Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
За 12та само ако имаш оригинал можеш да направиш иначе јок :)
А некој што има оригинал да направи и после да го ставам јас фајлот како со македонска лига може така ?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
А некој што има оригинал да направи и после да го ставам јас фајлот како со македонска лига може така ?
Да така може ама мислам дека има више Југословенска лига за превземање пребарај низ нет ќе ја најдеш гарант

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
ништо така ке треба одново да почнам фала иначе .. ти оригинал имаш или .. гледав некои видеа сега преку хамачи демек можело да се игра во мрежа .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе да имаше два неврона во главата, барем колку Балотели, уште сеа ќе беше прв тим на Манчестер ама кога е глупо идиотче само на менаџер ќе го гледаме како разара :)
Тука си во право,се повеќе и повеќе има котлиња како Балотели,а можат да станат богови на фудбалот,но што е тука е.

П.С Втора сезона ми е со Интер,10 коло,а веќе им бегам на Јувентус и Милан по 8 бода,не е интересно :(
Инаку Милан го избркаа Алегри,го назначија Тасоти за тренер,кој моментално е катастрофа.
Јуве се опраија малку,ама ги дупат повредите,додека Наполи се засили добро,но тапа тактиката си го прави своето,на сред Неапол ги утепав ладно со 4-1 :D
Морати после првата одлична сезона со освоени првенство и куп ми даде верувале или не 70 милиони евра за засилувања :pipi:
Ги земав Вијналдум од ПСВ,Бокети од Рубин,голманот на Менхенбалбах Ван Стеген,Гуарин и Поли ги откупив,а го земав и Велосо од Џенова,која падна во втора лига :pos:
Земав и неколку младинци,hot prospect играчи и ги прекомандував во младинскиот тим одма каде се развиваат како будали.

Toa e тоа горе долу на почеток на вторава сезона,мрза ми е скриншотови да правам искрено.

П.П.С првата сезона,во зимскиот преоден рок ги земав Дани од Зенит и Ајев од Марсеј,а пред тоа кога го преземав Интер ги земав Рафаел Толои и Габриел Араујо.
За овој првиов нема да погрешите ако го земете.

И губрето од Интер го продадов,Станковиќ на ПСЖ за 12 милиони,Ранокија на Севиља за 16 милиони и Пацини во Зенит за 15 милиони...а и да Нагамото на Шалке за 7 милиони :pos:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Serie A (Overview_ Stages).png

Вадење газ во последно коло . Милан дома вади нерешено со Катанија 1-1 ( НОСОЊАТА грд у 89 пенал реализира , незнам само зашто не ме чуди тоа ) а ја ги тепав во гости Џенова 0-2 . Премногу некако ми дое како у реалноста :cool::cool:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Трансфери до сега
за напад: quinteiro (2-3 милиончиња), sanogo(втора сезона е слободен ама досега 100% ти го зеле :)), fiero(максимум 5 мислам дека е овој ама можеш и на рати да го земеш), paloschi (не е јак колку на претходните ама сепак е солиден и за 4 милиони е твој). Средина: verratti (пак е ѕвер на играва), cairney (евтино решение), Gibson (од манчестер слушам дека добар бил), или пак види некој да не се има скарано со клубот па земиму го за евтини пари :) за лев бек барај некој реген во данска, норвешка, или барај некој во поголемиве екипи што не игра често и земи го

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ауу, веќе вакви грешки не, никако :)) Сеа ќе ти каже Pravnice чија школа е багабонтов :D
Чива школа е , стар лисец школа. и не ми е и не ми е јасно како Морисон и Погба не ги задржавте...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Чива школа е , стар лисец школа. и не ми е и не ми е јасно како Морисон и Погба не ги задржавте...
Избркан е Морисон, има проблеми со карактерот, се дружи со локални криминалци :) Ни во Вест Хем не игра, не дошол 3 пати на тренинг, го нашле во некој паб со дрога, нема спас за него, затоа реков барем колку Балотели да имаше два неврона, толку. А за Погба не се знае, зависи што ќе одбере, дали пари или да биде Сколс no. 2 :D
--- надополнето: 9 мај 2012 во 01:00 ---
за напад: quinteiro (2-3 милиончиња), sanogo(втора сезона е слободен ама досега 100% ти го зеле :)), fiero(максимум 5 мислам дека е овој ама можеш и на рати да го земеш), paloschi (не е јак колку на претходните ама сепак е солиден и за 4 милиони е твој). Средина: verratti (пак е ѕвер на играва), cairney (евтино решение), Gibson (од манчестер слушам дека добар бил), или пак види некој да не се има скарано со клубот па земиму го за евтини пари :) за лев бек барај некој реген во данска, норвешка, или барај некој во поголемиве екипи што не игра често и земи го
Нема шанси со Лидс да земеш играч од Манчестер. Преголемо ривалство имаат овие два клуба. Најдобро да почека да го продадат негде Гибсон (затоа што играме без јануарски трансфери) па да проба да го земе од другата екипа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Втора сезона со Јувентус . купот на почеток го земав против Палермо ги тепав 2-0 Вучко и Елиа . Некои од трансфертите што мислам дека се добри за 2 сезона .
Juventus (Transfers_ History).png

и групата од Лига Шампиони не верувам дека ќе поминам али ае со господ напред.

European Champions Cup (Overview_ Stages).png

П.с. за крај едно изненадување на кој зема Европоско Првенство во Полска и Украина . Балканско Дерби :cool::cool:

European Football Championship (Overview_ Stages).png

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај ви дужев доказ за титулата во Шпанија.

Ја освоив Примера, 3 кола пред крај али во следните утакмици имав порази и ете ми стигнаа на 1 бод Р. Мадрид и Барселона. Интересна сезона и стварно не очекував ова да се деси. Барса и Реал имаа ептен подобар напад и подобра одбрана а јас со тесни победи, сепак стигнав до крајот како шампион.

Во финалето на Купот, бев прегазен. Буквално прегазен. Заслужено Реал си ја освоија титулата, зашто мојот пат кон финалето беше прелесен а Реал ги победи сите други силни екипи.

И во ЛШ се изненадив дека стигнав до полуфинале! Во група со Ливерпул, Баерн М. и Твенте - завршив прв пред Ливерпул и во осминафинале ги поминав Милан (имав принтскрин и од тоа како ги победувам 3-0 дома) Потоа во четвртфинале се сретнав со Тотенхем, кои едвај ги поминав, со вкупен резултат 3-3, но сите голови паднаа на гостувањето во Лондон па така да продолжив во полуфинале каде што Олимпик Марсеј (кои иначе освоија ЛШ 2 сезони пред тоа) тесно ме порази и играше финале со Барса.

Следнава сезона почнувам со мешан тим од искуство и млади играчи. Ги земав Чави и Хурадо како слободни играчи а другите...па не ги знаете баш. :D

(ова ми е сред лето и малце ми се измешани со младинците, за да ми покријат позиции но ок, горе-доле тој ми е тимот)

Сеа коа освоив Примера, следен чекор ми е ЛШ и Куп на Шпанија. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ви кажав дека играм со Евертон и дека има финансиски проблеми, почнав да работам со добивки и да остварувам профит, ок тоа, но моментално сум во фаза на board takeover и ова трае веќе едно добри два месеца. Колку обично трае? Ми лупнаа ембарго а иде веќе зимски трансфер период ми треба лев бек подитно. Цело време ми викаат please have patience...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ви кажав дека играм со Евертон и дека има финансиски проблеми, почнав да работам со добивки и да остварувам профит, ок тоа, но моментално сум во фаза на board takeover и ова трае веќе едно добри два месеца. Колку обично трае? Ми лупнаа ембарго а иде веќе зимски трансфер период ми треба лев бек подитно. Цело време ми викаат please have patience...
Додека не те преземе новиот газда. Може за месец дена, може 3-4 месеца, зависи.

Почнав нова игра со Марибор, само сега во Југословенска лига.

Рутински изборен пласман во ЛШ, иако има реванш.

Haters gonna hate. Величе:icon_lol:

Q

qazwsxedc

Гостин
ај некој по ПП да ми прати добри тренинзи.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom