema vreme nitu jas nitu ona da se sprijatelime zatoa si ja probuvam srekata ako biva super, ako ne ideme dalje no jas sum dobil korpa I tocka.

Sega okolu f-zone mislam deka rabotite se jasni t.e treba period samo za primer mesec dena I dokolku togas ne se prezeme inicijativa znaci deka maskoto veke po default e vo f-zone potocno I dvajcata se a pricinata e jasna-maskoto nemalo ili hrabrost ili samodoverba taka da veke e vo taa zona, zato ako nekete toa da vi se sluci ne cekajte oti taka I vie predizvikuvate dilema kaj momiceto a utredenta koga ke bide vo tugi pregratki...uff kasno ce biti kasnijeeee.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom