Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Мислам дека на еден пренос коментаторот кажа дека МТВ ги има откупено правата за следните неколку сезони. Така да би требало да има, само изгледа е рано за реклами и најави.

МТВ би требало да ги има правата за Ф1 и за оваа сезона...

ПРВИ ФОТОГРАФИИ ОД 2017 БОЛИДОТ НА МЕКЛАРЕН - MCL32

Веднаш по Ферари и тимот на Мекларен ни го презентираше нивниот нов болид со кој ќе се натпреваруваат во 2017 Ф1 сезоната. По отпуштањето на Рон Денис, беше отфрлено и традиционалното означување на нивните шасии, па, одлучено е болидот да има ново име - MCL32. Друга позначајна промена е враќање на нивната историска боја од 60-тите години. Гласините дека Мекларен MCL32 ќе биде обоен во портокалово, се покажаа како точни, но, сепак таа е во комбинација со црни тонови.

П.С. На повеќето фанови присутни на youtube каналот на Мекларен шемата на бои ги потсеќаше на Марусија...

МТВ ги има уште оваа сезона правата. За следните 3(обично така идат мислам), може ќе добиеме информација оваа сезона.

Интересно изгледаат во кривини болидиве. Хмм, како и да е најважно да се врати тркањето и борбата за 1ва позција :)
image16x9.img.2048.medium.jpg

f1-ferrari-sf70h-launch-2017-kimi-raikkonen-ferrari-sf70h.jpg

Полош дизајн не сум видел. Катастрофа се болидиве од секој поглед. Ама ај веројатно ќе бидат побрзи па ќе уживаме малку повеќе.

На мене па повеќе ми се свиѓа овој дизајн од колку 2009-2014. Барем се широки. Шарк Фин дизајнот позади и носот само не ми се свиѓа. Кај Мерцедес нема, али изјавија ќе тестирале и они со Шарк Фин во Барселона.
А од Ферари имаат радикален пристап, па ќе видиме.
Мекларен too much orange или не?

мекларенов е лудница, поготово предниот спојлер, и во глобала новиве болиди се тоа што и фалеше на ф1

Ме потсеќа на Arrows Orange F1 и Верстапен, Педро де ла Роса и Хајнц Карл Френцен од пред 15 гоини :D
Хајнц Харолд Френцен.* Мојот омилен возач од тоа време.

Хајнц Харолд Френцен.* Мојот омилен возач од тоа време.

Сум му го заборавил целосното име, одамна беше. И мене ми беше омилен non-Ferari возач заедно со Јарно Трули :D

ПРВИ ФОТОГРАФИИ ОД 2017 БОЛИДОТ НА ВИЛИЈАМС - FW40

Рано изутрина од тимот на Вилијамс и официјално го презентираа нивниот 2017 болид, FW40, придвижуван од Мерцедес ПЕ. Именуван за одбележување на 40-годишнината на тимот, болидот беше откриен два дена пред почетокот на првата тест сесија во Барселона. Минатата недела, тимот ни презентираше компјутерско видео, а промените се очигледни по само една недела на развој. На фотографиите се забележуваат промени, вклучувајќи поагресивен изглед на перката над ПЕ, сличен на дизајнот од страна на Заубер, Рено, Форс Индија и Мекларен. Исто така, има промена и во обликувањето на страничните делови, а сето ова ни покажува дека оваа сезона болидите може да се развиваат со забрзано темпо и може да се променат од трка до трка.

Не дека резултатите од тест сесиите се некој репер ама сепак Ботас со МЕКИ 0.3 сек. предност пред Ветел со МЕДИУМ

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ме потсеќа на Arrows Orange F1 и Верстапен, Педро де ла Роса и Хајнц Карл Френцен од пред 15 гоини :D

Дефинитивно најубава формула на сите времиња...

7419f8fdd1e127424ac58c75c7c8c762.jpg

годинава сум за Мекларен нема што :X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom