Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.461

Му се има на некој случено ова ? Колку време играм, прв пата вака ми прави.. А што убав сејв си имав со Чарлтон. :(

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.083
Поени од реакции
1.643

Му се има на некој случено ова ? Колку време играм, прв пата вака ми прави.. А што убав сејв си имав со Чарлтон. :(
Многу често ми се случуваше мене, се додека не сменив цел фејспак/логоа/скинови и остали тракатанци.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
После 3 години пауза седнувам да играм Менаџер и што да глеам, играва изменета до даска. ајде некои стартни совети.
Колку 3-4 спремни тактики се битни, т.е дали да ги спремам сите или да си имам една-две коишто константно ке ги играм па после на сред утакмица си ги разместувам во зависност од резултат.
Втора работа...како до кеш, во Ливерпул иам трансфер од неколку милиончета само и тоа со продажба.
Колку се битни прес конференциите, т.е дали да му го остаам тоагајле на асистентот.

Изиграв 3-4 утакмици и изгубив на сите....каде може да утињам, јас мислам тренизите и тактиките се проблем. Каде можам да најдам готови тактики и тренинзи да ги стаам едноставно во мој тим?

А да, дајте и некои предлози за младунци, додека да научам се шо како е. Исто така и кои играчи се зверови на играва. Едиснтвено засилување ми е Вилиан од Шахтјор за 10,75 милиони долари.

Поздрав
Сакаш да ти пратам готови тренинзи ?
Одлични тренинзи се тоа,кај мене дури и Занети на 39 години сеуште се развива од тие тренинзи :pos:
Имам и неколку готови тактики ако сакаш.
Во врска со другото,најдобро е ти да присуствуваш на секој прес,бидејќи ако го пратиш помошникот може да каже нешто што не треба и моралот во екипата да биде нула.
Секако,треба да пазиш и ти што ќе кажуваш на пресовите.
На полувреме ако не си задоволен од резултатот,т.е ако губиш зборувај им со агресивен тон на играчите,така се мотивираат.
После секое дерби што ќе го победиш,фали ги играчите,моралот така им лета до плафон и даваат резултати.
Формација за Ливерпул и јас мислам дека е најдобра 4-5-1,во напад осамен Суарез со голема поддршка од средниот ред.
Би ти препорачал да го земет Мет Џарвис ако си можност,т.е ако имаш пари,а ако немаш,стави на трансфер листа сите играчи што не ти требаат,а земаат јака плата.
Додека играв јас со Вест Хем,го земат Мет Џарвис одма,лево крило е,бомба лево крило,јак центаршут и опасен дриблинг.
Равел Морисон исто така школа на Вест Хем АМЦ игра,19 години има,ама се развива ненормално многу јако и игра одлично.
Џејмс Томкинс,одбрана и Џејк Колисон,среден ред.
Овој вториов ми беше key player во Вест Хем,многу јако играчиште,барем на менаџерот.
Уз Џерард и Леива одлично би се вклопил.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во втората сезона со Р. Овиедо во Примера - освоив титула! Тотално неочекувано, со 1 бод пред Барселона!
Во ЛШ стигнав дури до полуфинале али изгубив од Олимпик Марсеј а во купот на Шпанија стигнав до финале и изгубив од Р. Мадрид! Тотално одлична сезона и некако со просечен тим успеав ова да го направам!

За следна сезона ги земав стариот Чави и Хурадо од Шалке, како слободни играчи и засилив со неколку млади Бразилци по крилните позиции во одбраната. Скрин шотови следен пат, коа ќе бидам послободен. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Почнав со Лидс по 98798798 пат, поучен од сите предходни сезони, да правам тим што одма ќе влезе во прва лига и од 3та сезона ќе почне да се бори за место во европа.Во првата сезона си ја исполнив целта,влегов во прва лига(како 3ти со победа во финале против Портсмаут), и сега пред почетокот на 2ра сезона(сезона во која мислам да изборам опстанок) начекувам неколку проблеми.
Ми фали 1 класа напаѓач, а неможам да најдам некој ептен добар за 5-6 милиони(Се мислам дали да го земам Vossen од Генк)
Фали 1 класа везњак и тој за 5-6 милиони,ама за овде неколку добри ме одбија, па сега сум без идеја
и фали 1 добар лев бек(ко за замена)за не повеќе од 3-4 милиони.
Ако имате предлози пукајте :)
Тимот

Трансфери до сега

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакаш да ти пратам готови тренинзи ?
Одлични тренинзи се тоа,кај мене дури и Занети на 39 години сеуште се развива од тие тренинзи :pos:
Имам и неколку готови тактики ако сакаш.
Во врска со другото,најдобро е ти да присуствуваш на секој прес,бидејќи ако го пратиш помошникот може да каже нешто што не треба и моралот во екипата да биде нула.
Секако,треба да пазиш и ти што ќе кажуваш на пресовите.
На полувреме ако не си задоволен од резултатот,т.е ако губиш зборувај им со агресивен тон на играчите,така се мотивираат.
После секое дерби што ќе го победиш,фали ги играчите,моралот така им лета до плафон и даваат резултати.
Формација за Ливерпул и јас мислам дека е најдобра 4-5-1,во напад осамен Суарез со голема поддршка од средниот ред.
Би ти препорачал да го земет Мет Џарвис ако си можност,т.е ако имаш пари,а ако немаш,стави на трансфер листа сите играчи што не ти требаат,а земаат јака плата.
Додека играв јас со Вест Хем,го земат Мет Џарвис одма,лево крило е,бомба лево крило,јак центаршут и опасен дриблинг.
Равел Морисон исто така школа на Вест Хем АМЦ игра,19 години има,ама се развива ненормално многу јако и игра одлично.
Џејмс Томкинс,одбрана и Џејк Колисон,среден ред.
Овој вториов ми беше key player во Вест Хем,многу јако играчиште,барем на менаџерот.
Уз Џерард и Леива одлично би се вклопил.
Ауу, веќе вакви грешки не, никако :)) Сеа ќе ти каже Pravnice чија школа е багабонтов :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Nikac_Aerodrom , најдобар трансфер ти е Kaboul! Немој да не си го играл во прва постава цело време. Се развива во најдобар дефанзивец во свет.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ауу, веќе вакви грешки не, никако :)) Сеа ќе ти каже Pravnice чија школа е багабонтов :D
Знам дека е школа на Манчестер Јунајтед,ама на менаџерот не го пишува тоа,затоа така пишав :D

Ама како се развиваше во Вест Хем,светци му љубим,тоа беше чудо еј,со негови 22 години ми беше key player во тим,класичен AMC,ем брзина,ем шут,ем дриблинзи...на менаџер :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знам дека е школа на Манчестер Јунајтед,ама на менаџерот не го пишува тоа,затоа така пишав :D

Ама како се развиваше во Вест Хем,светци му љубим,тоа беше чудо еј,со негови 22 години ми беше key player во тим,класичен AMC,ем брзина,ем шут,ем дриблинзи...на менаџер :D
Абе да имаше два неврона во главата, барем колку Балотели, уште сеа ќе беше прв тим на Манчестер ама кога е глупо идиотче само на менаџер ќе го гледаме како разара :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Знае некој како да направам лига нова лига ? пример сакам да направам Балканска лига и да има по 2-3 екипи од секоја држава .. вардар , работнички , и пелистер може од македонија , звезда и партизан од србија , динамо и хајдук од хрватска ... и победникот да оди дирекно во лига на шампиони , второ и трето пласираниот да игра квалификации , 4 и 5 да играат од 2 коло квалификации за европа лига а 6 да игра од прво коло . може ова да се направи ?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Знае некој како да направам лига нова лига ? пример сакам да направам Балканска лига и да има по 2-3 екипи од секоја држава .. вардар , работнички , и пелистер може од македонија , звезда и партизан од србија , динамо и хајдук од хрватска ... и победникот да оди дирекно во лига на шампиони , второ и трето пласираниот да игра квалификации , 4 и 5 да играат од 2 коло квалификации за европа лига а 6 да игра од прво коло . може ова да се направи ?
За 12та само ако имаш оригинал можеш да направиш иначе јок :)

Kajgana Shop

На врв Bottom