Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Црвениот коњ се врати онаму каде што му е местото:vozbud:. Ова е сезона на Фарари.
Одличен почеток на сезоната со еден-два победа. Само да продолжиме во ист стил. Алонсо со победа дебитираше во Ферари, Фелипе се врати во стил после повредата.
Хамилтон успеа да се протне до третото место пред се поради пехот на Фетел, но тоа е Ф1. Розберг се посрамоти со тоа што не успеа да го помине германецот кој имаше механички проблеми и едвај успеа да стигне до целта.

Како и да е ми се допаѓа новиот систем на бодување. Сега веќе нема тактизирање. Не е мала разликата меѓу победникот и второ или трето пласираниот. Сепак поради новите правила мислам дека почетокот на трката ќе биде монотон додека вистинските возбудувања ќе се случуваат пред крајот. Всушност тоа го кажа и Алонсо кој рече дека на почетокот мора се внимава на гумите и горивото.

Напочеток направи грешка Маса која го чинеше првото место, но рака на срце Алонсо одлично ги извози трите круга од завземањето на првата позиција и направи солидна предност од неговиот тимски колега. Ова ќе биде дополнителна мотивација за Шумахер да влета во форма и да гледаме интересна сезона. Алонсо испофали се на пресицата ,од прв до последен во тимот на Ферари. Претпоследен пат one-two победа на Ферари во 2008 година на големата награда на Франција, доста чекале и ова е вистинскиот момент да најават одлична сезона за нив. Ќе биде доста интересно.

Пак овие од алфа даваат реклами во меѓувреме тимско радио со фетел ...и овај вика ете разбравме што е проблемот ...к*р разбравме ни да каже што кажале немора да преведува во целост...бетер од миленко барем англиски разбираше тој...

А што ломотеше на почетокот коментаторов дека ќе имало многу пит стопови да мењаат гуми? Сега засега 1 имаат повеќето и некој по 2...

реклами даваа?????????? :pos2:

инаку вчера колку шо видов на алфа оти хрватите даваа квалификации покасно коментаторот ми остави добар впачаток (устата пена му фаќа од зборење) а денес не видов како коментира од технички аспект затоа не знам каков е ама од миленко е светлосни години понапред (барем не кашла или не си го секни носот за време на трката) :pos2:

Пак овие од алфа даваат реклами во меѓувреме тимско радио со фетел ...и овај вика ете разбравме што е проблемот ...к*р разбравме ни да каже што кажале немора да преведува во целост...бетер од миленко барем англиски разбираше тој...

А што ломотеше на почетокот коментаторов дека ќе имало многу пит стопови да мењаат гуми? Сега засега 1 имаат повеќето и некој по 2...

Многу ми е чудна позицијава оваа сезона... одсекогаш додека беше Шуми во Ферари сум навивал само за него ... и сега се врати на трките но не во Ферари... некако последниве години фан му бев на Маса така да ... и сега ќе го гледам повеќе Маса и не би сакал Шуми да победи ... незнам но не го очекував овој камбек посебно не во друг тим:toe:

и јас така мислам

не би сакал Шуми да победи нормално

колку ме усреќија Ферари 1 2 победа
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

стварно штета за Фетел (среќа имаше овај исончаниот и се качи на пиедесталот)

Почеток како што заслужува Црвениот Барон со 1-2 победа.Тактички добро извозена трка, се чекаше шансата за атак на првите две позиции и се искористи.Само така да продолжиме и верувам дека пак ќе го завземеме тронот на врвот во Формула 1.Алонсо одлично го вози Ферарито иако секогаш има место и време за напредок,а Маса се врати на најдобар можен начин после повредата.

Боби[Мкд];3394710 напиша:
Јебем ти ферарито, едвај чекам германска химна кога ќе се пее.

Шпанската и жабарската.:zid:

:pos2:

треба ние од Ферари да се навикниме на шпанската химна така ми се чини дека ке биди од сега (доста беше од германската да смениме малку)

Од трката, како прва трка со новите правила и од новата сезона сум задоволен. Од резултатите кои се остварија сум презадоволен! Интересно е, што во оваа трка, за разлика од другите сезони, кога најголемите возбудување се случуваа во боксовите, и немаше многу преминувања, туку победникот се реши со преминувања, а не во боксот. Останува прашањето дали доколку Ред Булот немаше проблеми, Ферари ќе успееше да го стигне...ама тоа никогаш нема да дознаеме...како и да е, имаше многу повеќе преминувања и возбуди на оваа трка отколку во минатата цела сезона.
Уште вчера имав некое чувство дека Алонсо ќе победи на оваа трка, не знам зошто, веројатно затоа што ми се допадна како изгледаше на квалификациите и како ги извоза првите кругови во Ферари. Значи, ова е одличен почеток за него во новата екипа. Се надевам дека ќе продолжи така.
Фелипе Маса...одличен кам-бек по долгата пауза, од сега па натаму до крајот на сезоната би требало да биде се подобар и подобар (се надевам дека конечно тој ќе стигне до титула, ја заслужува)
Ферари...во 2009, во цела сезона оствариле 70 бода, во 2010 по една трка имаат 43...мириса на убаво, мириса на титула. Фактот што во ФЕрари сега возат ФЕлипе Маса и ФЕрнандо Алонсо, значи еден бразилец и еден шпанец, а го нема ладниот финец повеќе, укажува на тоа дека ќе се вози со многу емоции, се ќе се прави со емоции, и со тоа успехот би требало да биде поблизок. Изгледа дека слогот ФЕ ќе биде често споменуван оваа сезона:vozbud:
Себастијан Фетел...одличен млад возач, ако не стане шампион во својата кариера ќе биде најголемата штета во историјата. За да се случи тоа, ќе мора да се префрли во некоја од првите екипи. Се покажа и денес, дека тој е прејак за тимот на Ред Бул, чии што машини не можат да му овозможат на возач кој вози феноменално 35 круга на една трка, истата да ја заврши со победа.
Мекларен се добри, ама ќе треба уште многу да поработат за да бидат конкурентни.
Мерцедес, исто така ќе мора многу да работат, за да дојдат во можност да се борат за пласман меѓу првите 5.
Форс Индија, со малку повеќе среќа во иднина, веројатно ќе бидат без конкуренција на 5 место, а можат и да создаваат проблеми на Мерцедес и на Ред Бул...што се однесува до останатите екипи, ќе си се борат меѓу себе, тие дуели веројатно ќе бидат многу почести отколку на првите екипи, ама нема да бидат така интересни.
Што се однесува до коментаторот, гледам некои имаат забелешки...мислам дека е многу подобар од Миленко, со оглед на тоа што си зборува цело време за трката и за работи поврзани со Формула 1, а не за тоа кој со кого спие, па на кои се трки бил присутен и слични глупости. Единствена замерка за овој е можеби тоа што ги греши премногу возачите, ама затоа го оправдувам со оглед на тоа што има многу нови возачи и екипи, па со тек на време веројатно и ќе научи кој е кој. За дебитант е одличен.:smir:

Ова е 14та сезона во Формула 1 која ја гледам до сега. ...

Знам, за тебе пишуваше во весник дека од 3 години си гледала формула.

Ок девојко доста се преценуваш и фалиш на сите теми.
Досадна си за читање.

Знам, за тебе пишуваше во весник дека од 3 години си гледала формула.

Ок девојко доста се преценуваш и фалиш на сите теми.
Досадна си за читање.

Формула 1 гледам откако знам за себе, тоа е срамота да го кажам? Или е фалење тоа што се посветив на тој спорт?

Ако не сакаш да ме читаш, тогаш што ме цитираш?

Формула 1 гледам откако знам за себе, тоа е срамота да го кажам? Или е фалење тоа што се посветив на тој спорт?

Ако не сакаш да ме читаш, тогаш што ме цитираш?
Не се запраша дали тоа воопшто не интересира колку тоа ти долго пратиш формула? :tap:

Од трката, како прва трка со новите правила и од новата сезона сум задоволен. Од резултатите кои се остварија сум презадоволен! Интересно е, што во оваа трка, за разлика од другите сезони, кога најголемите возбудување се случуваа во боксовите, и немаше многу преминувања, туку победникот се реши со преминувања, а не во боксот. Останува прашањето дали доколку Ред Булот немаше проблеми, Ферари ќе успееше да го стигне...ама тоа никогаш нема да дознаеме...како и да е, имаше многу повеќе преминувања и возбуди на оваа трка отколку во минатата цела сезона.
Уште вчера имав некое чувство дека Алонсо ќе победи на оваа трка, не знам зошто, веројатно затоа што ми се допадна како изгледаше на квалификациите и како ги извоза првите кругови во Ферари. Значи, ова е одличен почеток за него во новата екипа. Се надевам дека ќе продолжи така.
Фелипе Маса...одличен кам-бек по долгата пауза, од сега па натаму до крајот на сезоната би требало да биде се подобар и подобар (се надевам дека конечно тој ќе стигне до титула, ја заслужува)
Ферари...во 2009, во цела сезона оствариле 70 бода, во 2010 по една трка имаат 43...мириса на убаво, мириса на титула. Фактот што во ФЕрари сега возат ФЕлипе Маса и ФЕрнандо Алонсо, значи еден бразилец и еден шпанец, а го нема ладниот финец повеќе, укажува на тоа дека ќе се вози со многу емоции, се ќе се прави со емоции, и со тоа успехот би требало да биде поблизок. Изгледа дека слогот ФЕ ќе биде често споменуван оваа сезона:vozbud:
Себастијан Фетел...одличен млад возач, ако не стане шампион во својата кариера ќе биде најголемата штета во историјата. За да се случи тоа, ќе мора да се префрли во некоја од првите екипи. Се покажа и денес, дека тој е прејак за тимот на Ред Бул, чии што машини не можат да му овозможат на возач кој вози феноменално 35 круга на една трка, истата да ја заврши со победа.
Мекларен се добри, ама ќе треба уште многу да поработат за да бидат конкурентни.
Мерцедес, исто така ќе мора многу да работат, за да дојдат во можност да се борат за пласман меѓу првите 5.
Форс Индија, со малку повеќе среќа во иднина, веројатно ќе бидат без конкуренција на 5 место, а можат и да создаваат проблеми на Мерцедес и на Ред Бул...што се однесува до останатите екипи, ќе си се борат меѓу себе, тие дуели веројатно ќе бидат многу почести отколку на првите екипи, ама нема да бидат така интересни.
Што се однесува до коментаторот, гледам некои имаат забелешки...мислам дека е многу подобар од Миленко, со оглед на тоа што си зборува цело време за трката и за работи поврзани со Формула 1, а не за тоа кој со кого спие, па на кои се трки бил присутен и слични глупости. Единствена замерка за овој е можеби тоа што ги греши премногу возачите, ама затоа го оправдувам со оглед на тоа што има многу нови возачи и екипи, па со тек на време веројатно и ќе научи кој е кој. За дебитант е одличен.:smir:

:pos:

затоа да си оди во Ферари најдобро ке биди

е тогаш ке биди Fast and Furious море 2 Fast 2 Furious

Уф, уф ова ќе биде сезона на Ферари. :smir:
Него, како оди бодувањето оваа сезона, знае некој да објасни? :toe:

Уф, уф ова ќе биде сезона на Ферари. :smir:
Него, како оди бодувањето оваа сезона, знае некој да објасни? :toe:

Tабелата
01 Fernando Alonso 25
02 Felipe Massa 18
03 Lewis Hamilton 15
04 Sebastian Vettel 12
05 Nico Rosberg 10
06 Michael Schumacher 8
07 Jenson Button 6
08 Mark Webber 4
09 Vitantonio Liuzzi 2
10 Rubens Barrichello 1
:salut:

Огромно браво за Ферари конечно шампионски возач...

Браво за Ферари а највеќе за Алонско кој го помина на почетокот Маса,а потоа и Фетел кој изгледа имаше мал проблем со болидот:toe:,ке биде интересна конкуренција иако мислам дека ферари на крај ке бидат најдобри.Итаљанската химна е дефитивно најдобра,уживам коа ја слушам ФОРЦА ФЕРАРИ:vozbud:

шо се деси со Фетел???? не може толку лесно да го поминат 3 болиди :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom