Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Би сакал ли некој да ми даде линк да ја симнам играта и да симнам се што треба за да почнам да ја играм? фала мноооогу :)

Прв прв пост во 100 страна :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имаш играно со нив? Запознаен си со нивните правила при трансфер политиката? Јас не викам дека се слаби ама треба да имаш многу среќа за да ја освоиш лигата.
Запознаен сум со нивните правила .. имаат солиден тим ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Предизвик е да ги симнеш Барса и Реал од првите две позиции , поготово Барса .
Па така почнав со Виљареал . Има мало стадионче со 23000 , долг према банка од 600 илјади евра секој месец до 2018 и не така лоши играчи .
Првата сезона се едно - две засилувања стигнав до 4 место ( Валенсија ме помина во последно коло за 3) ЛШ после групи изгуби од Марсеј и го осовоив купот на среќа зашо Реал испадна а Барса во финале ми играше со втор состав . До полусезона ми идеше топ , меѓутоа на 28 јануари ми се деси најголемиот малер што сум го имал досега во моето играње . Ми се повредија Нилмар и Роси на 6 односно 5 месеци на иста утакмица а пари за трансфери 0 . И така позјмив тиња играчи и изгурав некако до 4 место .
Вторава сезона има шанси да завршам 3 . Куп играм сега со Реал ( ако играат со втор состав може ќе ги поминам ) и ЛШ поминав групи и играм со Милан .
Направив нколку интересни трансфери . Ги донесов Вилиан , Бокети , Витцел од Бенфика , Нианг , Рондон и еве сега преговарам за Инлер .
Ќе ми требаат неколку сезони да се средам со оглед на буџетот за трансфер од 15 милиони оваа година . Продавав играчи , некој ги земав на рати .
Се надевам и дека за некое време ако не изградам стадион барем ќе го надоградам постоечкиов . И да се средам со финансииве малку . Терените за тренинг ги надоградувам зашо се тиња . За првиот тим сега го праам и ме чинеше 7 мил .

Поз па како ќе напредувам ќе пишам
Нианг е можеби најдобриот напаѓач во играва :eek:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Знам дека е добар ама за да освоиш шпанска лига пред Реал и Барса треба нешто повеќе.
Абе аман сега со австрија до 19 години играм и се мислам да ја избришам играва почна да ме нервира .. немаат лев бек , само 2ца напаѓачи ужас е ..

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Конечно во четвртата сезона успех со Сабадел. Откако во втората сезона ги внесов во Примера, во третата успеав да се изборам за опстанок, стигна и успех во четвртата сезона. Финале во Копа Дел Реј. Имав голема среќа што до финалето не ми се падна еден од Реал, Барселона, Валенсија, Валенсија може да ги добијам во еден натпревар меѓутоа во два нема теоретски шанси. Сега баш со Валенсија ќе играм во финалето, па зошто да не освојам и титула, мада не ми е ни толку важно, важно е што играм финале, автоматски со тоа и квалификации за Куп Уефа, што би донело многу поголем приход понатаму. Оваа сезона во првенството добро ми оди, 12то место со овој тим и неможе да очекувам нешто повеќе, здравје за десетина години може ќе се борам со Реал и Барса за титулата. :D

Еве го и патот до финалето:

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
некој ако може да ми каже шо да напраам, за да играм со македонски тимови.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Започнав нова игра со Нотингем Форест. Време е овој клуб да се врати таму каде што припаѓа....на врвот на фудбалскиот свет!

Потпишав за клубот. Ветив дека ќе бидам во горниот дел на табелата во втората англиска лига. Со буџет од 2 милиони евра немав многу избор. Ги направив следниве трансфери:

Сезоната беше доста интересна. Ни јас не очекував но се најдов во позиција да се борам за првото место. Борбата беше со Вест Хем.
И во куповите добро ми одеше. Во Карлинг Купот стигнав до полуфинале, каде изгубив од Челзи.
А во ФА купот имав повеќе среќа, не наидов на англиските титани па го освоив купот.

На крајот на сезоната завршив и прв на табелата. Ја освоив втората лига а воедно си осигурав место во Лига Европа.

Да се пофалам дека нападот работи беспрекорно, но имам проблем со одбраната, примам многу голови.

Сега сум на средина на новата сезона. Моментално сум 9-ти во Премиер Лигата. Ветив дека ќе избегнам испаѓање, а добро ми оди.
За тоа каков тим изградив, какви резултати постигнав...на крај на сезоната ќе кажам!

Значи продолжувам од претходно!

Откако влегов во Премиер Лигата тоа значеше и повеќе пари, така да управата ми даде буџет од 20 милиони евра, а моја работа беше да избегнам испаѓање!

Сепак тие 20 милиони ги искористив до максимум, тотален ремонт на тимот а повеќето трансфери ги плаќам на рати. Ете ги трансферите за 2012 / 2013.

Како освојувач на ФА купот требаше да играм Комјунити Шилд со шампионот т.е Манчестер Јунајтед.
Ги добив со 2-0 бидејќи ми играа со комбиниран состав.

Првиот дел од сезоната очекувано беше лош бидејќи имав многу нови играчи во тимот и требаше време да се вклопат, но затоа вториот дел ми беше многу добар.
Во текот на сезоната успеав да победам неколку фаворити. Сити ги добив дома, а на гости играв нерешено. Арсенал ги добив дома, Тотенхем ги победив на гости единствено од Ман Јунајтед ги изгубив и двата натпревари.
Вреди да се спомне дека имам многу добар напад. После Сити и Јунајтед имам најмногу постигнати голови ама за жал одбраната ми беше лоша до полусезона кога го зедов Shawcross!
На крајот на сезоната завршив 7-ми, што беше над сите очекувања.

Значи претходно како победник на ФА купот требаше да играм во Лига Европа. Откако влегов во групната фаза терав многу далеку, неочекувано ама дома немаше кој да ме победи.
Стигнав до финалето! За да стигнам до таму ги елиминирав Леверкузен, Наполи, Милан. А во финалето играв со Манчестер Јунајтед! И ете го исходот:

Успеав да им направам пресврт! Добро и среќата беше на моја страна нормално ама може да се каже дека Нотингем Форест полека се враќа на врвот !

To be continued....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пол Погба, Шокрос и Бертранд ти се многу добри транфери. Мене Бертранд ми беше прв избор лев бек за Англија како и Шокрос стопер. А и Погба супер се развива на играва.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
уфф ми олесна .. се оттарасив од репрезентацијата на австрија у19 .... никаков тим . играчите немаа професионални договори освен еден .. и само он можеше да се мотивира .. друго све тапа . само ако водев прво полувреме и тогаш се мотивираа и другите .. сега го раскинав договорот со австрија и ги водам алжир се надевам после оваа репрезентација на понуда од некој клуб ...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
оh the reality...

Го отпуштија Ташак, конкурирав ја за местото ме одбија, и си реков па океј, ја моментално сум со само освоена Сегунда, ќе земат некој поафрирмиран, тие запослија некојси Дејан Колев, со бланко историја... :tapp:

Инаку, отидов на одмор 1 месец, и у тек на тоа стигнала понуда од Чиле да им бидам селектор и сум ја прифатил... да беше уз игра ќе ја одбиев, али ај, имаат солиден тим вака од прва, али не ги поминале јужноамеричките квалификации... :eek:

Плус на 8ката или 9ката, незнам која беше точно ги играв и станав светски шампион со нив, го открив Алексис Санчез тогаш, па ќе видиме... :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Конечно во четвртата сезона успех со Сабадел. Откако во втората сезона ги внесов во Примера, во третата успеав да се изборам за опстанок, стигна и успех во четвртата сезона. Финале во Копа Дел Реј. Имав голема среќа што до финалето не ми се падна еден од Реал, Барселона, Валенсија, Валенсија може да ги добијам во еден натпревар меѓутоа во два нема теоретски шанси. Сега баш со Валенсија ќе играм во финалето, па зошто да не освојам и титула, мада не ми е ни толку важно, важно е што играм финале, автоматски со тоа и квалификации за Куп Уефа, што би донело многу поголем приход понатаму. Оваа сезона во првенството добро ми оди, 12то место со овој тим и неможе да очекувам нешто повеќе, здравје за десетина години може ќе се борам со Реал и Барса за титулата. :D

Еве го и патот до финалето:

Стигна и првиот трофеј:

Какво финале.. :cuc:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
^ WTF!! Хах првпат гледам ваков терен. Сум играл на катастрофални терени ама како овој не...:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom