Football Manager 2012 - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
леееееееее ќе се убијам со МУФЦ направив бомбастичен клуб: Меси,Геце,Ди Марија,М'вила,Сако,Марсело,Адлер :/ ама направив бед :/ меморирајќи друга кариера ја снимив по грешка на оваа на првава кариера :/ и ми се изгуби сејвот

Ај пак ќе досадвам. Зошто од кога ќе инсталирам нов пач, играта стига до loading прозорецот и потоа се исклучва..

Ај пак ќе досадвам. Зошто од кога ќе инсталирам нов пач, играта стига до loading прозорецот и потоа се исклучва..

Ископирај го кракот убаво , поточно, не цел фолдер, туку фајловите што се внатре во фолдерот копи и пасте, не на папката. Ај пробај :)

Започнав нова игра со Нотингем Форест. Време е овој клуб да се врати таму каде што припаѓа....на врвот на фудбалскиот свет!

Потпишав за клубот. Ветив дека ќе бидам во горниот дел на табелата во втората англиска лига. Со буџет од 2 милиони евра немав многу избор. Ги направив следниве трансфери:

transfers20112012.png

Сезоната беше доста интересна. Ни јас не очекував но се најдов во позиција да се борам за првото место. Борбата беше со Вест Хем.
И во куповите добро ми одеше. Во Карлинг Купот стигнав до полуфинале, каде изгубив од Челзи.
А во ФА купот имав повеќе среќа, не наидов на англиските титани па го освоив купот.

nottinghamforestfacupwi.png

На крајот на сезоната завршив и прв на табелата. Ја освоив втората лига а воедно си осигурав место во Лига Европа.

npowerchampionshipnottm.png

Да се пофалам дека нападот работи беспрекорно, но имам проблем со одбраната, примам многу голови.

Сега сум на средина на новата сезона. Моментално сум 9-ти во Премиер Лигата. Ветив дека ќе избегнам испаѓање, а добро ми оди.
За тоа каков тим изградив, какви резултати постигнав...на крај на сезоната ќе кажам!

За тие на кои што им е досадно и си бараат предизвик:
Has anyone won Champions League with home-grown players at club?
Ова е тешко остварливо пред 2020-25, ама натаму е можно :D

Не биди дисугрен во тоа :D

Ова ми е најдобриот резултат од оваа сезона ..втора ми е а во првата завршив на 3то место и го освоив купот и суперкупот на македонија .. и засега добро ми оди имам исто бодови со Работнички на делба на 1то место сме само што тие имаат 2 гола помалце од мене примено :D

Attachments

• FK Ohrid 2004 v MFK Treska (Split View).png
    FK Ohrid 2004 v MFK Treska (Split View).png
    173,8 KB · Прегледи: 32
Ова ми е најдобриот резултат од оваа сезона ..втора ми е а во првата завршив на 3то место и го освоив купот и суперкупот на македонија .. и засега добро ми оди имам исто бодови со Работнички на делба на 1то место сме само што тие имаат 2 гола помалце од мене примено :D

Добар процент на голови со бројот на шутови. Чудно како не си примил гол, зашто разликата од шутови со другата екипа не е баш голема. Си дозволил дури 9 шута кон голот а ти имаш 12. Среќа што се регени глупави во другиот тим . Поработи малце на одбраната и во средината па да немаш такви проценти на шутеви на твојот гол, посебно не од толку слаби екипи.

Добар процент на голови со бројот на шутови. Чудно како не си примил гол, зашто разликата од шутови со другата екипа не е баш голема. Си дозволил дури 9 шута кон голот а ти имаш 12. Среќа што се регени глупави во другиот тим . Поработи малце на одбраната и во средината па да немаш такви проценти на шутеви на твојот гол, посебно не од толку слаби екипи.
знам знам .. али до прво полувреме имаа само 2 шутеви али на полувреме ги сменав некои од важните играчи и ставив младинци чисто онака да искусат и поради тоа поради невоиграноста се деси ова али за среќа имам одлични голмани :D

Па со Барселона моеш за 2-3 сезони сигурно... па и со Реал, ако успееш да ги вратиш „избеганите“... Баш ќе пробам со Реал некојпат ова... :)

Па со Барселона моеш за 2-3 сезони сигурно... па и со Реал, ако успееш да ги вратиш „избеганите“... Баш ќе пробам со Реал некојпат ова... :)
Добро очекував ова некој да го пише, ама сепак мислев за некој помал тим :)

Може само со тие, што имаат јаки home grown играчи на почетокот, затоа што не е за очекување да добиваш одлични регени од твоја школа.
Моеш и со Партизан ако сакаш и тоа пред твоата прогноза :D

Yeah, right.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom