Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако добро разбрав би имало 4 трки од по пример 10-12 круга и на тие трки би стартале по обратен редослед од местото во шампионатите?
А за недела резултатот од квалификациите ке се важи.
Е сеа ова просек најдобро време или вкупно ке се брои ? Конфузно малце како да не е целосно допишано
1567153047686.png
1567153064863.png

Ова функционира само во теорија.. во пракса како тоа ке решаваат кое од 4те ке се брои? Ке има проблеми пример некој возач остварил добар резултат во 2то, и ке вика зашто тоа не го броите, како ке се обезбеди да нема пристрасност во одлучувањето (што веќе е доста контраверзна тема) А за вториот твит се пропаѓа у вода со тоа што колку пати само Ветел, Луис и Макс стартуваа од позади па изборија подиуми. Сеа можда со промена на правилата ке се сменат некои ствари ама пак .. не ми се свиѓа. Не го сметај ова за напад на тебе да не се разбереме погрешно, ја коментираме идеата.

Крај на првиот тренинг

1 Фетел
2 Леклерк
3 Верстапен
4 Албон
5 Ботас
6 Хамилстон
7 Строл
8 Рикиардо
9 Перез
10 Саинз

Претпоставка, овај викенд како и сите останати. Ферари први во прв тренинг, пак први утре пред квалификации и во недела Мерцедес ќе победат.

Јас баш оваа нема да можам да ја гледам..

Јас баш оваа нема да можам да ја гледам..
Ке ти прераскажеме после не е проблем хахаха
Иначе има 40% шанса за дожд за време на трката, леле ако заврне ке бидне партали :)

Супер што Окон си најде екипа. Само криво ќе ми биде ако Хулкенберг остане без ангажман. Човекот е преискусен веќе ама едноставно немаше среќа да добие некогаш понуда од конкурентна екипа. Се надевам ќе вози барем за Хаас догодина.

Уште иам барем трунка надеж дека можеби ќе го видам бар на една сезона во топ3 тим ( по можност Ферари )

Абе ако сакаат некоја јака промена нека упростат. Квалификации само за првата трка нека има, за наредните натака, редоследот завршен од последната трка ама обратно скроз. Пример Луис ако завршил прв, на наредната трка стартува од опашката, пред него стартува тој што бил втор па тој што бил трет итн. Последниот сега ќе стартува прв. Да упростиме не за друго :) Чудно би било ама ќе има многу тркање.

Eve Ross Brawn sho vika za situacijava.
- Regulaciite za 2021 ke bidat oficijalno objaveni vo oktomvri
- Vo 2020 mozno e da se eksperimentira na nekolku vikendi so formatot na kvalifikaciite i trkata
- Nema novi timovi do 2022 iako ima zainteresirani

Неконкурентни тимови и не му требаат на спортов, само метеж праат, кога ќе ми текне на тие Катерхам, Марусиа, ХРТ, ни еден поен не освоија.

Хамилтон ја закачи формулата сега на третиов тренинг. Може нема да може да направи многу на квалификацииве, ама вчера беа далеку по конзистентни од Ферарињата.

Претпоставка Ферари ќе се опуштат и Хамилтон сигурно ќе заврши на подиум.

1567248437915.png

Кубица во аут, втор болид со Мерцедес мотор прочадува викендов, вчера исто со Перез, новата спецификација откажа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom