Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
ја коа ќе ми здосади оваа со Вардар исто ќе почнам 6 англиска лига :) .
Сега ме повикаа да ја водам австралија на квалификации за олимписки игри. Ваљда ќе ми се крене репутацијата со тоа и овие од ффм нема да ми се смеат коа ќе побарам да бидам селектор :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Завчера купив еден стопер Изет Курназ, највише ради презимево го купив, ќе ви поставам принтскрин попосле.
Ах ти што имаш барано на срчот:pos::pos:
Инаку еве што ги снајде Реал :D финале Копа Дел Реј

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ах ти што имаш барано на срчот:pos::pos:
Инаку еве што ги снајде Реал :D финале Копа Дел Реј
Добар е холанѓанецов Лук де Јонг ? Брзо се развива ?
Со Ајакс сум 2012, типов важи као за еден од најдобрите напаѓачи во холандската лига, а нема некои си којзнае колку добри атрибути, па се мислам дали да ризикувам со него...

П.С. Стај и скрин од него ако не те мрзи. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Хах,и јас наскоро ке почнам нов сејв во 5-6та англиска лига.Досадно е кога само победуваш,15 утакмици без пораз и нерешено сите победи,ама никако да им се одлепам на Тотенхем.Сите дербија против големите клубови ги добив(сити 2пати :нинџ:),кога ми се повредија Руни на 5 и Евра на 2 месеци мислев дека нема да успеам.Уствари многу подобар скор напрајвме без нив :ROFLMAO:Овен и Хернандез,страшна комбинација,секоја утакмицата по еден гол и двајцата.Велбек и Берба замена,но секогаш ги ставам во второ и секогаш по еден гол од нив :DНезнам зашто можеби се зафркав можеби не но го купив Кавани(48м),на дебито имаше 7.8 оцена,игра многу не себично стварно многу добар играч.но преголема конкуренција имам во нападот незнам кој да го ставам,па кога ке ми се врати Руни ке биде драми...:ROFLMAO:
Незнам више што да му кажам на Нани за да не себичи,дури му наместив креатив фридом скоро да нема повеке пасови да дава на напагачите но тој повтроно,за разлика Валенсија е доста подобар од него,моментално ЛАВ>Нани.Лав 6 гола 16 асистенции,Нани 10 асистенции за голови незнам треба да проверам.Во одбрана стално ротирам,лев бек(Евра и Фабио,но фабио поради повредата на Евра долго време првотимец),стопери(Видиќ,Рио/Џонс и Еванс во куповите),десен бек(крис и рафаел се јадат:D).И Де Геа колку пати ми ги спаси гзот :cuc:,да и Клеверли 3 месеци аут :(

Да гледаш како Овен постигнува гол против Ливерпул за победа,прајслес:D

Ова се најчестите стартери
-------------------Де Геа----------------
Рафаел-------Рио-------Видиќ-------Фабио
ЛАВ--------Флеч-----------Андерсон------Нани
------------Чичарито--------Овен-------------
замени:Линдегард,Јанг,Берба/Велбек,Џонс/Крис,Керик/Парк

Значи нема подобро нешто од гол во првите 10 мин,сите големи утакмици без разлика дали играм на домашен или гостински терен,почнувам напагачки додека не постигнеме гол и потоа на контри.Арсенал,Сити,Челзи,Ливерпул сите така ги добив,со +2:D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
fm 2012-01-06 10-23-51-61.jpg

Fuck yeah! :vozbud:
А сега ме назначија и за селектор на Хрватска, следна утакмица против Македонија :pos:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Незнам више што да му кажам на Нани за да не себичи,дури му наместив креатив фридом скоро да нема повеке пасови да дава на напагачите но тој повтроно,за разлика Валенсија е доста подобар од него,моментално ЛАВ>Нани.Лав 6 гола 16 асистенции,Нани 10 асистенции за голови незнам треба да проверам.Во одбрана стално ротирам,лев бек(Евра и Фабио,но фабио поради повредата на Евра долго време првотимец),стопери(Видиќ,Рио/Џонс и Еванс во куповите),десен бек(крис и рафаел се јадат:D).И Де Геа колку пати ми ги спаси гзот :cuc:,да и Клеверли 3 месеци аут :(
На Нани пробај со посебен тренинг нешто беше како попрво да дава пас отколку да шутира,или да користи повеќе Simple pass .

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Добар е холанѓанецов Лук де Јонг ? Брзо се развива ?
Со Ајакс сум 2012, типов важи као за еден од најдобрите напаѓачи во холандската лига, а нема некои си којзнае колку добри атрибути, па се мислам дали да ризикувам со него...

П.С. Стај и скрин од него ако не те мрзи. :)
Игра солидно и со нога и со глава. Мене ми беше резерва пошто на почетокот ми се повреди и беше до Јануари отсутен, па во вториот дел од сезоната ми се покажа како вистинско засилување. Ја го начекав на истек на договорот и за безпари го доведов и многу сум задоволен од него иако претежно го играв како АМЦ, ама кога го играв сам како шпиц беше одличен. Исто млад играч жеден за голови ти е Paco Alcacer од Валенсија. 18 години има, ама има голем потенцијал.
Еве ти скрин од Де Јонг

Еве и од Алкасер

Ако можеш вториов за ефтини пари да го лапниш, нема да зажалиш.

Член од
25 декември 2008
Мислења
191
Поени од реакции
18
Ај ако може некој да ми прати линк по пп од најновиот упдејт.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Игра солидно и со нога и со глава. Мене ми беше резерва пошто на почетокот ми се повреди и беше до Јануари отсутен, па во вториот дел од сезоната ми се покажа како вистинско засилување. Ја го начекав на истек на договорот и за безпари го доведов и многу сум задоволен од него иако претежно го играв како АМЦ, ама кога го играв сам како шпиц беше одличен. Исто млад играч жеден за голови ти е Paco Alcacer од Валенсија. 18 години има, ама има голем потенцијал.
Еве ти скрин од Де Јонг

Еве и од Алкасер

Ако можеш вториов за ефтини пари да го лапниш, нема да зажалиш.
Алакасер не вреди според мене, испод 10М нема шанси да го земеш, а има многу подобри млади напаѓачи од него кои што се поефтини(Kadlec, Niang, Sanogo)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Алакасер не вреди според мене, испод 10М нема шанси да го земеш, а има многу подобри млади напаѓачи од него кои што се поефтини(Kadlec, Niang, Sanogo)
Ви го препорачувам и Juanmi од Малага.

В

Вори

Гостин
Класика од игра.Најјака,нема што.Туку година и пол немам играно,зошто заразна е превише играва,али ај реков ќе ја инсталирам сега и ќе играм во слободно време.
Иначе овој менаџер го играм од 2003 година,претходно цепав Чемпионшип менаџер 2001 :)

Туку има неко цаки и финтици 2012-кава?Некои нови опции,интересни ствари,добри играчи и тако даље?

Kajgana Shop

На врв Bottom