4-2-13 или 4-1-2-3? ако играм со двајца дмц тогаш мора барем еден да е мц според мене не можам да играм со 3 напаѓачи + 1 амц. иначе одбраната прави доста киксови а пола тим ми е веќе повреден на припремните -.-4-2-1-3 пробај вака одбраната све да ти е defense , средина овие 2ца еден defense (ball wining player) другиот suport (advanced playmaker) , овај 1 што е стави го support AM , а во напад најдобриот стави го во средина како poacher , а овие од страна како advanced forward ..со добра одбрана а рома има добра одбрана ке даваш мн голови вака .. !
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 11:55 ---
нешто друго имаш спуштено
зашто да не можеш да играш со 3ца напаѓачи од страна стави ги кркич и борини а како поачер стави го тоти.. позади него ам пјанич или ламела , средина гаго и де роси .. а одбрана одреди сам еве ти мала помош!4-2-13 или 4-1-2-3? ако играм со двајца дмц тогаш мора барем еден да е мц според мене не можам да играм со 3 напаѓачи + 1 амц. иначе одбраната прави доста киксови а пола тим ми е веќе повреден на припремните -.-
аха сега сега те сваќам... значи 2 цм и еден ам? со таа тактика ќе мора да се игра флуид и директ според мене. ајде баш ќе пробам неколку утакмици па ќе видамзашто да не можеш да играш со 3ца напаѓачи од страна стави ги кркич и борини а како поачер стави го тоти.. позади него ам пјанич или ламела , средина гаго и де роси .. а одбрана одреди сам еве ти мала помош!
Таа тактика мислам дека би ти била поефективна со еден DM и двајца CM (мада немаш играчи моментално така, пробај како што ти кажаа погоре), едниот CM како Advanced Playmaker и Attack, другиот BtB или BwM со Support. Ако играш без DM, страничните бекови стави ги на Defend, ако играш со DM стави ги Attack. Намести и пасингот да ти биде низ средината, затоа што играш без крила.аха сега сега те сваќам... значи 2 цм и еден ам? со таа тактика ќе мора да се игра флуид и директ според мене. ајде баш ќе пробам неколку утакмици па ќе видам
еве така средив...а двајцава AF да ги играм атак или супорт? и овие сега руминг, пасинг, фридом и пресинг да ги средам и супер ќе еТаа тактика мислам дека би ти била поефективна со еден DM и двајца CM (мада немаш играчи моментално така, пробај како што ти кажаа погоре), едниот CM како Advanced Playmaker и Attack, другиот BtB или BwM со Support. Ако играш без DM, страничните бекови стави ги на Defend, ако играш со DM стави ги Attack. Намести и пасингот да ти биде низ средината, затоа што играш без крила.
Атак играј ги, али можеш и сите тројца да ги играш AF. Филозофија и стратегија играј со Very Fluid и Attacking. Немам играно со оваа тактика јас, али Dark King поназад имаше пишувано дека со оваа тактика имал многу добри резултати, а и на други форуми читав дека била доста ефективна. За подетални информации обрати се кај него.еве така средив...а двајцава AF да ги играм атак или супорт? и овие сега руминг, пасинг, фридом и пресинг да ги средам и супер ќе е
wooooow браво.....оваа е истата тактика порано што беше и на фм 10 и 11? ја имам во компјутеров ама не ми ја отвара. дај кажи инструкции едно-друго како одеа :/Доказ за тактиката моја која ја збореше The S-Man е сликава на крај на сезоната:
Според предвидувањето пред сезоната требаше да бидам 14то место, без некои посебни засилување освен неколку позајмени играчи од младинските школи од Премиер Лига, успеав без пораз да ја завршам сезоната. Сега одам во 3та лига, морам неколку засилувања па се надевам дека за минимум од 2 сезони ќе ја поминам и 3та лига.
Player Instructions не е променето?Еве ја и тактиката: